Egy hagyományos íz: egyszerű pulykafasírt, de zabpehellyel készítve.
A zabpelyhet elkeverjük az ételízesítővel és a többi fűszerrel, sóval, zúzott fokhagymával, mustárral és kb. 0.5 dl vízzel. Állni hagyjuk 10 percig.
A darált húshoz adjuk a fenti lazító anyagot és 1 tojással masszát gyúrunk – ezt is állni hagyjuk 20 percig a hűtőben.
20 pogácsát formázunk (kb. pingpong labdányi), ellapítva forró olajba tesszük őket, és mindkét oldalukat átsütjük, majd itatóspapírra szedjük őket.
Az itatóspapírral jól tapogassuk le a pulyka pogácsákat, ezzel kalóriát csökkenthetünk!
Energia: 2114,4 Kcal
Fehérje: 228,3 g
Zsír: 157,9 g
Szénhidrát: 39,3 g