tímeácska
Őstag
Az Accu-Chek inkább a hidegre érzékeny. Ha sokáig kint voltam télen, akkor volt, hogy 5-10 percet kellett otthon várni, hogy átmelegedjen a vc mérő. Ilyenkor egy kis hőmérő jelet mutatott a kijelző, tehát még csak nem is kellett a füzetet elővenni, hogy hibakódokkal keresgéljem az okokat. Az accunak a mérés tartománya is sokkal tágabb, 2,2-33,3-ig mér. Az ujjszúrója sokkal kíméletesebben szúr, alig érezhető. Én 3 éve használom az accucheket, örültem, amikor megszabadultam a Cabriótól. A Cabrió hol kevesebbet, hol többet mért a laborhoz képest, tehát megbízhatatlan volt számomra, mert nem tudtam kalkulálni. Az újabbak már biztosan pontosabbak, tehát nem leszólni akarom a vc mérőt, lehet, hogy csak az enyém volt egy kissé pontatlan.
Csak egyetlen egy dolgot javítanék ki, nem kötekedés szintjén... Az Accu-Chek Active cukimérő 0,6-33,3-ig mér... Nálunk, vagyis leginkább Mátémnál ez egy igen lényeges szempont volt (hál'Istennek már múltidőben...). Mert, az viszont elég lényeges volt, hogy tudtam, mennyi is a cukra egy erős hypo esetén... Mert akkor viszont nem volt mindegy, hoyg 0,8, vagy 1,8 volt... Ugyanis, volt olyan, hogy 1,8-nál begörcsölt, de 0,8-nál nem volt görcs... Na, oké, volt, hogy 3,2-nél is görcsölt... Na, de azért nem volt mindegy a dolog... Nekem...