Diétás kenyér zabpehelylisztből.
A szárazanyagokat (zabliszt, zabpehely, búzasikér, só, élesztő, szódabikarbóna) egy tálba tesszük és fakanállal összekeverjük.
A szárazanyagok közepébe egy gödröt készítünk, amibe beletesszük az olvasztott kókuszzsírt, és fél dl vizet.
A folyadékokat fakanál segítségével összekeverjük a liszttel, majd fél decinként összekeverjük a többi vízzel, míg végül egynemű, kissé ragacsos tésztát nem kapunk.
A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Egy kenyérsütő formát vagy más tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a zabkenyerünket.
A tetejét megszórjuk olajos maggal és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeleteljük.
Ha 15 szeletre vágjuk, egy szelet (olajos-magos szórás nélkül):
Energia: 95,9 kcal
Fehérje: 3,56 g
Zsír: 2,22 g
Szénhidrát: 15,33 g