Vércukormérők

sünike

Új tag
Szia B.Laci!
Nagyon köszönöm a képeket!Mindent láttam...rendetlenséget nem :dr_9:
Az Optimum tokja szinpatikusabb neked?
Igérem nem kérdezek ennyit,fárasztó lehetek!
BocsiBocsiBocsi!:dr_31:

borka

Őstag
Nagyon szívessen és csak kérdezz bátran ,vagyunk 1 páran a Fórumon. Nem fogsz válasznélkül maradni,:rohog:de előfordulhat ,hogy néha egy kicsit várni kell a vlaszra.:D;)

blaci

Őstag
Szia Hangyusz!
Egyáltalán nem "fárasztó" a sok kérdés (egyébként nem is sok, ahhoz képest amit én szoktam művelni!), ha tudok nagyon szívesen segítek ill. segítünk egymásnak...!;)
Szóval, inkább praktikusabb számomra. Ebbe bele tudom tenni az összes kelléket és nem marad ki semmi. Mérő, tesztcsík, tartalék lándzsák, toll és ami a legfontosabb, hogy ezen a tokon kívül van egy zseb amiben a naplómat tartom. Ez azért fontos nekem mert erre írok mindenfélét, munkabeosztást, határidőket, ilyesmiket is, amire a hétköznapokban szükségem van és így nem felejtem el. Meg persze a mért vc. értékeket is erre írom. Ezt úgyis mindennap többször megnézem, amikor használom a mérőt...
Üdv.,
Laci ...aki azért jó a Go tokja is egyébként, nincs vele semmi baj!;):D

blaci

Őstag
Szia Hangyusz!
Nagyon szívesen! Örülök ha tudtam segíteni. Jó választás a Go számodra, főleg ami a tesztcsíkok költséghatékony beszerzését illeti. A Go mérő nem valami olcsó de a csíkokon hamar megfog térülni az ára…
Üdv.,
Laci …aki csak ajánlani tudja!;):D

Ui.: Még egy apróság a Go tokjával kapcsolatban ami eszembe jutott. Hogy is mondjam…?!
Szóval, olyan kis "csajos", szerintem tetszeni fog neked.

Az Optimum tokja inkább olyan mint egy pénztárca és fekete, kicsit konzervatívabb. Anno ezért (is) váltottam a Dcont Personal mérőről az Optimumra. A Personal kék tokja azzal a sárga szegéllyel jóval feltűnőbb volt, nem szerettem. Az Optimum tokja nem nagyon tűnik fel senkinek…

sünike

Új tag
Szia B.Laci!
Tudtál segíteni!:dr_24:
Igaz,hogy a gép ára magasabb mint a xceedé(ez a gép tetszene igazán),de a csík ingyenes nekem az optimum géphez(ami ugye használható a Gohoz).:D
Ezek után nem kérdés mire cseréljem a jellenleg használt Optimum Pluszomat!
Bezárom magam mára, mert már valóban sok vagyok!!!:dr_31:
Ui.:...Szóval a Go tokja "csajos"...:rohog:

Sziasztok!

Bár Januárban regisztráltam, még csak most jelentkezem a fórumon (na jó, volt már egy hsz-m, de mindegy). Úgy gondoltam, előbb végigolvasok pár topikot...
Gratulálok a csapatotokhoz, igazán ösztönző, lelkesítő a hangulat, a segítőkészségetek, és dicséretreméltó a tudásotok. Szeretnék közétek tartozni.
29 éve vagyok inzulinos.
Viki

sünike

Új tag
Szia Viki!
Bár még én is csak "gólya" vagyok itt az oldalon,de szerintem a többiek nevében is írhatom:Örülünk,hogy itt vagy és ha bármi kérdésed van tedd fel nyugodtan,sokan vagyunk valaki tuti válaszol!
Szép napot Neked!:)

dg

Őstag
Sziasztok!

Bár Januárban regisztráltam, még csak most jelentkezem a fórumon (na jó, volt már egy hsz-m, de mindegy). Úgy gondoltam, előbb végigolvasok pár topikot...
Gratulálok a csapatotokhoz, igazán ösztönző, lelkesítő a hangulat, a segítőkészségetek, és dicséretreméltó a tudásotok. Szeretnék közétek tartozni.
29 éve vagyok inzulinos.
Viki

Gyere csak, gyere! :D Üdv a fórumon!
29 év tapasztalatával biztosan fogsz nekünk tanítani egy, s mást! :dr_24:

Huh, elég kemény hír az USA-ból.

http://www.fda.gov/medicaldevices/safety/alertsandnotices/publichealthnotifications/ucm176992.htm

Az amerikai FDA (egészségügyi engedélyeztetési hatóság) ajánlása szerint az egészségügyi intézményeknek érdemes kerülnie a GDH-PQQ technológián alapuló vércukormérő tesztcsíkokat. Az indoklásokat fent olvashatjátok, de a lényege az hogy hamis eredményt ad egy csomó szer kombinált hatása esetén. De ne ám ilyen ritka dolgokra kell gondolni, hanem pl édesítőszerre (maltose, galactose, xylose)!

Hogy melyik csík mér ezzel a módszerrel? A lista, módszerek alapján elkülönítve:
http://www.glucosesafety.com/ecemea...cose Monitor List_Hungary_final 17Feb2009.pdf

Ez nagyon durván befolyásolhatja a dolgokat külföldön és itthon is egyaránt.

Vélemények?

Már egy ideje gondolkodom rajta, hogy a pattintott kőkorszaki Personal mellé veszek egy Xceed-et, hátha a Personal szabadságra megy... Most még erősebb az elhatározásom.
Vajon olyan egyértelmű ez a hamis eredmény, hogyha a fent említett anyagokat tartalmazó ételeket eszem, akkor magasabbat mérek? Vagy ennél bonyolultabb a helyzet?

Már egy ideje gondolkodom rajta, hogy a pattintott kőkorszaki Personal mellé veszek egy Xceed-et, hátha a Personal szabadságra megy... Most még erősebb az elhatározásom.
Vajon olyan egyértelmű ez a hamis eredmény, hogyha a fent említett anyagokat tartalmazó ételeket eszem, akkor magasabbat mérek? Vagy ennél bonyolultabb a helyzet?
Kicsit bonyolultabb, de a lényeget tökéletesen összefoglaltad. Ez a technológia nem tud megfelelő különbséget tenni a glükóz és az FDA közleményben felsorolt anyagok között. Ezért fölémér a mérő és ez olyan inzulin terápiához vezethet amelynek súlyos következményei lehetnek. De szerintem már egy rosszullét is az a kategória aminek nem szabadna megtörténnie.

poe

Őstag
Lehet,hogy butát kérdezek,de én picivel 5 feletti értéknél is komoly hipot érzek...Lehet ez ez miatt?
Nem biztos, hogy a mérőd pontatlan, de valahol érdemes összemérni egy másikkal, vagy kontrolloldattal ellenőrizni.
A hipóérzet egyénenként és időszakonként is változhat. Ha tartósabban magas volt a vc-d, akkor lehet az, hogy egy teljesen korrekt éhomit is hipónak érzel. Ezen kívül vannak olyanok, akik a nagyon gyors vércukorszint-csökkenést is hipónak érzik, még azelőtt, hogy tényleg az lenne.

Nem biztos, hogy a mérőd pontatlan, de valahol érdemes összemérni egy másikkal, vagy kontrolloldattal ellenőrizni.
A hipóérzet egyénenként és időszakonként is változhat. Ha tartósabban magas volt a vc-d, akkor lehet az, hogy egy teljesen korrekt éhomit is hipónak érzel. Ezan kívül vannak olyanok, akik a nagyon gyors vércukörszint-csökkenést is hipónak érzik, még azelőtt, hogy tényleg az lenne.
A kontrolloldat jó ötlet, de nem, semmiképp ne mérj össze két mérőt. Ha maximális pontosságra vágysz akkor menj el laborba és oda vidd el a két vagy több mérődet. És ott akkor, ugyanabból a vérből mérd meg mindkettővel. De előtte, ahogy poe is írta, gondold végig azt a többi dolgot ami befolyásolhatja az érzetedet. Az érzet sokkal fontosabb mint a mérési eredmény, hiszen az utóbbi mindig késleltetett a valós helyzethez képest.

Oldal tetejére