Tudatos Vásárló: Merőkanállal esszük a cukrot minden nap!

Vásárláskor figyelembe veszik a termék tápanyagtáblázatát?

  • igen

    Szavazat: 5 100.0%
  • nem

    Szavazat: 0 0.0%

  • Összes szavazó
    5

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Nem is eszem cukrot csak a kávéba szoktam tenni egy kicsit. Sokan vannak, akik ezt gondolják, pedig nem kis mennyiség csúszhat le, ha nem olvassuk el figyelmesen a tápanyagtáblázatot. Teszteltük egy átlagos fogyasztó átlagos napját.

cukoradag_tudatosv.jpg

Átlagos fogyasztónk nem iszik szénsavas üdítőt, mert az egészségtelen, és bár el-elfogy valamennyi édesség, igyekszik az egészségesebbnek mondott ételeket választani. Kerüli a zsírt és a cukrot. Vagy mégsem? Megnéztük egy átlagos napját, összeszámoltuk a termékek cukortartalmát, és kockacukorral szemléltettük a bevitt cukormennyiséget.

Ennyi kockacukrot biztos nem ennénk egy nap, az ételekbe, italokba oldva mégis megesszük, megisszuk. Sokszor nem is vagyunk tisztában a bevitt cukormennyiséggel. A termékek kiválasztásánál azt vettük figyelembe, hogy egy hétköznapi bevásárlás alkalmával az emberek egy boltban szerzik be az ételt, tehát mi is egy szupermarketben vásároltunk mindent. Nézzük a számszerű eredményt konkrét márkák említése nélkül.

Reggeli: Emberünk fitness gabonapellyel indítja a napot. Nem is sejti, hogy rosszul választott, mert a fogyókúrásnak mondott termék a csomagolás grafikája és elnevezése ellenére dupla adag cukrot tartalmaz egy sima (szintén cukros) reggelizőpehelyhez képest. Egy adaggal 18 gramm cukor csúszik le.

cukoradag_tudatosv2.jpg

18 gramm fitnessz cukor​

Tízórai: Ebédig már csak a reggel vásárolt ice teát issza meg. Ezzel 40 gramm cukrot visz be a szervezetébe.

cukoradag_tudatosv3.jpg

40 gramm cukor fél liter ice teában​

A cikk folytatása a Tudatos Vásárló oldalán!
 
Oldal tetejére