Kiállítások

borka

Őstag
Borka, csináltatok fotókat? Egyáltalán lehetett ott fotózni?

Sajnos nem vittük a gépet:(,bár lehetett volna fotózni. Ráadásul dísznövény kiállítás és árusítás is van/volt. Az egyetemistáknak virágkötő verseny.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Borka, csináltatok fotókat? Egyáltalán lehetett ott fotózni?

Sajnos nem vittük a gépet:(,bár lehetett volna fotózni. Ráadásul dísznövény kiállítás és árusítás is van/volt. Az egyetemistáknak virágkötő verseny.
Legalább ti láttátok, élőben úgyis sokkal szebb, főleg, hogy volt virágkötő verseny is. Azt meg folyamatában érdemes nézni. Az illatokat meg egyébként sem lehetne lefotografálni.
 

Judit

Új tag
A 121 legszebb magyar festmény

A 121 legszebb magyar festmény
(Budapest, Virág Judit Galéria - október 27. - november 29.)

Egy helyen, együtt láthatóak azok az alkotások, amelyek Virág Judit és Törő István szerint a XIX. és XX. századi magyar festészet legjavát alkotják. A válogatásnál szerepet játszott a téma, a mondanivaló, a történet, a kompozíció, a hangulat, a lendület, a kép különlegessége a színei, a fényei és formái. De személyes válogatásról van szó, így az is számított, hol, hogyan, kinél milyen módon találkoztak a képpel először, azóta hányszor volt látható, dolgoztak-e vele, vagy valamelyik múzeum falán találkozhattak vele.
A képek 10 közgyűjteményből és 30 jelentős magángyűjtőtől érkeztek. A látogatók szerda és pénteki napokon 16 órától, szombaton 11 órától ingyenes tárlatvezetéseken vehetnek részt.
Külön hangsúly fektet a Galéria az iskolákra, a fiatalokra is, s szervezetten is várják őket kihelyezett rajz- és művészettörténet órára, magyarázatokkal, a kicsiknek kifestővel, tárlatvezetésekkel. Vasárnaponként délelőtt és délután színezőkkel és kvízjátékokkal várják a fiatal látogatókat. Egy igazi, összművészeti örömtárlat a Virág Judit Galériában a magyar kultúra javára.

/port/
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Tutanhamon Kincse Budapesten!!!

Tutanhamon Kincse
OKTÓBER 24. - 2010 ÁPRILIS 25.
VAM Design Center


Egy szenzációs felfedezés körülményei és az ott előkerült páratlan kincsek.
Izgalmas, tanulságos kiállítás csodákkal!

Előzmény
Howard Carter megszállottan hitt abban, hogy egyszer megtalálja Tutanhamon sírját és annak ellenére nem tágított ettől, hogy neves tudósok is kétségbe vonták a sír létezését. A kalandfilmbe illő történet katarzisa egy fantasztikus, egyedülálló lelet.

Világviszonylatban egyedülálló élmény
A kiállításon bemutatott sírbeli kamrák és kincsek ennyire teljes készlete a világon sehol sem látható - még Egyiptomban sem. Tutanhamon eredeti sírját ugyanis a Királyok Völgyében már szinte teljesen kiürítették. A kincsek legnagyobb része üveg és védőzár mögött, vitrinekben található a kairói Egyiptomi Múzeumban. A sír eredeti állapotának megfelelő térérzet csak a "Tutanhamon - sírja és kincsei" kiállításon tapasztalható meg.

Bővebben a témáról: Egyedülálló élmény: Tutanhamon kincsei Budapesten

Tutanhamon - sírja és kincsei - csodálatos honlap, nézzétek meg!!!

tut_kiallitas_hu-big.jpg
 

Judit

Új tag
Az öreg szótár most sokat ér

Az öreg szótár most sokat ér

Az Akadémiai Kiadó november 3-14. között szótárcserét és -vásárt rendez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.
Aki elviszi régi, akadémiai kiadású angol kézi- vagy nagyszótárát, német kéziszótárát vagy a korábbi kiadású Idegen szavak és kifejezések szótárát, az 40%-os kedvezménnyel veheti meg a friss, bővített kiadású példányt.
Aki nem ad le régi kötetet, az 30%-os kedvezménnyel vásárolhat újat.
 

borka

Őstag
Kedves Fórumtársak.

Elnézéseteket kérem, hogy csak utólag írom meg a kiállítások tényét. Mentségemül szolgáljon, hogy az első kiállítást a tervezett időponthoz képest 3 nap alatt kellett realizálnunk……-hogy miről is van szó, hát a kortörténeti kiállításról. Inzulinkezelés eszközei „kőbaltától napjainkig” Eredetileg a Diabétesz Világnapra, azaz az Egycseppre terveztük volna, ami egy darabig sínen is volt, de a rendezvény időpontja előtt másfél héttel közölték, hogy törölve lett a programból. Ezután kaptunk egy felkérést, hogy 3 nap múlva a Lurdy-házban a Cukorbetegek Budapesti Egyesület által szervezett jubileumi rendezvényre vigyük a kiállítást. Gondunk és dolgunk volt éppen elég, ezért maradtak el az információk.

A második kiállítás a Marczibányi-téri műv. Központban volt a JDH szervezésének égisze alatt. Itt viszont a technikai felkészülés problémáinak a leküzdése rabolt el nagyon sok időt.

Az albumokban már feltettem a kiállítás fotóit. Ott nagyon sok minden csak kölcsönbe volt nálam. Szeretnék egy saját gyűjteményt, hogy létrehozhassak egy országos vándorkiállítást.

Célom, hogy eljussak minden diabéteszes szervezetekhez, egyesületekhez, klubokhoz. Éppen ezért kérlek Benneteket, hogy ha olyasmi van a Birtokotokba, amit itt nem látható és szívesen felajánlanátok a kiállítási anyag „teljessé” tételéhez, itt meg tehetitek, amit előre is köszönök.

Nyitok egy albumot arról, hogy milyen eszközök, tárgyak vannak a birtokomba - azért, hogy még egy olyanra nincs szükségem. A felajánlásokat, ha lehet, fotó kísérletével kérném, ill. a részleteket privát üziben.

Sándor
 
Oldal tetejére