D+ Generation - „Legyen végre egy kis rock’n’roll a diabéteszben!”

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Kovács Áron zenész-műsorvezető 33 éve él 1-es típusú diabétesszel és második gyermeke születése ébresztette rá, hogy ideje megosztania másokkal is azt a tudást és tapasztalatot, amivel sikerült teljes életet élnie úgy, hogy cukorbetegsége szinte semmiben nem hátráltatta!

Áron szerint a diabétesz kezelés ma Magyarországon szinte teljesen figyelmen kívül hagyja a betegség lelki „szövődményeit”, pedig ez legalább olyan fontos, mint magának a betegségnek a gyógykezelése! Lelki támogatás, pozitív útmutatás és motiváció nélkül, pusztán egy „kezelési útmutatóval” a zsebében egy friss cukorbeteg nagyjából azt éli át, mintha a jogosítvány megszerzése után az oktató egyből rajthoz állítaná egy Forma 1-es versenyen „Viszlát, sok sikert!” felkiáltással. – Így nem csoda, hogy a cukorbetegek nagy többsége nem fogadja el betegségét, nem tud megbarátkozni vele, kudarcnak, megoldhatatlan problémának éli meg, vagy egyszerűen struccpolitikát folytat.

A D+ Generation azért jött létre, hogy szembe menjen ezzel a jelenséggel! A cukorbetegséged olyan, amilyen Te vagy! Szinte kizárólag a Te hozzáállásodon múlik, hogy keresztként éled meg a dolgot, vagy észreveszed a pluszokat benne és nem mondasz le az álmaidról!

dplusgeneration.jpg

A D+ teljes csapata érintett, hisz Áron, Eszter és Lilla „cukkerek” (ahogy ezt a D+-nál hívják), Gabi pedig diabéteszből szakvizsgázott. Pontosan tudják, hogy szemben az általános hozzáállással a cukorbeteg embereknek nem csak számok, adatok, főleg nem rémisztő statisztikák kellenek, hanem emberség, példamutatás, hitelesség, megértés, célok, szolgáltatások, önbizalom, segítség és szeretet! Előbb látniuk, azután tapasztalniuk kell: Nincs lehetetlen!

A csapat

Kovács Áron a D-plusz Generation alapítója 9 éves kora óta cukros. Azzal a céllal verbuválta össze csapatát, hogy megmutassa a cukorbetegeknek, nem kell rettegni állapotuktól, nem szabad akadályként felfogni a diabéteszt, igenis bármit elérhetnek, amit megálmodtak.

Ruttner Eszter is cukorbeteg, már több mint 20 éve. Tanácsadóként különféle újításokon dolgozik, elszántan keresi a fejlesztési lehetőségeket. Egy olyan mobil alkalmazás fejlesztésében is részt vesz, amely sok cukorbeteg számára nyújthat majd támogatást a mindennapokban.

Dóka Gabriella a mozgás megszállottja. Edzéstervet, videóblogot készít, melyeket cukorbeteg tanítványainak mérési adataival egészít ki, ezzel is támogatva a sportolni vágyókat, hogy átszakíthassák a célszalagot.

László Lilla is 9 éves kora óta diabéteszes. A csapat dietetikusaként és táplálkozási tanácsadójaként saját tapasztalataival, élményeivel és nem utolsó sorban kreatív receptjeivel színesíti életünket.

Drazsé, a kaméleon a D+ kabalája, aki vidám természetén kívül azért került be a csapatba, mert bámulatosan alkalmazkodik környezetéhez, éppen úgy, ahogy a cukorbetegeknek is alkalmazkodniuk kell az adott élethelyzethez.

A küldetés

A D+ kampány elsődleges célja, hogy olyan komplex életmódot és szemléletet kínáljon, melynek jegyében a diabéteszesek egészséges társaikkal együtt teljes értékű emberként élvezhetik a mindennapokat. Ennek megvalósítása érdekében a D+ kampány összefogja a diabétesszel közvetlenül, vagy közvetetten érintetteket és az egészséges életmód iránt elkötelezetteket egy olyan közösség építése érdekében, melyek tagjai valós megoldásokat, üzeneteket és motivációt igényelnek - fehér köpenyek és riogatás helyett. A 2015. évi kampány egyik fő motívuma egy maratoni futóverseny. Tekintettel arra, hogy Magyarországon minden 10. ember cukorbeteg, így rokonokon- és ismerősökön keresztül várhatóan a lakosság nagy része találkozni fog a 2015-ben induló D+ kampánnyal.

D+ MARATON az elfogadásért

42-33-42 Áron 42 évesen, 33 év diabétesszel a háta mögött lefutja életében először a 42 km-t! A Maraton olyan felület, ahol nincs mellébeszélés, vagy megcsinálod, vagy nem... A 42-33-42 projekt túlmutat önmagán, hiszen a kemény sportteljesítmény mellett hatalmas közösségformáló ereje van! Ha nem is ilyen emberpróbáló sportteljesítmények formájában, de a mozgás, a kiegyensúlyozottság, az öröm, a siker és leginkább az elfogadás tekintetében mindenképp. Áron felkészülését, mint egy web-sorozatot lehet majd követni a dplusz.com-on, ahol olyan problémákkal néz majd szembe és talál rájuk megoldást, mint bármely cukker a saját élete folyamán!

Ez nem egy szerep, ez az életem!

Helló!
Áron vagyok. 33 éve cukros, de igazából ez teljesen mindegy!
Akkor miért ezzel kezdem?
Csak azért, mert ringbe szállok!
És mivel a diabetesszel kapcsolatban, gondoltam így érdemes kezdeni!

De igazából tényleg mindegy. Elértem sok mindent, amit elterveztem, még olyasmit is, amit nem. Sohasem hátráltatott semmiben az, hogy cukros vagyok, sőt előnyt kovácsoltam belőle! Azt kell mondanom közel a 42-höz - két gyermekes apukaként, aki hétvégéken rocksztár, vagy élő műsort vezet a tv-ben, színházazik, rádiózik, extrém sportol, vállalkozása van és hosszan sorolhatnám - hogy teljes életet élek! Ez nem dicsekvés! Nehogy félre érts! Csak azért írom le, hogy még nagyobb hangsúlyt kapjon az, hogy a cukorbetegség nem kellene, hogy bárkit hátráltasson az álmai megvalósításában!
Pedig sokan keresztként élik meg a diabéteszt...
Mikor második gyermekem megszületett, egyszercsak megszólalt bennem egy hang, hogy ideje másokkal is megosztani a tapasztalataimat! Ideje segíteni másoknak is a cukorbetegség lelki gubancait kibogozni, mert ez azért nem rövid út és nekem is volt segítségem!
Magyarországon minden technikai eszköz rendelkezésre áll a cukrosok számára, de a betegség lelki részével nem foglalkozik SENKI! Pedig legalább olyan fontos, mint a gyógyszeres kezelés! Sőt!
Szeretnék muníciót adni a küzdelemhez, hogy ne fogcsikorgatós legyen az elfogadáshoz és elfogadtatáshoz vezető út, hanem olyan, mint nekem volt: kalandos, vidám és szeretetteljes!
Most is van segítségem! Ahogy elkezdtem mesélni a terveimről, fantasztikus emberek szálltak velem ringbe! A D+ Generációhoz kedves, diabéteszben érintett, szakmailag és érzelmileg elkötelezett emberek csatlakoztak! Eszter, Gabi, Lilla és akik még a háttérben dolgoznak mind ugyanazt gondoljuk! Elég az ijesztgetésből, elég a riogatásból, elég abból, hogy betegségként kezelünk valamit, amit ha megtanul az ember kezelni, semmiben nem hátráltatja, elég abból, hogy szégyenkezünk, titkolózunk ha éppen rossz vércukrot mértünk! Ne féljünk a diabétesztől, hanem éljünk vele! Teljes életet! Mindannyian!

A D + Generation segít programokkal, tanácsokkal, küldetésekkel, új technikai eszközökkel, de leginkább megértéssel, szeretettel és elfogadással kezelni, megélni, elfogadni, kijátszani, bizonyos értelemben legyőzni azt, amit úgy hívunk Cukorbetegség!

Ha bármilyen értelemben érintett vagy, csatlakozz hozzánk, számítunk Rád! És Te is számíthatsz ránk! Együtt mindenre képesek vagyunk!


Rendezvények 2015-ben
  • Április 18: Vivicittá Családi futás
  • Április 19: Vivicittá félmaraton Áron részvételével
  • Május 23: Családi sorverseny, 10 próba (Játékos vetélkedők)
  • Június: Velencei tó kerülés biciklivel
  • Augusztus: D+ sporttábor
  • Szeptember 12: D+ Maraton
  • December 5: Kosaras Mikulás kupa Csepelen
  • Játék + Sport: Km gyűjtés a Diabetes elfogadásáért és elfogadtatásáért (telefonos applikáció)
Hetente-, ill. havonta ismétlődő programok:
  • Széleskörű betegtalálkozók és rendezvények havonta
  • Nike futóklubbal közösen szervezett futóedzések hetente
  • Hetente Nike futóklub
 
Oldal tetejére