Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nekem volt lehetőségem az USA-ban megtapasztalni, hogy a pharmacy-ban (patika) hogyan működik a dolog.
Külön rész van elkülönítve a diabétesz termékeknek, témakörönként csoportosítva, nem a patikus mögött elérhetetlenül, hanem nézhető, olvasható, fogható önkiszolgálós rendszerben. Van a diab vitamintól kezdve kimondottan diabosok számára való fogkrém, ínygyulladásra krém, testápoló, manikür készlet, egészen a cukormérőkig, csíkokig minden. Sőt, még különféle kanülök is vannak pumpákhoz. El sem tudjuk képzelni, mi minden van diabosok részére. Itt a patikákban ingyenes diabétesz újság van, hasonlóan a mi ingyenes Patika Magazinunkhoz. A legérdekesebb, hogy mivel önkiszolgálós a rendszer, a patikus, ha kéred kijön a pult mögül, és segít a navigálásban választásban, és válaszol a kérdéseidre (és ért is hozzá!!!)
Vagyis ott meg lehet kérdezni patikusát, gyógyszerészét.

Zsu77

Új tag
Na,próbálnál meg idehaza érdeklődni.Még ha értene is hozzá,hát a mögötted állók megölnek,hogy mit beszélgetsz már annyit!:?

vighkata

Na,próbálnál meg idehaza érdeklődni.Még ha értene is hozzá,hát a mögötted állók megölnek,hogy mit beszélgetsz már annyit!:?
Há amikor azé mentem be, hogy csak és kizárólag Accu-Chekes ujjszúrót kérek, akkor mindent rám akartak sózni. Pl a 77 Elektronikás ujjszúrót (ökörbökőt), mondom ez nem Accu-Chekes, akkor adnák Accu-Chekes lándzsát, mondom ujjszúró kell, tuggyák, amibe a lándzsát belerakom. Akkor adnák Accu-Chekest, de a cukormérőt. Mondom Accu-Chekes ujjszúrót kérek cukormérő nélkül, és nem lándzsát önmagában. És ezt két gyóccertárban jáccottam el, átlag 20 perces futamidővel. A másodikban értették meg mit akarok.
És akinek beszereztem (fórumos kispajtásunk), őt el is hajtották a gyóccertárából 2 perc alatt, hogy nem görcsölnek a kedvéért csak és kizárólag Accu-Chekes ujjszúróért.

Zsu77

Új tag
Aha,igen.Londonban is ilyen!Meg is lepődtem,amikor bementem,mert azt hittem,hogy akkor ez mégsem patika lesz...én kamillateáért mentem és ugyan mondtam én mindent,de a végén csak megértették és az ilyesmi polcok egyikéről levették.Eddig a pillanatig úgy tudtam,hogy nem is gyógyszertárban voltam.De látva ezt a képet:totál ilyen volt...

Milyen szerencsések!
Nem feltétlenül, mert azért az e77 meg az Innomed meg a többi hazai orvostechnológiai cég komoly tudásbázissal rendelkezik és sok embernek ad munkát, szóval az éremnek két oldala van. Ráadásul exportálnak is, ami gazdasági szempontból nagyon nagy haszon az országnak. Más kérdés, hogy ez azt is jelenti hogy vannak bizonyos piacvédelmi folyamatok is a háttérben amik megggátolják a külföldi, esetlegesen fejlettebb technológia importját. Valamit valamiért :)

Akkor itt van a jó példa a Roche pumpa tartozékok gyerekek részére. Figyelnek a kis páciensek igényeire. A 3 oldal igazán színes, gyerkőcös. Van pumpa matrica, és a legszuperebbek az állatfigurás pumpatartó tokok.
http://www.pharma-marketing.hu/images/pdf/ACCU_SPIRIT_DTRON_termekkatalogus_04.pdf
Köszönjük, bár az kétségtelen hogy erre a Medtronic is odafigyel.

A Pharmacy kérdésben azért annyit hozzátennék hogy nagyon más USA meg európa. Mosószertől kezdve minden vackot árulnak amerikában egy gyógyszertárban és azért ha belegondolsz akkor nem azért kéne trénírozni egy gyógyszerészt (az egyik legdrágább egyetemi szakirány), hogy öblítőt meg mosószert áruljon. Kétségtelen viszont hogy nagyon nagy a kínálat és ez nem véletlen. A magas vérnyomás mellett a diabétesz az egyik leggyorsabban növekvő betegség, worldwide.

rgyörgy

Új tag
Hát Pest az Pest, mégiscsak világváros. De azért mégsem ez a jellemző, pedig sokkal vonzóbb, ha te meg tudod mustrálni a portékát.
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> A Bérestár mellékutcában, és udvaron belül van. Nem egyszerű megtalálni.<o></o>
Felénk, a Patikák látványosan gyarapodna, nő a konkurencia. Pár éve egy patika volt, most egy megálló távolságon belül öt gyógyszertár található. <o></o>
Valahol láttam hirdetést, házhoz szállítják a gyógyszert, ingyen, és vénykötelest is. Ez bárhol megoldható.<o></o>

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

dg

Őstag
Nem feltétlenül, mert azért az e77 meg az Innomed meg a többi hazai orvostechnológiai cég komoly tudásbázissal rendelkezik és sok embernek ad munkát, szóval az éremnek két oldala van. Ráadásul exportálnak is, ami gazdasági szempontból nagyon nagy haszon az országnak. Más kérdés, hogy ez azt is jelenti hogy vannak bizonyos piacvédelmi folyamatok is a háttérben amik megggátolják a külföldi, esetlegesen fejlettebb technológia importját. Valamit valamiért :)

Természetesen én is csak az érem egyik oldalára gondoltam, Péter. A (kvázi-) monopol helyzetre, annak is a hátrányaira, azon belül is az érintettek háttérbeszorulására.

dg

Őstag
Azért már nálunk is van ilyen,így működő patika, a Béreséké.
Laky Adolf utcában.

És itt Fehérváron is van egy hasonló. A vény nélküli szerek zöme szabadpolcos, és bizony a patikusok nagyon rendesek itt, kijönnek a pult mögül eligazítást adni.
Az egyik bátyám gyógyszerész, Bp-en. Volt egy gyógyszertára, ahol hasonló kezdeményezéssel indult meg a működés, de annyi volt a lopás, hogy a vásárlók által elérhető polcokat szépen lassan ki kellett üríteni. (annak ellenére történt így, hogy a cikkeket ellátták védelemmel, ami pedig nem olcsó mulatság)

dg

Őstag
Az előzőhöz annyit, hogy a magyar viszonyok (szociális, társadalmi, kulturális, gazdasági szempontból) egyszerűen nem érettek a nagy szabadságra (ugyebár, most a szabad polcokról beszélünk épp)

vighkata

És itt Fehérváron is van egy hasonló. A vény nélküli szerek zöme szabadpolcos, és bizony a patikusok nagyon rendesek itt, kijönnek a pult mögül eligazítást adni.
Az egyik bátyám gyógyszerész, Bp-en. Volt egy gyógyszertára, ahol hasonló kezdeményezéssel indult meg a működés, de annyi volt a lopás, hogy a vásárlók által elérhető polcokat szépen lassan ki kellett üríteni. (annak ellenére történt így, hogy a cikkeket ellátták védelemmel, ami pedig nem olcsó mulatság)
Dunaújvárosban is volt egy patika (A Kígyó patika, Növényke, te tudod), ami ilyen szabad polcos volt, és azt is azért alakították vissza kiszolgálósra, mert sokan úgy gondolták, ami nincs lebetonozva, az vihető is.

dg

Őstag
Dunaújvárosban is volt egy patika (A Kígyó patika, Növényke, te tudod), ami ilyen szabad polcos volt, és azt is azért alakították vissza kiszolgálósra, mert sokan úgy gondolták, ami nincs lebetonozva, az vihető is.

Ez a fehérvári patika úgy tudja megoldani, hogy egy egészen kis alapterületen működik, és egy biztonsági őr egész nap, folyamatosan ott van a polcok mellett (meg persze a kapuknál a jelzőrendszer). De a drágább holmikat (a sokezerforintos kiskanálnyi krémeket, meg a vércukormérőket, hogy a topikhoz visszakanyarodjak) azért zárható vitrinbe tették, biztos ami biztos... :)

blaci

Őstag
...És akinek beszereztem (fórumos kispajtásunk), őt el is hajtották a gyóccertárából 2 perc alatt, hogy nem görcsölnek a kedvéért csak és kizárólag Accu-Chekes ujjszúróért.

Sziasztok!
Na, azért mérővel együtt tudtak volna adni, mondom nekem csak az újszúró kell, erre: - Dehát ott van benne az is... Jaj... - :rolleyes::mrgreen:
Üdv.,
Laci ...aki azóta is azt használja. - :mrgreen:

Ui.: Csak azért bíbelődtek velem 2 percig mert vittem kiváltani recepteket is...

vighkata

Sziasztok!
Na, azért mérővel együtt tudtak volna adni, mondom nekem csak az újszúró kell, erre: - Dehát ott van benne az is... Jaj... - :rolleyes::mrgreen:
Üdv.,
Laci ...aki azóta is azt használja. - :mrgreen:

Ui.: Csak azért bíbelődtek velem 2 percig mert vittem kiváltani recepteket is...
És képzeld el, bármikor bemegyek abba a patikába, ott látok a póccon egy csak és kizárólag Accu-Chek-es ujjszúrót. Nagyon előrelátó patikusok gondolták, ha ez ilyen kelendő, hát spájzolnak. 2-3 hetente leporolják.

rgyörgy

Új tag
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Szomorú, hogy a fogyasztóktól meg kell védeni az árukészletet. Láttam olyan patikát, ahol üveg kalitkákba van az áru. Jól néz ki, de nem lehet megfogni, ami belül van. Információt, vc mérő, vérnyomásmérő stb. nem is kérek, nincs értelme, az Interneten sokkal jobban áttekinthető, amire kíváncsi vagyok.

<o>
</o>

Oldal tetejére