A keresés eredményei

1. Vitamin

FreeStyle Libre

https://abbott.mediaroom.com/2020-04-08-Abbotts-FreeStyle-R-Libre-14-Day-System-Now-Available-in-U-S-for-Hospitalized-Patients-with-Diabetes-During-COVID-19-Pandemic Nagyvonalú gesztus a cég részéről.
  2. Vitamin

Tresiba Inzulin

Kedves Kesia, a Tresibát kb. 9 hónapig kaptam. Az első benyomásom jó volt. Aztán párszor egyáltalán nem hatott. Például egy nagyon meleg nyári napon. A patron nem romlott meg, mivel másnap újra hatott. A Lantus ezzel szemben kb. 10 nap használat után kezd veszíteni a hatásából. Ahogy korábban...
  3. Vitamin

Reggelre magas cukor

Régebben olvastam a hosszú hatású beállítását úgy lehet ellenőrizni, hogy egy vagy csak fél napig nem eszünk. Ha ilyenkor nem csökken túl gyorsan és nem is emelkedik akkor jól van beállítva. Tulajdonképpen az éjszaka is alkalmas erre, ha van szenzorod (Freestyle Libre vagy Dexcom G6) rengeteget...
  4. Vitamin

Reggelre magas cukor

Szia, kicsit több adat kellene. Type1 vagy type2? Mikor adod? Mikor vacsorázol és mennyit? Hogyan méred? Milyen a gyors és hányszor adod? Milyen módszer alapján állítottad be?
  5. Vitamin

Tresiba Inzulin

Sziasztok, az is lehet, nem tudom. Nálam ilyen drasztikus változás mostanában nem volt. Igaz nemrég óta 2x adom a Lantust és azóta nagyon szép egyenletes a hatása. Nem tapasztalom a hajnali jelenséget sem. A fagyasztott Rapid érdekes, ezek szerint ha gyorsan akarunk korrigálni a korábban...
  6. Vitamin

Tresiba Inzulin

Szia Kesia, nagyon örülök, hogy megoldottad a problémát! A Sanofi ezek szerint egész korrekt volt. Jó hogy leírtad, mert biztos vagyok benne, hogy más is került illetve fog kerülni hasonló helyzetbe. Nagy kár hogy nincs az inzulin mellett egy kis elektronikus kütyü, ami monitorozza a...
  7. Vitamin

Tresiba Inzulin

Sziasztok, engem az érdekelne a gyártó akart-e és tudott-e segíteni? Visszahívtak-e?
  8. Vitamin

FreeStyle Libre

A lázas légúti megbetegedések időszakában nem árt tisztában lenni, hogy a recept nélkül is kapható acetaminofent tartalmazó láz ás fájdalomcsillapítók milyen hatással vannak a folyamatos vércukormérők szenzoraira. Az alábbi táblázat azt mutatja melyek azok a mérők amelyek megbízható eredményt...
  9. Vitamin

FreeStyle Libre

Én ezt nem így látom. Ha akarták volna alakíthatták volna úgy a kiírást, hogy mind a négy szenzorgyártó megfeleljen a támogatás feltételeinek. De nem akarták. Valamit fel kellett mutatni a WHO felé, megtették. Részükről ennyi. Probléma kipipálva, sok pénzt erre nem akarnak költeni, ez nem foci...
  10. Vitamin

FreeStyle Libre

Az elég rossz jel hogy 3 hónapra 12 darabot lehet belőle max. felírni, mert a 10 napos (Dexcom G6) és a 14 napos (Abbott Freestyle) szenzorokból nem kell annyi.
  11. Vitamin

Tresiba Inzulin

Echo: ha Ebayről vennéd a szavatossági dátumra figyelj, mert elem van benne. (Bár csak a kijelzéshez kell, anélkül is használható.) Elvileg 2 év az élettartama amit garantálnak. A valóságban talán picit több. A dokidat is kérdezd meg, hátha tud szerezni. Most jön (jött?) ki a Novo a...
  12. Vitamin

FreeStyle Libre

Nem olvastam ki a cikkből hogy csak egy szenzorgyártó kapna támogatást. Nem is lenne fair ha csak egy céggel kivételeznének. Ez elég nagy öngól lenne a kormánynak, mindenkinek a nokiás doboz jutna az eszébe. Annál is inkább mert az Enlite nem a legolcsóbb és nem is a legjobb szenzor. Tehát...
  13. Vitamin

Tresiba Inzulin

Még valami, a penes problémák topicban olvastam: "2 naponta tűcsere szükséges, mert beleszárad az inzulin, és beszűkíti a tű lumenét. Ha ott nem tud kijönni az inzulin, kijön, ahol utat talál, a gumidugó mellett csoroghat (valaki írta, hogy "fröcsköl", a ritka tűcsere lehet az oka), és...
  14. Vitamin

Tresiba Inzulin

Jobb lett? Fél egységes osztással jobb lett?
  15. Vitamin

FreeStyle Libre

Jó lenne ha sikerülne! Ha nem, azt is be lehet jelenteni hogy nem támogatja a kormány. Lehetne egy kis összeállítást készíteni mi van a környező országokban. Hogy minden felelős kormány támogatja ezt nem csak Európában, hanem az egész világon. Nagyon érdekes cikk, sajnos csak a webarchivban...
  16. Vitamin

Tresiba Inzulin

Nagyon remélem nem a Tresiba rontott el valamit... Azt is remélem valakik csak ellenőrzik az inzulin minőségét, amit se szó se beszéd nagyon remélem nem változtathat meg a gyártó. Vagy igen? Tárolás: elnézést hogy ezt is írtam, de ez nem egy triviális probléma. + Az analóg inzulinok sokkal...
  17. Vitamin

Tresiba Inzulin

Milyen gyakran és meddig fordul ez elő? A vércukor tesztcsíkokhoz létezik controll folyadék, sajnos az inzulinokhoz nincs ilyen. Fogalmam sincs hogy lehet megállapítani egy inzulinról hogy az még jó vagy már rossz. Mikroszkóppal? A jelenség amit leírtál hogy délelőtt leadja az ereje nagy...
  18. Vitamin

Tresiba Inzulin

És látsz valami szabályszerűséget? Például amikor már régóta használod a patront (kezd megromlani), akkor jönnek az anomáliák?
  19. Vitamin

Vércukor érték HbA1c

Egy érdekes cikk, mivel is csökkenthető a HbA1C: https://www.diabetesdaily.com/blog/study-cgm-use-more-important-for-glycemic-control-than-insulin-delivery-method-633313 Google fordítóval...
  20. Vitamin

Tresiba Inzulin

Az inzulingyártók nagyon jól lobbiznak és ott virít a nevük a diab. szervezetek szponzorai között. A kamu inzulinjaik a jövőben is előbb fognak támogatást kapni, mint például ez...
  21. Vitamin

Tresiba Inzulin

Kivágod a Tresibát a műanyagból, rárakod egy korábbi kiürült Rapidról a műanyag sapkát és már rakhatod is be egy normális többször használható Novopenbe. Ha fél egységesbe akarod tenni, be kell szerezned egy Echo-t (ebay kb. 10-15e HUF). Ha mégis váltanál a Tresibáról :-) , akkor sem lesz...
  22. Vitamin

Tresiba Inzulin

Szia, A HbA1C nagy hibája, hogy nem tudni mennyi hypo van mögötte. Két ugyanolyan A1C nagyon különböző vércukor-görbéből eredhet. Nyilván a kezelés is egészen más kell legyen. A TimeInRange és társai (min,max,szórás,TimeInLow,TimeInHigh) sokkal többet mondanak a vizsgált állapotáról. Ezért is...
  23. Vitamin

Tresiba Inzulin

Szia, már én sem használok Tresibát. A 4-8 közötti tartományt nagyon nehéz vele tartani. Vagy fel vagy le, de valamerre mindig ki akar térni. Igaz, ha semmit nem eszem és nem adok gyors inzulint, akkor szép egyenletes a görbéje. De csak akkor. És ha nagyon meleg van vagy lázas vagy akkor...
  24. Vitamin

FreeStyle Libre

Sziasztok, nem kicsi áresés augusztus 1-től: https://miaomiao.cool/blogs/news/price-reduction-announcement-of-miaomiao1-usd199-pcs-to-usd139-pcs Ez alakítja át az NFC jelet Bluetooth jellé amit olvasnak a smart órák és az okostelefonok. A Libre1 szenzorhoz van, annak egy kiegészítése...
  25. Vitamin

FreeStyle Libre

Sziasztok, ha valaki Prágában jár, nézze már meg ott is kiszolgálnak-e minket! Köszönöm! https://www.freestylelibre.cz/kontakt
  26. Vitamin

Tresiba Inzulin

A déli és éjféli hipóra nekem az jött be, hogy este minél előbb vacsorázok és keveset. A kevés CH - hoz kevés inzulin kell, aminek kevesebb lesz éjjel a hatása. Tudom hogy 2.5 órát írnak az okosok a Rapid hatástartamára, de nekem ennél markánsan több (négy és fél). Ezt kimértem szenzorral...
  27. Vitamin

FreeStyle Libre

Sziasztok, egy találós kérdés: Melyik az az ország Európában ahol az Abbott-nak nincs diabétesz képviselete? Segítség a megfejtéshez: https://www.diabetescare.abbott/worldwide-locations.html Más. Ez ügyben sem történt semmi...
  28. Vitamin

Tresiba Inzulin

Helló, Tresibáról más portálokon is elég megosztó a felhasználók véleménye. https://www.drugs.com/compare/lantus-vs-tresiba Ebben az összehasonlításban a Lantus jobban szerepelt a Tresibánál. Érdemes elolvasni a review-kat.
  29. Vitamin

FreeStyle Libre

https://www.ipag.co.uk/quincy-a-t1-koala-at-san-diego-zoo-gets-help-from-dexcom
  30. Vitamin

Tresiba Inzulin

Persze, persze én csak arra utaltam hogy a nem biztos hogy kitart 24 órát az nem egyenlő a 16 órával, mert ez egyszerűen nem igaz. A 16 óra az kb. egy NPH inzulin hatáshossza. Én is jobban örülök az 5.6-os értéknek, de a 4-től még nem esek kétségbe. A vércukormérőkről van egy topic ott leírják...
Oldal tetejére