Sziasztok!
Bár Januárban regisztráltam, még csak most jelentkezem a fórumon (na jó, volt már egy hsz-m, de mindegy). Úgy gondoltam, előbb végigolvasok pár topikot...
Gratulálok a csapatotokhoz, igazán ösztönző, lelkesítő a hangulat, a segítőkészségetek, és dicséretreméltó a tudásotok. Szeretnék közétek tartozni.
29 éve vagyok inzulinos.
Viki

Sziasztok!
Szerintetek az AccuChek-hez lehet külön tokot venni, a régi kék műanyagot? Mert kezd szétjönni a hajtókánál.

Kicsit bonyolultabb, de a lényeget tökéletesen összefoglaltad. Ez a technológia nem tud megfelelő különbséget tenni a glükóz és az FDA közleményben felsorolt anyagok között. Ezért fölémér a mérő és ez olyan inzulin terápiához vezethet amelynek súlyos következményei lehetnek. De szerintem már egy rosszullét is az a kategória aminek nem szabadna megtörténnie.Már egy ideje gondolkodom rajta, hogy a pattintott kőkorszaki Personal mellé veszek egy Xceed-et, hátha a Personal szabadságra megy... Most még erősebb az elhatározásom.
Vajon olyan egyértelmű ez a hamis eredmény, hogyha a fent említett anyagokat tartalmazó ételeket eszem, akkor magasabbat mérek? Vagy ennél bonyolultabb a helyzet?
Lehet,hogy butát kérdezek,de én picivel 5 feletti értéknél is komoly hipot érzek...Lehet ez ez miatt?
Nem biztos, hogy a mérőd pontatlan, de valahol érdemes összemérni egy másikkal, vagy kontrolloldattal ellenőrizni.Lehet,hogy butát kérdezek,de én picivel 5 feletti értéknél is komoly hipot érzek...Lehet ez ez miatt?
A kontrolloldat jó ötlet, de nem, semmiképp ne mérj össze két mérőt. Ha maximális pontosságra vágysz akkor menj el laborba és oda vidd el a két vagy több mérődet. És ott akkor, ugyanabból a vérből mérd meg mindkettővel. De előtte, ahogy poe is írta, gondold végig azt a többi dolgot ami befolyásolhatja az érzetedet. Az érzet sokkal fontosabb mint a mérési eredmény, hiszen az utóbbi mindig késleltetett a valós helyzethez képest.Nem biztos, hogy a mérőd pontatlan, de valahol érdemes összemérni egy másikkal, vagy kontrolloldattal ellenőrizni.
A hipóérzet egyénenként és időszakonként is változhat. Ha tartósabban magas volt a vc-d, akkor lehet az, hogy egy teljesen korrekt éhomit is hipónak érzel. Ezan kívül vannak olyanok, akik a nagyon gyors vércukörszint-csökkenést is hipónak érzik, még azelőtt, hogy tényleg az lenne.