mindenkinek

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Moncsi!

Igen, az éjszakait és a nappali inzulint is el lehetett (kellett) hagyni.
Én egyáltalán nem örültem neki, hogy teljesen el kellett hagyni az inzulint, ugyanis a dokim már akkor felvilágosított, hogy ha teljesen helyreáll az inzulin termelésem, akkor az csak időleges lesz, és amikor újra megtámadja az immunrendszerem a béta sejteket, akkor az sokkal drasztikusabb lesz, vagyis totális inzulin hiányos állapot lesz. Legalábbis a a gyakorlat, ill. a tapasztalat ez.
Sokkal jobb lett volna, ha a remisszió abban nyilvánul meg, hogy valamelyest magukhoz térnek a béta sejtek a külső inzulin pótlásra, és így a valamennyi inzulinnal és a saját inzulin termelésemmel ellehettem volna évekig.
Én is ismerek olyat, sőt, itt a fórumon is van, aki szerencsésen élte meg ezt a remissziós időszakot, és minimális inzulinnal (persze emellett szigorú odafigyeléssel) tudja tartani a szintet.

A pozitív hozzáállást ne add fel, és jó is ha bízol a tudományban, magadban. De azt nem szabad elfelejtened, hogy a kívülről bejuttatandó inzulint csak akkor hagyhatod el, ha a szervezeted termelni fogja. Erre jó esélyed van, hiszen a pozitív hozzáállással nagyon sokat tehetsz annak érdekében, hogy a szervezeted megfelelően működjön. De az is lehet, hogy ez az állapot csak ideiglenes, vagy évekig működik, aztán egyszerre csak minden sejt elpusztul. Ha az inzulin termelő béta sejtek végérvényesen elpusztulnak, akkor nincs az a pozitív gondolkodás, és a mindentudó mester kézrátétele, ami béta sejtet varázsol a hasnyálmirigyedbe.
Ha józanul gondolkodsz, és elfogadod a lehetőségeket és tényeket, akkor igen keserű csalódástól óvhatod meg magadat. A diab tudománya és maga a kezelése egyelőre nagyon is a fizikai tényeken alapuló valóságon működik. Te egyelőre görcsösen kapaszkodsz az inzulin mentes élethez, aztán ha a pozitív gondolkodás, és a mester nem segít életben tartani a béta sejteket, akkor teljesen felkészületlen leszel, és mindenkiben csalódni fogsz, legfőképpen magadban.

Így utólag nagyon sokszor megfordult a fejemben, ha akkor, arra a 2,5 hónapra is adhattam volna az inzulint....., csak szerencsés vagyok, mert a múlton nem rágódom sokat. Legalábbis a "mi lett volna, ha" kérdés nem teszi tönkre az életemet.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ha tudnál szerezni, azt nagyon megköszönném. Sokkal jobban érezném vele magam.
Mikor bejött a diab, már tuti volt, hogy megyek, és féltem, hogy le kell miatta mondanom az utat, de végül is bevállalom.
Emberke, már úton van az utazós diab igazolvány hozzám. Priviben kérek nevet, posta címet és a galamb máris továbbviszi neked. :) Tallonban van még nekem kitűző is, azt is berakom a csomagocskába.
Asszem rá van írva, hogy utazás előtt 1 héttel kell a doki aláírásának és pöcsétjének lenni. Én úgy csináltam, hogy amikor a dokinál voltam, mondtam, hogy dátumozza előre. :D
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szegény pomeló, ha meglátom a zőccségesben mindig eszembe jut, hogy lesárgadinnyéztük :rohog: Azóta sem vettem, nem is tudom miért.
 
Kedves Cukorbeteg Társak!

Gondolkodom nagyon itt a H1N1 oltáson. Van aki beadatta már itt? Mik a tapasztalatok? Én tartok tőle, 2 féle autoimmun betegségem van.

Köszi,

Moncsi
 

blaci

Őstag
Én is beadattam tavaly a szezonálist és a H1N1 oltást, idén pedig a kombináltat. Nem volt vele semmi gond egyik esetben sem. :cool: ;) :dr_24:
 
Kedves Mindenki!

Valaki issza itt Szabó Gyuri Bácsi (füves-ember) diabetesz teáját? Az biztos, hogy a II. típusúaknál nagyon hatásos, de nálunk I-k nél? Kinek, ha van tapasztalata?

köszi,

Moncsi
 

blaci

Őstag
A teát lehet fogyasztani kiegészítésképpen az I-eskéknek is, a cukira jó hatással van (pl.: vc. ingadozásokra, szövődmények későbbi kialakulására, lassítására) de ettől senki nem fogja elhagyni az inzulint, azt mindenképpen be kell adni! Viszont nem olcsó és elég vacak íze van (ízesíteni nem lehet), továbbá a fogyasztásakor a javasolt időket is tartani kell.
Szia, a két kis :dr_33::dr_33: !!!
 
Kedves Cukorbeteg Társak! Ki, mit szól ehhez?

A helyi menzára járok ebédelni, a mai nap odajött hozzám (nem vezető, csak üzentetett), hogy én ne az asztalnál szúrjam már be magam, hanem vonuljak már el, mert többen?! undorodnak tőlem, hogy magamat szúrkálom az egyetemi menzán. Bementem a vezetőhöz, aki üzentetett, de nem volt bent ugye, persze, nem tudtam megmondani, hogy ezt senki nem teheti meg velem, mert ez diszkrimináció, nem lehet senkit a betegsége miatt kilökni egy menzáról. Voltak ott bent az irodában többen is, én azért megvédtem magam, hogy én erről nem tehetek, nem lehet engem ezért hátrányosan megkülönböztetni, és különben is, a gyorshatású 5 perc alatt hat, míg kiállom a sort összeesek, szóval volt balhé. Sírva jöttem el, undorít az egész, és undoríttanak az emberek.

Ki mit szól ehhez? és mit csinálna, helyemben?

köszi,

Moncsi
 
Oldal tetejére