Vércukormérők

tímeácska

Őstag
Az Accu-Chek inkább a hidegre érzékeny. Ha sokáig kint voltam télen, akkor volt, hogy 5-10 percet kellett otthon várni, hogy átmelegedjen a vc mérő. Ilyenkor egy kis hőmérő jelet mutatott a kijelző, tehát még csak nem is kellett a füzetet elővenni, hogy hibakódokkal keresgéljem az okokat. Az accunak a mérés tartománya is sokkal tágabb, 2,2-33,3-ig mér. Az ujjszúrója sokkal kíméletesebben szúr, alig érezhető. Én 3 éve használom az accucheket, örültem, amikor megszabadultam a Cabriótól. A Cabrió hol kevesebbet, hol többet mért a laborhoz képest, tehát megbízhatatlan volt számomra, mert nem tudtam kalkulálni. Az újabbak már biztosan pontosabbak, tehát nem leszólni akarom a vc mérőt, lehet, hogy csak az enyém volt egy kissé pontatlan.

Csak egyetlen egy dolgot javítanék ki, nem kötekedés szintjén... Az Accu-Chek Active cukimérő 0,6-33,3-ig mér... Nálunk, vagyis leginkább Mátémnál ez egy igen lényeges szempont volt (hál'Istennek már múltidőben...). Mert, az viszont elég lényeges volt, hogy tudtam, mennyi is a cukra egy erős hypo esetén... Mert akkor viszont nem volt mindegy, hoyg 0,8, vagy 1,8 volt... Ugyanis, volt olyan, hogy 1,8-nál begörcsölt, de 0,8-nál nem volt görcs... Na, oké, volt, hogy 3,2-nél is görcsölt... Na, de azért nem volt mindegy a dolog... Nekem...:rolleyes: Én imádom az A.C. A.-ot, ragaszkodom is hozzá rendesen...;)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Csak egyetlen egy dolgot javítanék ki, nem kötekedés szintjén... Az Accu-Chek Active cukimérő 0,6-33,3-ig mér... Nálunk, vagyis leginkább Mátémnál ez egy igen lényeges szempont volt (hál'Istennek már múltidőben...). Mert, az viszont elég lényeges volt, hogy tudtam, mennyi is a cukra egy erős hypo esetén... Mert akkor viszont nem volt mindegy, hoyg 0,8, vagy 1,8 volt... Ugyanis, volt olyan, hogy 1,8-nál begörcsölt, de 0,8-nál nem volt görcs... Na, oké, volt, hogy 3,2-nél is görcsölt... Na, de azért nem volt mindegy a dolog... Nekem...:rolleyes: Én imádom az A.C. A.-ot, ragaszkodom is hozzá rendesen...;)

Köszi a kiigazítást, tényleg elírtam.
Ahhoz képest, hogy beszéltünk róla, hogy nekem a legalacsonyabb mérésem 1,2 volt.... Azt nem is tudtam volna a cabrioval mérni. A cabrió mért 2,2-től, ha jól emlékszem 28-ig.

Tehát számomra is mindenképp az AccuChek Active a nyerő minden szempontból.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Az Accu-Chek inkább a hidegre érzékeny.
A Personal meg még jobban érzékeny a hidegre :D Personallal nem tudtam kint mérni sosem, még autóban sem, ha hideg volt még az autóban (induláskor), az AccuCheket kicsit belehelem (ez komoly :) ) és tök jól mér utána, bár kint van a hőmérő jel, de jól mért eddig ettől függetlenül. Azt mondták a Roche-osok, hogy az AccuChekben az a jó, ha nem pontos a mérés, akkor nem mér egyszerűen, hibát jelez. A Personallal nem vettem ezt észre, az akkor is jelzett egy értéket, csakhát döntse el ki-ki maga, hogy az most mennyire jó... Hu, én sem tágítom az A.C.A. mellől... Azaz tágítanék, ha lehetne itthon normális áron csíkot kapni az AccuChek Aviva nevű gépet, amit 2 éve Dániában használtam, na az felülmúlta eddig az összeset...

Erre az Optimumra kíváncsi leszek azért, mert ez más elven működik, úgy, ahogyan ez a fent említett Aviva (meg van az AccuChek Go is, az egyel régebbi változat, nálunk csak az van, de nincs rá OEP támogatás), kis csipes tesztcsíkokkal, közelebb van az érték a vénáshoz az ilyen módszerrel mért vcknél.

Vick

Új tag
Én a Personal és az Optimum gépeket hasonlítottam össze.
Hol az egyik, hol meg a másik mért többet. A különbség is változó, a két szélsőérték: 3mmol/l és 0mmol/. Ebből gondolom, hogy valamelyik hol többet hol pedig kevesebbet mér a valósnál. És nem egyforma az eltérés, hogy mondjuk hozzágondolom és akkor tudom az igazi értéket. És így az sem igaz, hogy mindig ugyanazzal a géppel mérve tényleg a vércukor változás valós irányát látom. A gép szerint ami nőtt, az a valóságban csökkenhet is. Nem tudok kiigazodni rajta. Mivel az Optimum újabb fejlesztés, gondolom ez lehet a pontosabb.
Mi is sokat mérünk, ezért Personalt használunk. Ez azért olcsóbb mint az Accu Chek.
A következő gondozáskor majd Optimum csíkot iratok és csak azzal mérek. De ennél a gépnél meg olyan aggályom van, hogy vajon tényleg beszívja-e az összes szükséges vért? Nem látom úgy mint a Personalnál. Mert a Personal is mér kevesebb vérrel is, csak más eredmény jön ki, de nem ír hibát.
Miből gondojátok, hogy kevesebb vér kell hozzá? mindkettőhöz 2 nemtudoménmi mennyiségű vér kell(nem tudok ilyen karaktert írni)

tímeácska

Őstag
Én a Personal és az Optimum gépeket hasonlítottam össze.
Hol az egyik, hol meg a másik mért többet. A különbség is változó, a két szélsőérték: 3mmol/l és 0mmol/. Ebből gondolom, hogy valamelyik hol többet hol pedig kevesebbet mér a valósnál. És nem egyforma az eltérés, hogy mondjuk hozzágondolom és akkor tudom az igazi értéket. És így az sem igaz, hogy mindig ugyanazzal a géppel mérve tényleg a vércukor változás valós irányát látom. A gép szerint ami nőtt, az a valóságban csökkenhet is. Nem tudok kiigazodni rajta. Mivel az Optimum újabb fejlesztés, gondolom ez lehet a pontosabb.
Mi is sokat mérünk, ezért Personalt használunk. Ez azért olcsóbb mint az Accu Chek.
A következő gondozáskor majd Optimum csíkot iratok és csak azzal mérek. De ennél a gépnél meg olyan aggályom van, hogy vajon tényleg beszívja-e az összes szükséges vért? Nem látom úgy mint a Personalnál. Mert a Personal is mér kevesebb vérrel is, csak más eredmény jön ki, de nem ír hibát.
Miből gondojátok, hogy kevesebb vér kell hozzá? mindkettőhöz 2 nemtudoménmi mennyiségű vér kell(nem tudok ilyen karaktert írni)

Valóban, számadat szerint ugyan akkora a 2 csík vérigénye, de az Optimumé sokkal kevesebb... Az Optimum miután felszívta a számára elegendő vér mennyiségét, csak utána kezd el mérni. Úgy kell elképzelni, mint egy kapillárist (mert valójában az is), felszippantja a cuccost... Te oda nem tudsz többet betuszmákolni, csak annyi megy bele, amennyi belefér...
Hát, én is egy kicsit bonyi vagyok ma, elnézést... Úgy látszik, nekem valóban árt a 10-11 óra alvás... Tegnap 11 órát aludtam, ma 10-et, de az agyam használhatatlan...:roll: Na, ma nem is alszok, csak 4-5 órát, én úgyis arra vagyok kalibrálva...:lol:

Vick

Új tag
Valóban, számadat szerint ugyan akkora a 2 csík vérigénye, de az Optimumé sokkal kevesebb... Az Optimum miután felszívta a számára elegendő vér mennyiségét, csak utána kezd el mérni. Úgy kell elképzelni, mint egy kapillárist (mert valójában az is), felszippantja a cuccost... Te oda nem tudsz többet betuszmákolni, csak annyi megy bele, amennyi belefér...
Hát, én is egy kicsit bonyi vagyok ma, elnézést... Úgy látszik, nekem valóban árt a 10-11 óra alvás... Tegnap 11 órát aludtam, ma 10-et, de az agyam használhatatlan...:roll: Na, ma nem is alszok, csak 4-5 órát, én úgyis arra vagyok kalibrálva...:lol:

A 2 ul (nanoliter vagy mikroliter? mit tudom én mi) akkor is 2 ul ! Nem kevesebb.

De biztos, hogy csak akkor kezd el mérni, ha megvan a szükséges vérmennyiség? A Personal akkor is elkezd mérni, ha nem töltöd ki teljesen a csíkot vérrel. És az Optimum használati utasításában azt olvastam, hogy "a túl kis vércsepp pontatlanságot okozhat!" Jobban örülnék, ha kevés vérrel nem is kezdene el mérni.
A Personalnal legalább ha látom, hogy kell még egy pici vér, gyorsan pótolom. De az Optimumnál nem látom.

Nekünk van egy szuper jó mérőnk. Accu Chek Aviva. Ajándékba kaptuk, itthon nem lehet kapni. Én nagyon szeretem. Ahhoz csak 0,6 ul vér kell. Ebben max megbízom. Csak az oviban használja a fiam, mert nagyon drága a csík.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
A Personalnal legalább ha látom, hogy kell még egy pici vér, gyorsan pótolom. De az Optimumnál nem látom.

Nekünk van egy szuper jó mérőnk. Accu Chek Aviva. Ajándékba kaptuk, itthon nem lehet kapni. Én nagyon szeretem. Ahhoz csak 0,6 ul vér kell. Ebben max megbízom. Csak az oviban használja a fiam, mert nagyon drága a csík.
Az AccuChek Active nem mér, ha nem elég a vér! Pont ezt írtam, hogy az AccuChek azért megbízható, mert az tényleg csak akkor mér, amikor pontosat tud mérni, a personal meg nem.

Erről az Aviváról írtam én is most is, meg anno többször is, én Dániában vettem és ott használtam és én is ezt tartom a legjobb gépnek, amit valaha láttam. És tényleg nagyon pici vér kell rá. Ti hol vesztek hozzá csíkot itthon??? Nagyon érdekelne... és mennyiért? Dániából tudtam volna hozni, de 10ezer forint volt 1 doboz, nekem az 3-4 napra elég csak.........

vighkata

Az AccuChek Active nem mér, ha nem elég a vér! Pont ezt írtam, hogy az AccuChek azért megbízható, mert az tényleg csak akkor mér, amikor pontosat tud mérni, a personal meg nem.

Erről az Aviváról írtam én is most is, meg anno többször is, én Dániában vettem és ott használtam és én is ezt tartom a legjobb gépnek, amit valaha láttam. És tényleg nagyon pici vér kell rá. Ti hol vesztek hozzá csíkot itthon??? Nagyon érdekelne... és mennyiért? Dániából tudtam volna hozni, de 10ezer forint volt 1 doboz, nekem az 3-4 napra elég csak.........

Az AccuChek Go-t már lehet kapni, de nem tudom mennyi a csík, stb. Molli, Vick, ti használjátok az Avivát, a Go hasonló lehet? Esetleg a Go-hoz kapható csík jó az Avivához? Nem akarok tudatlankának tűnni, de nem mindkettő vc mérőnél a csík végéhez kell a vércseppet illeszteni, és az annyit szív fel, amennyi szükséges? Mert akkor talán a csík is kompatibilis. Egyébként nekem nagyon tetszik a Go, és ha ti dícséritek az Avivát, akkor a Go nem járhat messze.

Szombaton a bringatúrán kipróbáltam, hogy az Active hogy még napfényben. Tökéletesen, ha valami baja lett volna, akkor kiírja. Szépen sütött a nap, de nem volt vakítóan erős a fény.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kata, igen, már van Go 3 éve az országban, csak nincs a csíkra semmilyen támogatás, mert csupán 3 éve csücsül a kérelem az OEPnél.... :confused:
De sajna más a 2 csík, az Aviva és a Go, mert az Avivához jóval kevesebb vér kell és pontosabb is a Gonál az egész műszer is. Amúgy valóban a mérési technika ugyanaz és ez más, mint az Activenál meg a Personalnal.

Árpád

Új tag
Tisztelt diabétesszel foglalkozó, diabétesz betegeknek tanácsot adó, érdekes híreket leíró szakértő!
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o:p></o:p>
Kimondottan érdeklődéssel olvassuk az 1-es, és a 2-es cukorbetegek<o:p></o:p>
csodálatos gyógyulásának elméleti, azaz a papíron lévő gyógyulásának a lehetőségeit.<o:p></o:p>
Sajnos ez csak a mézes madzag!<o:p></o:p>
Nagyon szépen kérjük, (mert más nevében is írhatom,) gyakorlati megoldásokat írjanak le, ami a cukorbetegek gyógyulását elősegíti. Tételesen, minden alkalommal adják hírül, hogy mindenki tanuljon belőle, és az alkalmazását elősegítő tanácsokat, gyakorlati megoldásokat tegyenek közzé az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegeknek.<o:p></o:p>
Mi a helyzet ma! A cukorbetegek gyógyszereit, eszközeit hónapról, hónapra drágább, diétás ételek tömkelegét, csak más országban csodálhatjuk.<o:p></o:p>
Nálunk az a kevés választék, kevés helyen és nagyon drágán lehet kapni.<o:p></o:p>
KONKRÉT DOLGOKAT IS LE TUDNÉK ÍRNI, de sajnos, akinek erről írtam, Egészségügyi Minisztérium, politikusan válaszol, vagyis mellé beszél.<o:p></o:p>
Visszatérve az előző szakaszra, hogy miért nem gyakorlati megoldásokat írnak le? <o:p></o:p>
KONKRÉT PÉLDÁT ÍROK LE? HOGY MIT VÁRUNK: TERMÉSZETESEN NEM CSAK AZT A KEVÉS PÉLDÁT, AMIT EZUTÁN LEÍROK.<o:p></o:p>
Pl.: Szénhidrát anyagcsere egyensúlyi állapotának fenntartása, melyhez szükséges a speciális vitamin és nyomelem pótlása. PONTOSAN MIK AZOK?<o:p></o:p>
Mik azok a komponensek, melynek hiánya, cukorbetegség szerű állapotot hoz létre? PONTOSAN MIK AZOK?<o:p></o:p>
Miért nem írnak részletesen? (és ezek állandóan szerepelnének a fontos tanácsok fejezeteiben) A króm létfontosságú nyomelemről, a nikotinsavamiddról, mely fontos a cukoranyagcseréhez. <o:p></o:p>
A cink hiányából adódó szövődmények elkerülésének védelméről. <o:p></o:p>
Pontosan mibe van, hol szerezhető be, hány milligramm fogyasztása ajánlott? Kinek? Milyen súlyúnak? Stb.: Stb.:<o:p></o:p>
Nagyon szépen kérjük, hogy a többi szabályzó faktorokat, nyomelemeket, vitaminokat is. MIKOR? KINEK? MILYEN MAGAS CUKORNÁL STB, STB? Ha tényleg segíteni szeretnének a cukorbetegeken, akkor nem azt írják, hogy ezek ekkor és ekkor, már szerepeltek, csak sajnos ilyen összefüggésben, összefoglalóan, részletesen NEM.<o:p></o:p>
Bocsánat, ha valakit megsértettem. <o:p></o:p>
[FONT=&quot]Tisztelettel: Kováts Árpád. Email: [email protected][/FONT]

vighkata

Kedves Árpád!
Nem sértettél meg senkit, de a kéréseddel, ill. kérdéseiddel egy szakmai diabétsz szakfolyóirathoz kellene fordulnod.
Közöttünk nincs szakember, mindannyian I-es tip. cukorbetegek vagyunk, és egymás között cserélünk eszmecserét, a fórumot erre hozták létre.
Üdv:

rgyörgy

Új tag
Tisztelt diabétesszel foglalkozó, diabétesz betegeknek tanácsot adó, érdekes híreket leíró szakértő!
<!--[if !supportEmptyParas]--> <o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o>/quote]
Kedves Árpád!<o></o>
Ez itt egy diabeteszes fórum. Valamennyien betegek vagyunk, és nagyon sokat segít az, ha egymással meg tudjuk beszélni a betegséggel kapcsolatos dolgainkat. Én csak pár éve vagyok beteg, de azt tudom, hogy a cukorbetegség nem gyógyítható. A hiányolt kérdésekre a választ könnyen meglehet szerezni. Be kell írni valamelyik keresőbe a keresett szót, és lehet válogatni, milyen szinten akarod olvasni a választ.<o>:p</o>
Minden jót: rgyörgy<o></o>
<o></o><o></o>

ildikó

Új tag
Sziasztok!

Az én fejemben is megfordult, hogy vajjon az Optimum csak akkor kezd el mérni, ha elegendő vért szívott fel? Elmesélem, hogy mi miért vettük ezt a gépet, és hogy jártunk vele. Szóval mi sztem már 1 éves megvettük, merthogy alternatív helyekről is lehet vele vért venni, és a 2 éves gyerek ujjai sziták voltak. Meg is kérdeztem a 77elektronikát, persze, jó. Megvettük és eleinte párhuzamosan mértünk a Personállal, és 2-3 értéknyi különbségek voltak. Beszéltem megint a gyártóval, küldjem el mind a kettőt, bemérik. ÉS MÉG EKKOR SEM MONDTA SENKI, HOGY TE, MÁS A KAPILLÁRIS ÉS MÁS A SZÖVETI VC-ÉRTÉK! Persze a bemérés jó lett. Asszem, hogy akkor jelent meg az AccuChek Go, ami szintén vérfelszívós, és akkor derült ki a fenti nagybetűs rész, és én nagyon berágtam a 77 elektronikára, meg a gépjükre, bevágtam a szekrénybe. De most úgy tűnik, hogy a 3 éves fiam kezdi vele mérni a cukrát, lehet, hogy erre jó lesz.
Kmolli! Szerinted hogy kezdjek el Accu Chekkel Personal csíkkal mérni? Mérjek párhuzamosan DConttal is? Mert a 0,5 egység különbség az semmi. Cssak nem szeretnék a gyereken kísérletezni. Te miért nem DContot használsz? És a többiek? Mert ahogy látom, nagyon kevesen használják, mégha olcsóbb is lenne hozzá a csík. Mi is elhasználunk 4-5 dobozzal simán, és bizony nem mindegy.

vighkata

Szia Ildi!
A vércukornál megkülömböztetönk kapilláris vért (ujjbegyből vett vér), szöveti vért, és vénás vért (laborban vett vér).
A vénából vett vér alacsonyabb értéket mutat, mint az ujjbegyből vett vér. Kb. 0,5-1,5 mmol/l lehet az eltérés. A szöveti vér értéke a kettő között van. Ha a vért egyszerre veszik le a cukorbetegtől mind a három területről, akkor ilyen pici kis ingadozások láthatóak, amik normálisak. Ezt így én is csak idén tavasszal tudtam meg, addig én is aggódtam, hogy nem jó a vc mérőm, mert eltért a laboreredménytől.
Teljesen igazad van, hogy ezt gyakrabban mondhatnák, és hogy nincs miért aggódni.

ildikó

Új tag
Kata!

Köszi az infót. Csak nem mindegy egy gyereknél, hogy 5 vagy 3 a cukra. Meg ugye ő még nem is nagyon mondja, legalábbis nem 100 százalékosan, hogy lement a cukra. Van, hogy csak enni akar. Úgyhogy nekem megbízható mérő kell. 0,5 egység persze nem számít.

Megbízható vércukormérő

.....nem mindegy egy gyereknél, hogy 5 vagy 3 a cukra....nem ...mondja,....., hogy lement a cukra. Van, hogy csak enni akar. Úgyhogy nekem megbízható mérő kell. ....
Különböző vércukormérők használatáról sokan és sokat írtak ebben a fórumban. Én most csak a magam által írt egyik bejegyzést ajánlom figyelmedbe. Elolvashatod a "Diabos találkozó" témakörben, a #233 sz. bejegyzés alatt. Ha ide kattintasz, megjelenik a bejegyzésem.
http://drinfo.hu/forum/6541-uzenet233.html.
vagy
http://drinfo.hu/forum/inzulinpumpa/519-diabos-talalkozo-2.html#post6541

Ha éhes a gyermek, azt is jelentheti, hogy alacsony a vércukorszintje. Ezért nem csak mérni kell, hanem odafigyelni a gyermek minden jelzésére.

gyakorlati megoldásokat írjanak le, ami a cukorbetegek gyógyulását elősegíti.
Kedves Árpád!
Olvasd rendszeresen a Diabétesz On Line-t. (kattints ide: http://www.mcd.hu/ ). Minden kérdésedre feleletet találsz. Sajnos, a cukorbetegség nem gyógyítható, csak a folyamatát lehet és kell kézben tartani. Hogy mit hoz a jövő? A gén-technológia? Gyógyítható lesz a cukorbetegség is? Ezeket a kérdéseket ma még ezt nem tudjuk megválaszolni.

tímeácska

Őstag
Nekem sajnos soha nem jelezte "tudatosan", hogy alacsonyabb a cukra a kelleténél... Néha, de ténylegesen elég ritkán csak onnan vettem észre, hogy gond lehet, hogy ment a hűtőhöz ennivalóért... Csak sajnos ezt elég ritkán csinálta...
Egyéb "tüneteket" is elég ritkán produkált, értem ezalatt az izzadást. Nem mindig volt a hypo kísérő tünete. De a nem megszokott viselkedés (pl. hiszti, agresszívvá válás) sem mindig volt megfigyelhető...
Én valóban csak a mérésekre tudtam/tudok hagyatkozni... Így, mérünk folyamatosan... Pedig, (elvileg) a cukra kevesebb mérést is "megengedne", de nekem már "túl sok negatív élményem" volt a hypoglicaemiával, így marad, és ragaszkodom a napi többszöri méréshez... Ennek a fontosságáról senki nem tud meggyőzni!!! ;-)

Oldal tetejére