Vidcap képek A „Magyarország Cukormentes Tortája” verseny győztese: Csokis kaland

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Augusztus 11-én hirdették ki az Országházban, hogy a Nándori Cukrászda „Csokis kaland”-ja nyerte idén a „Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hirdetett meg. Szakmai partnere a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Az édességet először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség.

A cukrászmesterek idén is szorgosan készültek. A döntőben a zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok használatát, az alacsony szénhidrát- vagy kalóriatartalmat pontozta, hanem figyelembe vette az innovációt, a cukrászati gyakorlatot, a torta küllemét és ízeinek harmóniáját, valamint a magyar ízvilághoz köthetőséget is.

A beérkezett pályamunkák között elsősorban a bogyós gyümölcsök ízei domináltak. A zsűri több túróval készült tortát is kóstolhatott, de pályáztak csokoládés, levendulás és bazsalikomos ízűvel is. Az előző évekhez képest bátrabban használták a fűszereket a cukrászmesterek.

A győztes „Csokis kaland” harmóniáját a könnyű csokoládéhab alapozza meg, amelyet a magyar meggyből készült öntet finoman ellenpontoz. Ezt egészíti ki a hazai dió és a mandula, a vékony marcipánréteg pedig eleganciát kölcsönöz a tortának. Nincs benne hozzáadott cukor és fehér liszt, egy szelet 254 kalóriát (kcal) és 10,6 g szénhidrátot tartalmaz. Ez utóbbi kevesebb mint fele egy hagyományos csokoládétorta értékének. A számítást a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége készítette, a kész torta elemzését a Wessling Hungary Kft. független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte.

csokiskaland_fekvo2.jpg


A Nándori Cukrászda kreációja ünnepi édesség, melyet az egész család együtt, örömmel fogyaszthat!

Ez a finomság nem csupán a cukorbetegek választása lehet, hanem mindazoké, akik az ízek élvezete mellett tudatosan figyelnek az összetevőkre. Ezért idén mindenki számára elérhetővé tesszük a torta receptjét, amely augusztus 19-től elérhető lesz az Egy csepp figyelem honlapján.

2014-ben a verseny főtámogatója újra a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND, az egyetlen VALÓBAN MAGYAR vércukormérő család fejlesztője és gyártója. A főtámogató „A leginnovatívabb receptért” járó különdíjat ajánlotta fel a Bazsalikomos csipkebogyó tortát megalkotó Horváth Cukrászdának.

A „Magyarország Cukormentes Tortája” verseny fődíja egy háromnapos wellness hétvége, melyet az Accent Hotels biztosít. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány különdíját a Kenwood támogatásával a Mészáros Cukrászda érdemelte ki a Döbleces almás (sütőtökös) kreációval. A versenyt támogatja az Internetpatika.hu is.

Torta fotó: Erdőháti Áron, styling: Milutinovits Panka
Egy csepp figyelem Alapítvány
 

Csatolások

  • nandori_laszlo.jpg
    nandori_laszlo.jpg
    193.8 KB · Olvasás: 199
Oldal tetejére