Háttérképek November 14 - Diabétesz Világnap

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. A Világnapot a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és tagszervezetei rendezik meg világszerte.

Diabétesz Világnapot első alkalommal 1991-ben szervezett a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO), látva a cukorbetegség világszerte növekvő terjedését. Azóta népszerűsége folyamatosan nő, ma már több mint 350 millió embert kapcsol össze a világon, köztük az egészségügyi ellátás szakembereit, ápolókat, cukorbetegeket és a társadalom valamennyi tagját.

Programajánló!
Gyalogolni egészséges! - Szeretettel várjuk november 14-én Budapesten, a Városligetben!


A Diabétesz Világnap alkalmából az Országos Egészségfejlesztési Intézet meghívja Önt, klubtársait és kedves családtagjait 2013. november 14-én, 13.30-16.00 óra között Budapesten, a Városligetbe, a Nagyrétre, egy aktív tájékozódási gyaloglásra, mert "GYALOGOLNI EGÉSZSÉGES!"

Szeretnénk, ha megismerne egy olyan egyszerű, játékos gyaloglási módot, amellyel színesítheti mindennapjait, akár családi programként, akár diabétesz klub keretei között.

A rendszeresen végzett testmozgás, az aktív életmód segítségével a vércukorszint csökkenthető.
A gyaloglás, a kocogás, kerékpározás, úszás, a tánc és még a házi munka is jó testmozgás/testedzés, amennyiben rendszeresen, hetente háromszor-ötször végzi, legalább 20-30 percig.

Jöjjön el a Városligetbe november 14-én, hogy teljesítse javasolt napi testmozgását, egy tájékozódási gyaloglás keretében!

Töltsön velünk egy kellemes délutánt!
A részvétel ingyenes.
 

Csatolások

  • MEGHIVO_GYALOGOLNI_EGESZSEGES_20131107.JPG
    MEGHIVO_GYALOGOLNI_EGESZSEGES_20131107.JPG
    97 KB · Olvasás: 180
Oldal tetejére