Zabpiskóta

A zab lassan felszívódó szénhidráttartalma segít a vércukor stabilizálásában.

8 szelet
 200 g zabpehelyliszt (zabpehely lisztté darálva)
 6 tojás (nagyságtól függően)
 édesítőszer ízlés szerint (kristályos: pl. eritrit)
 1 teáskanál étkezési szódabikarbóna
 fahéj
 szegfűszeg
 Ízlés szerint meggyet, almát, áfonyát szórhatunk bele

1

Válasszuk szét a tojásokat, tegyük külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.

2

A tojások sárgájához keverjük hozzá az eritritet fehéredésig.

3

A zabpehelylisztbe keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket – fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint.

4

Verjük fel a tojások habját, majd kezdjük el óvatosan adagolni a tojáshabot a keverékhez.

5

Végül kiolajozott pitesütő formába (24 cm-es) öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük.