Diétás kenyér zabpehelylisztből.
A szárazanyagokat (zabliszt, zabpehely, búzasikér, só, élesztő, szódabikarbóna) egy tálba tesszük és fakanállal összekeverjük.
A szárazanyagok közepébe egy gödröt készítünk, amibe beletesszük az olvasztott kókuszzsírt, és fél dl vizet.
A folyadékokat fakanál segítségével összekeverjük a liszttel, majd fél decinként összekeverjük a többi vízzel, míg végül egynemű, kissé ragacsos tésztát nem kapunk.
A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Egy kenyérsütő formát vagy más tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a zabkenyerünket.
A tetejét megszórjuk olajos maggal és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeleteljük.
Ha 15 szeletre vágjuk, egy szelet (olajos-magos szórás nélkül):
Energia: 95,9 kcal
Fehérje: 3,56 g
Zsír: 2,22 g
Szénhidrát: 15,33 g
adag Teljes kenyér, olajos-magos szórás nélkül
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Lejárt a munkamenet
Ismételten be kell jelentkezni. A bejelentkező oldal új lapon fog megnyílni, melyet bejelentkezés után bezárhatunk. Ezt követően visszatérhetünk erre az oldalra.
A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.
Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.