A keresés eredményei

1. [No title]

[No title]

2. [No title]

[No title]

3. [No title]

[No title]

4. [No title]

[No title]

5. [No title]

[No title]

6. [No title]

[No title]

7. Tökfesztivál 2011

Tökfesztivál 2011

8. misamaci

Főételek-egészséges módra!

Attól függ mire gondolsz. Az alapja ezek egy sima liszt/víz keverék, a gond inkább az ízesítésnél jelentkezik. A csomagoláson az összetevőket kell feltüntetni ... de itt jön a képbe az általános zárószöveg: "...konyhasó, fűszerek, ízfokozók, színezék(ek) ..." ebből ugyan meg nem mondja senki...
  9. misamaci

:) Élelmiszeriparit :) ... nagy eséllyel melegen sajtoltat, egyrészt az ára miatt, másrészt mert a legtöbb esetben melegen keverik be és így pont az értékes alkotórészek mennek tönkre
  10. misamaci

Csersavtartalomra én sem találtam határozott utalást, de a hidegen sajtolt kakaóvajban kb. 3600 mg/kg polifenol-tartalmat adnak meg több helyen is (ide tartozik a csersav). Mondjuk a gyógyszertári kakaóvajnál nem lennék annyira biztos, mivel az jó eséllyel inkább melegen sajtolt, tisztított...
  11. misamaci

A felszívódása pont az eljárás miatt más, hiszen pont az a lényeg, hogy a tápanyagokat feltárja, könnyen hozzáférhetővé tegye. Ezeknek a felfújt cuccoknak két nagy csoportja van: az egyik amit magvakból állítanak elő puffasztással (puffasztott rizs, pattogatott kukorica stb), a másik amit...
  12. misamaci

Jó irányba gondolkodtál, csak ezeknél nem az extrudálás a gond. Ott a gond hogy sima marketing okokból iszonyatos mennyiségű ízesítőt, cukrot miegyebet nyomnak bele ezekbe a cuccokba (mivel az alapjáraton fűrészporízű pelyheket nem ennék meg a gyerekeke)
  13. misamaci

Azért pl az extrudált kukoricára nem mondanán alapból, hogy egészségtelen .... inkább az a gond hogy mire forgalomba kerül általában szénné adalékolják. (Maga az extrudálás legtöbbször pont hogy segít feltárni a tápanyagok azon részét, amiket amúgy nem tudna a szervezet hasznosítani).
  14. misamaci

Az Élelmiszerkönyvi meghatározás szerint tejből/tejszínből készülnek, vízelvonással (általában porlasztva szárítással). A késztermékhez tejalkotórészek, szőlőcukor, vitaminok és ásványi anyagok hozzáadása lehetséges. (Szóval csomósodásgátlót, síkosítót tartalmazhat ... bár az itthon...
  15. misamaci

A bulgur előfőzött gabonatöret , a kuszkusz pedig egyfajta száraztészta amit búzadarából és vízből állítanak elő (kicsit hasonlóan mint a mi tarhonyánkat)
  16. misamaci

mindenkinek

Ezt is érdemes elolvasni: http://www.medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/elesedo_vita_az_inzulin_forgalmazokkal "...Az akadémikusnak is tekinthető, ám közel 1 milliárd forint többetbefizetést jelentő vita arról szól, vajon az analóg inzulinok beleesnek-e abba a kategóriába, amelyre a 10...
  17. misamaci

Vércukormérők

Viszont ha jól emlékszem azt is megadják, hogy mikortól kibocsátott gépekkel lehet használni a csíkot és csak az ennél öregebbekkel mér fölé (vagyis az újabb gépek már a módosított korrekciót használhatják)
  18. misamaci

Vércukormérők

Én elolvastam a cikket, gyakorlatilag semmi konkrét infót nem tartalmaz. Felsorol egy csomó állítást mindenféle igazolás nélkül, nekem agyon nem álltt össze hogy mit is akart a szerző elérni vele. (Mármint azon kívül hogy megemlíthesse a paleo diéta alapjait) Ami a különböző tesztcsíkokat...
  19. misamaci

A nap vicce

... és NEM ... még mindig nincs vége!!! Lóösszeírásra kötelezik az iskolákat Valakinek a minisztériumban komoly komplexusai lehetnek a lovakkal kapcsolatban ...
  20. misamaci

Vércukormérők

Sziasztok! Egy ideje már olvasgatom amit itt írtok, szerintem a dolog egyik fele az amit Molli is írt: a szöveti glükóz (folyadék stb) egyénenként eltérő mennyiségben kerül a mintába. Mivel ezt a hatást a gyártók egy előre meghatározott algoritmus alapján, átlagértékekkel korrigálják...
  21. misamaci

A nap vicce

... és a megoldás: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=380935391960768&set=a.161936460527330.45267.161899450531031&type=1&ref=nf
  22. misamaci

CH - számláló segítség

Sziasztok! A mirelit hasábkrumplinak alapból magasabb ch-t kell számolni (valszeg ezért van a mérlegen is más értékkel). Normál esetben a nyers krumpliból készített valahol 20-28g/100g között van, a fagyasztott meg kb 28-37g/100g (akinek van ingere keresgélni a különböző fajta és különböző...
  23. misamaci

Adókedvezmény Diabetes betegeknek

Nem akarlak elkeseríteni, de ezt a kódot nem találtam meg a rendelet mellékletében, szóval nem jár rá kedvezmény. (Amúgy az igazolást hol állították ki? Mert furcsa hogy szakrendelésen ezt nem tudják) Itt találod a rendeletet: http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0900335.KOR
  24. misamaci

Cukorbeteg gyermek

Szia! Szerintem még az is lehet, hogy a szülinapi figurák az alacsonyabb ch-jú szirupos alapú marcipánból készültek (ez az egyszerűbb módszer). A másik fajtához sokkal több gép, munka és idő kell, ezért az a ritkább tömegtermelésben (a Szamos pont ezért különlönleges, ha jól tudom ők a második...
  25. misamaci

Cukorbeteg gyermek

Viszont a másik fele meg mandula, aminek meg kimondottan alacsony a GI-je, szóval az egész kb. a közepes tartományban lehet.
  26. misamaci

Cukorbeteg gyermek

Közben este még nézegettem a marcipán előállításáról pár anyagot szóval alapjáraton kétféle marcipán létezik. cukor/keményítő- szirupot felfőznek darált madulával cukrot és mandulát szárazon összehengerelnek és utána hevítik Mind a két fajtánál 50-50% az összetevők arány, csak az elsőnél...
  27. misamaci

Cukorbeteg gyermek

Szia! A Szamos marcipánét konkrétan nem találtam meg, de nagyjából 37 - 57g/100g közt írják a különböző táblázatok a marcipán massza ch-ját. (Mondjuk a Szamos, ha jól tudom a klasszikus receptet próbálja tartani, szóval a magasabb érték a valószínű). Persze pontosat ők tudnának mondani a...
  28. misamaci

A nap vicce

Kérdés: Úgy hallottam, hogy az aerobikus testedzés meghosszabbíthatja az ember életét, igaz ez? Válasz: Az ember szíve nem dobog örökké. Ne pazarolja testedzésre a szívét! Idővel minden elhasználódik. Ha felgyorsítja a szívdobogását, attól nem fog tovább élni; ez olyan, mintha azt állítanánk...
  29. misamaci

Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

Pontosan :mad: ... és ez általában így van az ilyen light kajáknál ... ha kevesebb benne a zsír, akkor több benne a cukor (és a só) ... hogy legyen valami íze :mad:
  30. misamaci

mindenkinek

Boldog, békés karácsonyt kívánok minden kedves barátomnak!
Oldal tetejére