insulin korrekcio

nyul

Új tag
Sziasztok!

Kérdezem: valaki eltudná magyarázni az inzulin korrekciot mikor mennyit kell beadnom HUMULIN R-böl?
 

rgyörgy

Új tag
Szervusz nyúl

Én is humulint használok. Nálam az orvos állapította meg kórházban, hogy mennyit kell adagolni. Reggel 12 délben és este 10 E az adag, éjszakára pedig humulin N- bök 6 E. A vércukorszintet nagyon jól tudom szabályozni a táplálkozással. Ettől függetlenül tele vagyok kérdésekkel. Nincs infóm a lilly penről. Humulint se igazán ismerem. Részemről lenne miről beszélgetnem, csak még kezdő fórumozó vagyok.<o:p></o:p>
Üdv: rgyorgy<o:p></o:p>
 

bioszaky

Új tag
Hát ha pontos akarok lenni, akkor semmennyit! :)
A Humulin R viszonylag régi inzulin, ami nem lenne baj, de hatása lassan kezdődik és sokáig tart, ezért nehéz vele korrigálni. DE LEHET!
Ki kell számolni, mennyivel csökkenti 1 egység inzulin a vércukorszintet. Általában 1 egység inzulin 2 egységgel csökkenti a vércukorszintet, ebből lehet kiindulni. Ha pl. 10,0-át mérsz, adj be 2 egységet, és mérd meg 1 óra múlva, majd 2 óra múlva és 3 óra múlva is, mert a Humulin R 3-5 óra múlva is hat. Ekkor látni fogod, mennyit csökkentette a 2 egység inzulin a vércukrodat. A csökkenés felét tudod elérni fele annyi, azaz egy egységnyi inzulinnal. Sajnos úgy 15 felett már nem lineáris az összefüggés, azaz több inzulin kell, mint amit így számolsz.
Nézz be a Segítség, cukorbeteg lettem!! topicba is. Mielőbb térj át az új típusú inzulinokra (Humalog, Apidra stb).
 
Oldal tetejére