Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kata!

Köszi az infót. Csak nem mindegy egy gyereknél, hogy 5 vagy 3 a cukra. Meg ugye ő még nem is nagyon mondja, legalábbis nem 100 százalékosan, hogy lement a cukra. Van, hogy csak enni akar. Úgyhogy nekem megbízható mérő kell. 0,5 egység persze nem számít.

Szia Ildi!
Ebben tökéletesen igazad van, márminthogy nem mindegy az a 1,0 körüli különbség egy gyerkőcnél. Sőt sok felnőttnél sem, nálam főleg. A hozzászólásaimból láthatod, hogy én igencsak a labilisok táborát gyarapítom, nálam sem mindegy, hogy 3,5 vagy 5,0 a cuki.
Viszont a kapilláris vér és a laborban levett vénás vér közötti különbség az adott, és pont emiatt fontos a több alkalmas összemérés. Ha több alkalommal 1,0 körüli a vc javára az eredmény, akkor pontos a vc mérő, és azzal lehet kalkulálni. Így ez alapján te már jól meg tudod ítélni, hogy a vc-vel mért érték a valóságban mennyi. Éppen ezért lenne hasznos, ha végre a betegeket nem tudatlan kívülállónak tekintenék, hanem értelmes magyarázatot adnának az összefüggésekre. Jogos lenne az igényed, hogy az eltérés csak 0,5 legyen, de végezz egymás után azonnal két mérést, ugyanazzal a géppel, és az eredmény más lesz, lehet, hogy még a 0,5-t is meghaladja. Sajna ettől pontosabb műszer egyelőre nem áll rendelkezésre, ezzel kell kalkulálnunk.

Sani

Új tag
Kedves Tímeácska!Teljesen megértelek, mert én is nagyon ritkán érzem a hypót. És akkor nagyon örülök, hogy érzem.Amikor még gyerek voltam, az általános iskolában pl. megéreztem, izzadtam, duplán láttam. De valahogy elmaradnak ezek a jelek. Ill. ha nem eszem több órán át, akkor sokkal könnyebben érzem. Én is azért mérek annyit, mert így tudom magamat kontrolálni. Nem bízom az érzéseimre magamat.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Timi, megint próbálgattunk új kütyüt a Camit Prohoz.
Férjem szerzett egy nagyon spéci átalakítót, ami soros portot alakít át USBre és azt mondták, hogy nagyon pontos, jobb, mint az átlag. Hát sajnos, ezzel sem működik, ahogyan a Roche-os doki is elmondta nekem ezt 4 éve... sajnos kihasználja ez a szerencsétlen Infraport (amit venni kell külön a Camit Prohoz és nem sima infra, sima infra porttal, ami egy gépen van, nem megy egyáltalán) a soros csatlakozó adta lehetőségeket és sajnos ennél "butább" az USB, így nem jutnak át az adatok rendesen, azaz hibát észlel és sehogysem jutnak át az adatok a vc mérőről a gépbe. Te hogy állsz ezzel a témával, azóta foglalkoztál ezzel?

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Akit esetleg érdekel: felhívtam az illetékeseket és kiderült, hogy az AccuChek Go készülék csíkjára még nem adott támogatást az OEP valóban. Ez az Optimum készülék riválisa lenne a Roche-nál, de már a 3. éve, hogy nem ad támogatást az OEP a csíkra, azaz csak teljes áron lehet megvenni (több, mint 4 ezer ft).

tímeácska

Őstag
Timi, megint próbálgattunk új kütyüt a Camit Prohoz.
Férjem szerzett egy nagyon spéci átalakítót, ami soros portot alakít át USBre és azt mondták, hogy nagyon pontos, jobb, mint az átlag. Hát sajnos, ezzel sem működik, ahogyan a Roche-os doki is elmondta nekem ezt 4 éve... sajnos kihasználja ez a szerencsétlen Infraport (amit venni kell külön a Camit Prohoz és nem sima infra, sima infra porttal, ami egy gépen van, nem megy egyáltalán) a soros csatlakozó adta lehetőségeket és sajnos ennél "butább" az USB, így nem jutnak át az adatok rendesen, azaz hibát észlel és sehogysem jutnak át az adatok a vc mérőről a gépbe. Te hogy állsz ezzel a témával, azóta foglalkoztál ezzel?

Köszi az infót, Molli, azóta is foglalkoztat a dolog, bár nem igazán volt lehetőségem/időm belemélyedni... De mindenképpen látni szeretném ezt a programot!:cool:

ildikó

Új tag
Péter sem jelzi mindig, ha alacsony a cukra, és ellenkezőleg is igaz, hogy van, hogy 13-as cukornál is enne. Úgyhogy mi is sokat mérünk, így biztos. És a plusz tünetek sem mindig vannak, úgyhogy az sem mérvvadó.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Akit esetleg érdekel: felhívtam az illetékeseket és kiderült, hogy az AccuChek Go készülék csíkjára még nem adott támogatást az OEP valóban. Ez az Optimum készülék riválisa lenne a Roche-nál, de már a 3. éve, hogy nem ad támogatást az OEP a csíkra, azaz csak teljes áron lehet megvenni (több, mint 4 ezer ft).

Akkor pl. az Avivára nem is lehet reális esélyt látni? Mert azért nem lenne baj, ha az ember fia legalább ebben választhatna. MErt engem meggyőzött a tapasztalatod, hogy az Aviva nagyon jó. Nem értem, az OEP-nek nem mindegy, hogy mire ad támogatást? egy cukorbeteg úgyis annyi gépet vesz, amennyit akar, akkor nem mindegy, hogy melyiket?

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Akkor pl. az Avivára nem is lehet reális esélyt látni? Mert azért nem lenne baj, ha az ember fia legalább ebben választhatna. MErt engem meggyőzött a tapasztalatod, hogy az Aviva nagyon jó. Nem értem, az OEP-nek nem mindegy, hogy mire ad támogatást? egy cukorbeteg úgyis annyi gépet vesz, amennyit akar, akkor nem mindegy, hogy melyiket?
Na, az egészben a legdurvább, hogy a kis hazánkba a Roche eleve nem hozza be az Avivát!!! Merthogy úgyis minek, mert túl drága... Kérdezz rá a Roche pumpás trénerednél, lefogadom, hogy nem is hallotta még a nevét ennek a gépnek... Ennyire nem akarnak a magyar Roche üzleti menedzserek ezzel foglalkozni... :( Nos, elég siralmas.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Köszi az infót, Molli, azóta is foglalkoztat a dolog, bár nem igazán volt lehetőségem/időm belemélyedni... De mindenképpen látni szeretném ezt a programot!:cool:
Értelek, de mielőtt beleéled magad, tudjál róla, hogy soros port nélkül semmi esélyed sincs a működésre :(

zsuzsa

Új tag
Ildikó mi D contosat használunk, és van egy ismerősünk is a 77 elektronikánál, aki folyamatosan ha szükséges szervizeli, ill. beméri, nem volt még gondunk vele, és amikor a kh ban voltunk vagy a diab gondozóba vagy a gyrerkorvosnál és mértük ez 3 féle mérővel történt és minden alkalommal rákontrolálltam a mi mérőnkkel, és 0,5 nél nagyobb eltérés nem volt. Mi teljesen elégedettek vagyunk vele. Az accuchek Go mi is néztük, de havi 4-5 doboz stixet elhasználunk, és ha beteg vagy bármi gond van, még többet is, és anyagilag nem bírnánk teljes áron megvenni a stixet.
Az én fiam a hypot az éhségérzettel ill. fáradsággal jelzi, azt mondja, ill. nyöszörgi, hogy éhes és fáradt és közben látványosan nyűglődik. Ez így együtt nagyon jó jelzés, ovónéninek is azt mondtam ha ok nélkül, nyafizik nem akarja abbahagyni és azt mondja éhes, biztos gond van, és be is jött. Odamegy hozzá bújik, mondja hogy fáradt, és az ovónéni már hozza be hogy mérjek. Egyébként még egy fontos és látványos tünete van, hogy összerendezetlenűl megy, megbotlik, elesik, dülöngél, ingadozik, lelassúl. Ez is mindíg megfigyelhető nálunk, már mikor jön felém és látom hogy akadozik össze a lába és készűl saját lábába elesni, na akkor már tudom hogy gond van.

zsuzsa

Új tag
A mérő szervizelésén azt értettem hogy nálunk az elején gond volt, hogy szerettem kivenni, nem rögzítettem a tokba a mérőt így aztán előfórdúlt hogy lesodórtam és a kövön landólt, eltört az elemtartója stb.. szóval az elején fogyasztottuk a mérőket, mostmár ilyeneket kiküszöbőltünk, de van itthon már három mérőnk vész esetére véletlenűl se tudjunk mérő nélkül maradni. Kicsit mérőfóbiás vagyok, szerves tartozékunk.

christina

Őstag
Ildikó mi D contosat használunk, és van egy ismerősünk is a 77 elektronikánál, aki folyamatosan ha szükséges szervizeli, ill. beméri, nem volt még gondunk vele, és amikor a kh ban voltunk vagy a diab gondozóba vagy a gyrerkorvosnál és mértük ez 3 féle mérővel történt és minden alkalommal rákontrolálltam a mi mérőnkkel, és 0,5 nél nagyobb eltérés nem volt. Mi teljesen elégedettek vagyunk vele. Az accuchek Go mi is néztük, de havi 4-5 doboz stixet elhasználunk, és ha beteg vagy bármi gond van, még többet is, és anyagilag nem bírnánk teljes áron megvenni a stixet.
Az én fiam a hypot az éhségérzettel ill. fáradsággal jelzi, azt mondja, ill. nyöszörgi, hogy éhes és fáradt és közben látványosan nyűglődik. Ez így együtt nagyon jó jelzés, ovónéninek is azt mondtam ha ok nélkül, nyafizik nem akarja abbahagyni és azt mondja éhes, biztos gond van, és be is jött. Odamegy hozzá bújik, mondja hogy fáradt, és az ovónéni már hozza be hogy mérjek. Egyébként még egy fontos és látványos tünete van, hogy összerendezetlenűl megy, megbotlik, elesik, dülöngél, ingadozik, lelassúl. Ez is mindíg megfigyelhető nálunk, már mikor jön felém és látom hogy akadozik össze a lába és készűl saját lábába elesni, na akkor már tudom hogy gond van.

Érdekes, hogy minket a doki is felkészített annak idején, hogy ha hirtelen aluszékony lesz, vagy hisztis akkor val.szeg hypozik.
Ehhez képest, nem jelzi ha lemegy a cukra (mostanában szólt néha, hogy kér "ovójét" ivólét, de nem mindig volt alacsony, csak gondolta iszik :p), de ha ok nélkül nyűgös, hisztis az tuti hogy magas neki a vc.-ra.

christina

Őstag
A mérő szervizelésén azt értettem hogy nálunk az elején gond volt, hogy szerettem kivenni, nem rögzítettem a tokba a mérőt így aztán előfórdúlt hogy lesodórtam és a kövön landólt, eltört az elemtartója stb.. szóval az elején fogyasztottuk a mérőket, mostmár ilyeneket kiküszöbőltünk, de van itthon már három mérőnk vész esetére véletlenűl se tudjunk mérő nélkül maradni. Kicsit mérőfóbiás vagyok, szerves tartozékunk.

Mi sem rögzítjük a gépet, szintén D-contot használunk és nálunk is egy leesésnél letört az elemtartó, amit a múlt héten cseréltettem le és nézettem át a gépet.
Alapjában véve meg vagyunk vele elégedve, ami nagyon zavar, hogy az utcán nehezen tudunk mérni, mert nagyon fényérzékeny és állandóan keresni kell árnyékos helyet. Megkérdezhetem hova jártok most dokihoz? (lehet hogy írtad annak idején, de lusta vagyok keresgélni!)

zsuzsa

Új tag
Régen a Klinikára jártunk a Körner Anna dr.-nőhöz, ő kezdte el kezelni, 2,5 évesen amikor a rohammentő 60 as cukorral odaszágúldott velünk. Most Február óta járunk a Heim Pál Gykh.-ba az Almássy Zsuzsa dr.-nőhöz.
Az tényleg nagyon rossz, hogy nehezen mér kinnt, pl. nyáron a strandon, be kellett vele menni az öltözőbe, hogy mérni tudjak, és bárhol vagyunk, vagy el kell bújni vele, beülni a kocsiba stb... hogy mérni tudjak. Ez nagyon rossz.

ildikó

Új tag
Zsuzsa!

A Péternek ha akadoznak a lábai, akkor már csak 2 a cukra!!! És egyszer nagyon megijesztett, és azt nem szeretném újra átélni. Úgyhogy jobban szeretem, ha 3 körül már elcsípem a hypót. Hogy hogy odaviszi az ovónéni hozzád? Ott dolgozol? Mi is ovi előtt vagyunk, látogatóban már voltunk, nagyon tetszett a gyerkőcnek. Azt szeretném, ha udvarra menés előtt megmérnék a cukrát, remélem, hogy menni fog. És innen jött a kérdés, hogy egy kívülállónak melyik cukormérő egyszerűbb. Meg ha pl. az udvaron kéne megmérni, a Dcontos használhatatlan. A DCont Optimum is olyan elven mér, mint az AccuChek Go, és felírják már közgyógyra a csíkot!
ÚÚÚÚÚ, 60as cukor! Szegények! Nem vetettek semmi gyanúsat észre?

zsuzsa

Új tag
Igen Tibusnak is ha már ezek a tünetek vannak 3 alatt vagyunk, de ez szerencsére ritka. Az ovódában dolgozom, tavaly ilyenkor hogy járhasson közösségbe, itt helyben egy magánovódában dajkanői állást vállaltam, délutánra 2-6 ig dolgozom, és tibus addig csoportban van, ez jó volt bemelegítőnek, de most már ezt a lehetőséget kinőttük. Délelőttre nem vállalják csak úgy ha ott lennék, én meg egész nap nem ülök az ovódában. Most már stabil annyira a pumpával, hogy rendesen élheti az ovisok hétköznapjait, úgyhogy találltunk neki nem messze egy ovit, ahol vállalták, mérik a cukrait, és együtt megyünk, én találltam az ovitól két percre állást, ő pedig szeptembertől rendesen ovis lesz. Én azt kértem hogy étkezések előtt mérjenek, tízórai előtt mert utána mennek az udvarra. Megadom a céltartományokat, hogy mi az ami alatt fizikai aktivitás alőtt többet kell adni, délben bemegyek pumpát indítani mérni, de napközben is többet rá tudok nézni. Így tervezzük. Nekünk ez derült égből villámcsapásként jött semmi előjele nem volt, még ha azt mondják hogy nyilván nem két nappal előtte lett cukorbeteg.

zsuzsa

Új tag
elkezdett köhögni, átvittem a gyerekorvoshoz, nem volt semmi gond de mivel előtte is meg volt fázva, kaptunk antibogyót, megmérte a cukrát, mert hogy többszőr pisilt, de a cukra normális volt, bölcsődébe járt, semmi gyanúsat nem vettek észre a gondozónők sem. Mindez csütörtökön este volt, pénteken nem ment bölibe, jól érezte magát, játszott, gondoltam meggyógyúltunk, de eset hirtelen rosszabbúl lett hányt egyszer, és azt az éjszakát nem szeretném mégegyszer átélni, nagyon furcsa lett, óráról órára rosszabúl nézett ki, reggel bevittük a Betesdába, ahol megvizsgállták és hazaküldtek minket, hogy semmi baja, csak a vírus, mire délután már annyira rosszúl lett hogy összeesett akkor egy másik környékbeli kórházba elrohantunk vele a gyerekorvosunk tanácsára, persze szombat volt, ez hétvégén elég macerás, abban a kh ban már rögtön látták hogy nagy a baj, és pár perc múlva a mentő szágúldott velünk pestre a klinikára. Utána aztán persze a Betezda is tudott rólunk, nem maradt szó nélkül a dolog, de akkor ez már rajtunk nem sokat segített. Hát ez a mi kis kálváriánk.

tímeácska

Őstag
Nagyon szuper, hogy ilyen jól meg tudjátok oldani Zsuzsa az ovit, és hogy a közelben lesz a munkahelyed! Nekem is szeptembertől megy majd oviba Máté, én is kb. 2 percre leszek tőle, szinte az ovi mellett van a munkahelyem! Bár, nekem nem az a tipikus irodában csücsülős munkahelyem van... Kell mennem majd külföldre is, meg a delegációkat kajáltatni, "pesztrálni"... De majd kitalálunk valami okosat!;-) Igazság szerint, Máté annyira stabil (itthon) cukorilag, hogy hacsak az oviban el nem tolnak valamit, nem lesz Vele sok gond... De hát, majd meglátjuk ezt is... Én nem is a diabja miatt tartok az ovikezdéstől, hanem mert csökkent immunglobulinjai vannak, és a fertőzésektől féltem... Egy ici-pici fertőzés már igen nagy galibát tud nála okozni, egy olyan kicsi infekció is, aminek fizikális tünetei még nincsenek, Máténak máris 40 fokos láza van... Vagy éppen 41...

zsuzsa

Új tag
Remélem működni fog, még nem tudom hogyan fogjak hozzá majd az ovónénik kiképzésének, nagyon megrémíteni sem szeretném őket, nekünk még glukagont nem kellett használlni, nem szertném ha épp az oviban kerülne rá sor, mert későn észlelnek valamit, bár ahhoz már nagyon késő kell hogy legyen, de a tartozékokhoz hozzátartozik, és tudni kell többek között ezt is hazsznállni. Én is területen és irodában egyaránt vagyok, de nem kötött a munkarend, lesz lehetőségem többszőr ránézni. Azt már kérdezték hogy a sírás milyen irányba viszi. Hát ha valamiért balhézik, és felspanolja magát, vagy sérelem éri, akár utánam sír akár játékért. bár ritkán van ilyen de az mindíg megemeli. Mondtam hogy ha rendesen megeszi akkor és azt amit viszek, akkor a cukra nem eshet le elvileg, de figyelembe kell venni a mozgást, hogy éppen egész nap az udvaron vannak, vagy esik és a csoportszobában mojolnak. Nagyon félek tőle hogy elengedem, de muszály önálósodni kell, és az iskolában sem lesz olyan, hogy nem megy mert 12 es cukra. Mondtam hogy a magasabb közvetlenűl nem veszélyezteti, csak az alacsony. Ha magas egy fél óra múlva mérjenek újból ha felfelé megy akkor szólnak bemegyek, és ellenőrzöm a pumpát, vagy szükség esetén rákorrigálok. Hát nem lesz egyszerű, de valószínű csak az elején. Azt sem szeretném ha sok lennék az ovóniknek, szeretném ha azt éreznék hogy bízom bennük, és partnernek tekintem őket a ygerek kezelésében. Ha 10 percenként a nyakukra járok nagyon fognak utállni. Pedig az elején biztos így lesz. A bölcsibe is így volt, pedig akkor még egészséges volt, de akár hányszor mentem valahová, mindíg utba ejtettem és benéztem hozzá hogy minden ok e. Csak a kerítésen keresztűl de már tudták hogy anyuka időnként felbukkan.

Oldal tetejére