Vércukormérők

poe

Őstag
A mennyiség nem változott, az minden csíkra ugyanannyi.

Az Xceedhez egy soros portos adatletöltő eszköz van, meg talán egy saját progi. Meg fogom nézni, de erősen kételkedem benne, hogy kompatibilis lenne. Ezek konkurens cégek, nem gyakori hogy egymás kütyüivel működőképes cuccokat gyártanának.
Hogy tiszta legyen mire gondolok..
A Medtronicnak van egy honlapja, ahová regisztráció után fel lehet tölteni a pumpa adatait és mindenféle grafikonokat, táblázatokat készít belőle, gyakorlatilag egy virtuális kezelési napló. A feltöltés kezdetekor ki lehet választani, hogy milyen készülékről akarok feltölteni és a vc mérők között ott van az Xceed is. Elméletileg ekkor ezeket az adatokat is feldolgozza, megjelennek a grafikonokon.
Ez az az oldal:
https://carelink.minimed.com/patient/entry.jsp?bhcp=1
Köszönöm, hogy utánanézel! Én is írok nekik egy mailt, ha válaszolnak, majd beírom ide.
:cool:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
De jó, végre kidumálhatom, hogy nekem ez az Xceed cukimérő a harmadik mérőkém.
Így azt is kidumálhatom, hogy szuperül működik. Imádom, hogy van rajta villany is, és a fél tenyeremben (vagy a zsebemben) elfér a kis kütyü. A csíkja egyesével külön van csomagolva, és hihetetlen kicsi vércsepp elegendő a méréshez. Csipog, ha akarom, csöndben van, ha akarom. :D

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A Medtronicnak van egy honlapja, ahová regisztráció után fel lehet tölteni a pumpa adatait és mindenféle grafikonokat, táblázatokat készít belőle, gyakorlatilag egy virtuális kezelési napló. A feltöltés kezdetekor ki lehet választani, hogy milyen készülékről akarok feltölteni és a vc mérők között ott van az Xceed is. Elméletileg ekkor ezeket az adatokat is feldolgozza, megjelennek a grafikonokon.
Ez az az oldal:
Köszönöm, hogy utánanézel! Én is írok nekik egy mailt, ha válaszolnak, majd beírom ide.
Ez nagyon király lenne, mert én is letöltést hiányoltam eddig. Na de majd mostan.
Köszi előre is mindkettőtöknek a nyomozást.

Ez az az oldal:

Megnéztem volna a linket, de kiírta hogy csak internet explorer alatt működik, FF alatt nem. Ez mindig rossz jel egy szoftverre nézve :)

Megnéztem a software specifikációkat és tényleg úgy tűnik, hogy támogatja. Viszont fórumokon utánaolvastam és ott azt írták hogy nem működik rendesen és hogy a Medtronic support se tudott okosat mondani nekik. A fene se érti.

Én is Firefox-al nyomom és gond nélkül bejön...
Közben frissítettem egyet és nekem is bejött. Így már végképp nem értem :)
Előtte kiírta hogy IE 5.5 vagy nagyobb.

Mindenesetre válaszom még nincs a kérdésedre. Megmondom őszintén, az Xceed adatletöltésében engem nagyon zavar a soros port. 2010ben ki használ még olyat? Mellé kell venni átalakítót és máris USB lesz, de ez akkoris egy zavaró apróság.

umbra08

Aktív tag
De jó, végre kidumálhatom, hogy nekem ez az Xceed cukimérő a harmadik mérőkém.
Így azt is kidumálhatom, hogy szuperül működik. Imádom, hogy van rajta villany is, és a fél tenyeremben (vagy a zsebemben) elfér a kis kütyü. A csíkja egyesével külön van csomagolva, és hihetetlen kicsi vércsepp elegendő a méréshez. Csipog, ha akarom, csöndben van, ha akarom. :D

Szia Kata!

Azt szeretném megkérdezni, hogy (te már csak tapasztaltabb vagy) melyik jobb ez az Xceed vagy a Dcont Opt. Personal? Mert ha ehhez az Xceed-hez tényleg kevés vér kell (kevesebb, mint a Dcont Opt.P-hoz), akkor szívesen vennék, hogy megkönnyítsem az életünket és ne fájjon a babánknak annyira a szúrás. Ne kelljen pici ujjait mindig masszírozni.
Szerinted könnyebb lenne a VC mérés egy csecsemőnél ezzel az Xceed készülékkel?

Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv:
umbra08

borka

Őstag
Szia Kata!

Azt szeretném megkérdezni, hogy (te már csak tapasztaltabb vagy) melyik jobb ez az Xceed vagy a Dcont Opt. Personal? Mert ha ehhez az Xceed-hez tényleg kevés vér kell (kevesebb, mint a Dcont Opt.P-hoz), akkor szívesen vennék, hogy megkönnyítsem az életünket és ne fájjon a babánknak annyira a szúrás. Ne kelljen pici ujjait mindig masszírozni.
Szerinted könnyebb lenne a VC mérés egy csecsemőnél ezzel az Xceed készülékkel?

Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv:
umbra08

Szia !
Igaz ,hogy nem Kata vagyok ,de én is majd 1 évig használtam a Xceed-et.
Valoban nagyon pici mennyiségú vér kell a méréshez. Ami még jó benne az ,hogy a gépet kiveszed a tokjából és a baba kezéhez teszed miután megszúrtad. Itt ugyanis a stixet először beletteszed a gépbe és akkor kapcsol be,(automatikusan) ezután ráérsz szúrni.
A másik előnye a sok közűl,hogy hihetetlen gyorsan működik. Nem kell perceket várni,hogy ki írja az eredményt.
Ja ,hogy miért multidőben irtam,hogy használtam. Kiserleti nyúl voltam és akkor ingyen kaptam,de mivel nem volt a stix támogatott igy félre tettem,mert elég húzós a Kp-és ára.
Minden féle képpen ajánlom Nektek ezt a beruházást a baba érdekébe.:dr_31:

umbra08

Aktív tag
A léírások szerint jelentősen kevesebb vér kell, majdnem a tizede:
D Cont: 2 µl
Xceed: 0.3 μL

Igen, utánakerestem, és én is ezt találtam, de nem mindig hiszek ám a leírásokban. Tény, hogy nagy a különbség, de én mások tapasztalatának jobban hiszek. Megfontolandó igen, talán be kellene egyre ruházni!

Oldal tetejére