Gyermekdiabetológus doktornő nyerte az Aranyanyu-díj közönségdíját

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Az ünnepélyes díjátadó gálán katartikus pillanatok közepette fény derült a várva várt eredményre, kik kapták az idén a legtöbb szavazatot a közönségtől és kiknek ítélte a zsűri a díjakat.

A tizenkét döntős közül kategóriánként egy-egy közönségdíjas és egy-egy zsűridíjas vehette át a szobrot és a vele járó pénzjutalmat, valamint a hetedik díj, a Ridikül Magazin különdíja is gazdára talált.

Közönségdíjasok

Az idei év legnagyobb meglepetése az egészségügyi szakdolgozó kategória közönségdíjasa Oláh Éva, aki rajt-cél győzelmet aratott. A kistarcsai kórház nővéréről készült kisfilm volt a legnépszerűbb a szavazók körében. Éva fiatalon elveszített édesanyjának fogadta meg, hogy tanulni fog és segít másoknak, jelenleg éppen az érettségire készül. Roma származása miatt jelentős hátránnyal indult, ahogy mondja „többszörösen kellett bizonyítanom, hogy elfogadjanak, de nem adtam fel”.

A közönség pedagógus kategóriában Egerszegi Sándorné, Ilona fejlesztőpedagógust díjazta. Ica nénire száznyolcvan enyhe és közepes fogyatékkal élő gondozott tekint úgy, mint családtagra, pótanyukára. Szeretettel, odaadással fordul feléjük, azt vallja, hogy nem irányítani kell őket, hanem kézen fogva, együtt menni velük az úton. A siketeket és nagyothallókat megtanította kézjelekkel énekelni, létrehozta és vezeti az ország első jelnyelvi kórusát, a Gaudete-t.

Dr. H. Nagy Katalin, az orvos kategória közönségdíjasa is végig vezette a listát. Kati néni az, aki a legtöbb szavazatot kapta minden döntős közül.
Dr. H. Nagy Katalin gyermekdiabetológus a cukorbeteg gyermekek és hozzátartozóik támogatására tette fel életét, bármilyen élethelyzet adódik, Kati nénire éjjel-nappal lehet számítani. Közösségük, a Hétpettyes Angyalok könyvet jelentetett meg a diabetesről, több száz gyereket támogat és minden évben közös táborokat is szerveznek.


hnagykatalindr.jpg


A doktornő bemutatkozó filmje:


Zsűridíjasok

A kategória egy-egy győztesét a már jól ismert zsűri tagjai Dr. Gyarmati Andrea olimpikon, gyermekorvos; Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója; Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó; Dobó Kata színésznő, és a „házigazdák”: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, valamint Rácz Zsuzsa író közösen választották ki.

A pedagógus kategóriában a zsűri díjazottja Szabó Károlyné Ildikó, a budapesti Méhkas lakásotthon vezetője lett. Ildikó már gyerekként elhatározta, hogy olyan hivatása lesz, amivel az állami gondozottak életét fogja jobbá tenni. Mára tíz, szüleik nélkül nevelkedő, többnyire bántalmazott gyerekeknek próbál igazi otthont teremteni. Célja, hogy a fiatalok be tudjanak illeszkedni a társadalomba, megtalálják hivatásukat, s a nehéz sorsuk ellenére is teljes életet élhessenek.

Az orvos kategória győztese Dr. Csoma Zsanett, aki bőrgyógyászként szintén gyerekekkel foglalkozik. Három kisgyermeket nevel és a szakmájában is kiemelkedően helyt áll. Orvostan- és gyógyszerészhallgatókat tanít, bőrgyógyászat gyakorlatot vezet, és aktívan részt vesz az egyetem tudományos kutatásaiban is. Koraszülött gyermeke motiválta őt, hogy bekapcsolódjon az újszülöttek ellátásába, majd a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi elnöke lett.

Az egészségügyi szakdolgozó kategória zsűri díját Schuster Barbara kapta. Barbara saját gerincműtéte után határozta el, hogy gerincferdüléses betegek támogatásával fog foglalkozni. Ma már a Vertebra Alapítványban több száz fős közösség életét koordinálja, táborokat szervez és segít, hogy a fűző viselésére kötelezett fiatalok átlendüljenek a lelki megpróbáltatásaikon is. Pozitív gondolkodása átragad a közösségre, saját példamutatásával képes elérni, hogy a fiatalok megtanulják így is elfogadni, és teljesnek látni önmagukat.

Az idén a Ridikül Magazin ajánlott fel különdíjat, melyet Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos és természetgyógyász vehetett át. Gabriella hitvallása, hogy az embert, mint egészet kell gyógyítani, a lelkét csakúgy, mint a testét. Rendelőjébe az ország különböző részeiből és a határokon túlról is érkeznek betegek. A doktornő kikapcsolódásképpen verseket ír, kötetet jelentet meg, és mindemellett még hét gyermeket is nevel. Környezete számára ő a teljesség példaképe.

A díjazottaknak és az összes döntőbe jutott Aranyanyunak ezúton is gratulálunk!
 

Csatolások

  • hnagykatalin.jpg
    hnagykatalin.jpg
    12 KB · Olvasás: 203
Oldal tetejére