Zabos pulykafasírt

Egy hagyományos íz: egyszerű pulykafasírt, de zabpehellyel készítve.

20 db pogácsa
 500 g darált pulykahús (9% zsírtartalmú)
 50 g finom szemű zabpehelyliszt
 3 evőkanál mustár
 3 gerezd fokhagyma
 1 darab tojás
 Őrölt bors, bio ételízesítő, bazsalikom, rozmaring só – ízlés szerint
 1 dl olaj a sütéshez (bő olajban sütjük, de maximum ennyit vesz fel a sütés alatt)

1

A zabpelyhet elkeverjük az ételízesítővel és a többi fűszerrel, sóval, zúzott fokhagymával, mustárral és kb. 0.5 dl vízzel. Állni hagyjuk 10 percig.

2

A darált húshoz adjuk a fenti lazító anyagot és 1 tojással masszát gyúrunk – ezt is állni hagyjuk 20 percig a hűtőben.

3

20 pogácsát formázunk (kb. pingpong labdányi), ellapítva forró olajba tesszük őket, és mindkét oldalukat átsütjük, majd itatóspapírra szedjük őket.

TIPP
4

Az itatóspapírral jól tapogassuk le a pulyka pogácsákat, ezzel kalóriát csökkenthetünk!

Tápanyagtartalom - az egészben
5

Energia: 2114,4 Kcal
Fehérje: 228,3 g
Zsír: 157,9 g
Szénhidrát: 39,3 g