Legutóbbi tartalom: Dézi

1. D

Insulinpumpa

Szia, teljesen egyetértek veled, utálom hogy nem különböztetnek meg! Jó lenne a két betegséget teljesen máshogy hívni! Nekem is több autoimmun betegségem van, a hormonok teljesen összezavarnak. Anno az összes létező hosszúhatású inzulint kipróbáltam, még a disznóból kivontat is. A...
  2. D

Insulinpumpa

Hello. Nekem is ilyen pumpám van. Eddig nem annyira nézegettem, mert ugye van nagyobb tokom is, de most kipróbáltam, ha nem hagyom hogy teleszívja magát vízzel a pumpatok frio, hanem csak mondjuk a csap alá tartom fél percig, és nem áztatom be, mint egyébként írva volt - szóval ha nem dagasztom...
  3. D

Insulinpumpa

Nekem van friom, a pumpához rendeltem, és mikor feldagad benne az a zselés cucc, az én pumpám nem fér bele. még ha leszedem a csíptetőt róla, akkor sem. Pedig nekem a kisebb méretű Medtronic Veo-m van. Kb 3 ampulla inzulin, amit még kényelmesen bele tudok dugni... Szerencsére van egy nagyobb...
  4. D

Insulinpumpa

Sziasztok. Ti hogy szoktátok megoldani a strandot? Az még egy dolog, hogy mondjuk óránként adjak pennel inzulint, vagy tegyem vissza a pumpát, de tök para hogy belemegy a homok a pumpába, vagy ellopják a táskám vele együtt amíg pancsizok. Megkérdeztem a Medtronic-ot a vízálló tokról...
  5. D

Vércukormérők

Azt ne felejtsétek el, hogy egy csomó készülék kapilláris teljes vérrel mér. Ez mindig kevesebb 11-12%kal elvileg mint amit a kórházban mérnek vérplazmából. De bizonyos készülékek - bár ugyanolyan elven mérnek, de felkorrigálják az eredményt. (Ez plazma ekvivalens eredményt ad). Ha jól emlékszem...
  6. D

Vércukormérők

Sziasztok! A multkor voltam vérvételen, és az lett az eredmény, hogy az általam mért Dcont Partneres 9.3-hoz képest 13,9 volt a cukrom. Én ezt túl nagy különbségnek érzem, mert attól hogy vénából vették a vért és az mindig picivel több, azért ez a különbség elfogadhatatlan. Már előtte is...
  7. D

Insulinpumpa

Köszönöm, ez igazán hasznos ötlet volt, nem is értem miért nem jutott eszembe :) Nézegettem szenzorral, és mikor 20 percet vártam, szinte egyáltalán nem emelkedett meg a cukrom! Azért még kisérletezgetek majd, most kicsit várok a következő szenzorral. - Viszont a helye eléggé begyulladt, piros...
  8. D

Insulinpumpa

Köszi, erre nem is gondoltam... És pl pizzánál miért kell jobban elnyújtani? Arra van esetleg ötletetek, hogy délelőtt 10-11körül eléggé megemelkedik a vércukrom, még ha 4-5ös értékkel kelek, akkor is képes akár 15re is felugrani, de fél 12re teljesen normalizálódik. Ha nem eszek szénhidrátot...
  9. D

Insulinpumpa

Sziasztok! Még csak pár hónapja pumpázok, tudnátok segiteni, hogy hogyan érdemes a kettőshullámú bólust beállitani a különböző alap élelmiszereknél? Most általában 70/30 arányban osztom el, a 30százalékot 1 órára elnyujtva. Nagyjából elfogadható általában, de mégis érdekel mit csináljak, ha...
Oldal tetejére