A keresés eredményei

1. szandimon

Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

Mit szóltok, hogy kiderült, most már a fruktóz sem egészséges? :(
  2. szandimon

Babázhatok

Kedves DG és tejfehérje érdeklődők :) Én is úgy tudom, hogy a finn tapasztalatokra alapozzák ezt az egész tejfehérje dolgot. Rengeteget kutatok a témában, de nem találok elég infót, hogy megnyugodjak. Megnyugtatna, hogy bizonyított, vagy nem ez az állítás, megnyugtatna, ha tudnám, hogy mi...
  3. szandimon

Babázhatok

Hello lányok :) Én Debrecenben a Klinikán szültem, Tubinak ez nem túl hasznos, de leírom, hogy ott anyatejet adtak az intenzíves babáknak is. Lehet közvetlenül 1. nap nem, (akkor a megőrzés miatt nem mehettem le), de amikortól kezdve láttam a babit, láttam azt is, h anyatejet kap. Sajna Szanda...
  4. szandimon

Babázhatok

Kedves Molli! Most, hogy mindezt elolvastam - eszembe is jut, hogy a vizitelő nőgyogyi mindig azt kérdezte tőlem, csökkent-e már az inzulinigényem, van-e sok cukorleesés, mert az már "baj"-t fog jelenteni. Én meg úgy gondoltam, hogy gyagya ez a doki, a gondozóban pontosan elmondták nekem, hogy...
  5. szandimon

Babázhatok

Kedves Tubi! A terhességem alatt toxémiás lettem, ami ugye magas vérnyomással is jár. Sőt az elején csak ez volt a tünet. +Cukorbetegség+ 32 éves voltam akkor. Gyógyszeres kezelést kaptam, így gyakorlatilag "alig " volt magas a vérnyomásom, csak a sok gyogyi az, amitől tartottam, de én már a...
  6. szandimon

Cukorbeteg gondozó/gondozás

Kedves Pusimelu! Az én tanáraim is tudták, hogy cukorbeteg vagyok, bár órán sohasem ettem. Olyan volt, hogy kikértem magam, mert leesett a cukrom, és kinn falatoztam, talán kétszer. Most a másik oldalon állok, így az én órámon bárki ehet, az első órán mindig elmondom, és azt is, hogy c.beteg...
  7. szandimon

Babázhatok

Kedves cukorbeteg anyukák! Arról szeretnék érdeklődni tőletek, hogy miután befejeztétek a szoptatást, mivel, milyen termékekkel próbáltátok pótolni a napi kb. fél liter tejféleséget a tehéntej adásáig? Mikor adtatok először tehéntejet a babunak? Mi most (1 év 2 hónap) kezdjük befejezni a...
  8. szandimon

Kedves Misamaci, nekem az első kontrollom 17 évesen volt. Akkor még csak az orvos szavait ittam, és elég tájékozatlan is voltam. 15 éve cukorbeteg vagyok, és rengeteget olvastam a betegségről, elég kevés dolog az, amiről nem tudok. Ami meglep itt a fórumon olvasottakból, az nem a diabetológiai...
  9. szandimon

Nos erre gondoltam én, hogy azért csak kaptál valakitől egy kezdeti tájékoztatást. Ez nálam elmaradt :) A fórum a kezdeti tájékoztatás, illetve eddig is tájékozódtam én, de egyedül nehéz. Ti legalább támogatást adtok. Eléggé nehezen tudok váltani, de innen az írásaitokból erőt lehet meríteni...
  10. szandimon

Kedves Misamaci! Valahogy biztos nálad is elindult ez a rendszer annak idején? Gondolom orvosi javaslatra. Vagy magad jártál utána, hogy milyen vizsgálatokra van szükséged, és utána kérted a háziorvosodtól a beutalót? Lehet naív vagyok, vagy sokat várok a rendszertől? De azt gondolom, ezt azért...
  11. szandimon

Sziasztok! Misamaci, Kata, köszönöm a listát, kedvesek vagytok! Nem akarom ismételni magam, sajnos a vizsgálatok feléhez soha nem volt még szerencsém a 15 év alatt. Persze az én szakorvosi javaslatomban egy árva plusz egység inzulin nincs..... Judit én a Kenézybe járok, mindenképp jelentkezem...
  12. szandimon

Sziasztok, ismét én. Megjártuk mindketten a szakrendelést. A férjem felvetette az inzulinváltást, azt mondták lehet róla szó, de akkor csak napi 3x kell étkezni, és a férjemnek egyéb betegsége miatt jobb lenne napi 5x. Maradt a régi inzulin, de 1 hó múlva kontroll. Ma pedig én következtem...
  13. szandimon

Babázhatok

Sziasztok! Csak ámulok és szomorú vagyok a saját esetem tekintve, hogy ti milyen együttműködésről írtok diabetológus és szülész között... Egy éve szültem klinikán, és egy másik intézményben volt a diabetológusom. 30 hetesen toxémia miatt be kellett feküdnöm a klinikára, az ott eltöltött 5 hét...
  14. szandimon

Babázhatok

Sziasztok! Rami azt persze elfelejtettem mondani, hogy azért is ébresztgettem még éjszaka is a kislányom, mert minket meg mindig azzal szekáltak, hogy nem hízik a gyerek. Most 1 éves múlt, és még nincs 8,5 kg. Amikor a védőnő behúzza a kis pontunkat a kis diagramjába, mi mindig az átlag alatti...
  15. szandimon

Babázhatok

Kedves Rami! Miért ellenzi az éjszakai cicit a diab. doki? Én meg épp hogy felhúztam az órát és felkeltettem éjszaka a gyereket 5 hónapos koráig, mert féltem, hogy túl sok lesz az a 10 óra egyhuzamban tejcsi nélkül.....tudjátok a rendszeres táplálkozás :) Sajnos segíteni nem tudok, mert nekem a...
  16. szandimon

Babázhatok

Kedves Rami! Köszi az elérhetőségeket :) Szandimon
  17. szandimon

Nagyon kedvesek vagytok, hogy ennyien válaszoltatok. :) Még kiegészíteném az előző hozzászólásom, hogy ne adjak nagyon ferde képet. Diabetes szemészetre járok, de az külön szakrendelés, azért nem említettem. Azt pedig nem írtam, hogy hál istennek a háziorvosomra számíthatok, így amikor...
  18. szandimon

Babázhatok

Kedves Molli! Igen, mindketten cukorbetegek vagyunk, én kezdtem még gimis koromban, ő csak az esküvőnk után fél évvel. Borzasztó volt felismerni rajta a tüneteket és hihetetlen is. Sajnos a fórum nélkül eddig csak mindenféle cikkeket, tanulmányokat olvastam az interneten az esetleges korai...
  19. szandimon

Babázhatok

Kedves Molli! Nagyon köszönöm a gyors választ! Igen, én is úgy gondolom, akár örökölte, akár nem a kis babi a hajlamot, én mindenképp próbálnék vigyázni rá (pl. rendszeres étkezés, mozgás, stb.), csak valamelyest meg tudna nyugtatni a tény, hogy NEM örökölte. Az a 20% amit írtok, nyugtalanító...
  20. szandimon

Babázhatok

Sziasztok! Ma találtam rá a fórumra, aminek igazán örülök :) 15 éve vagyok cukorbeteg, a férjem 8 éve - és van egy 1 éves kislányunk :) Régebben olvastam arról, hogy indokolt esetben (a miénk pedig talán az 2 cukorbeteg szülővel) lehet kérni a gyerek genetikai vizsgálatát, hogy örökölte-e a...
  21. szandimon

Sziasztok! Új tag vagyok itt, 15 éve cukorbeteg. Ma bukkantam a fórumra, nagyon jónak találom, bár még kicsit nehéz eligazodnom. A gondozásom már-már lassan felháborít. Eddig 3 havonta kellett járnom, de most 5 hónapra hívtak vissza :( Az utolsó gondozáson 3 perc után kitettek, semmi vérvétel...
Oldal tetejére