A keresés eredményei

1. szucsa

Insulinpumpa

Sziasztok! Durumlisztes tésztával kapcsolatban van e valamilyen tapasztalatotok? Mióta pumpás vagyok (1 hónapja) most először próbáltam ki a durumlisztes tésztát. Hát nem erre számítottam... Eddig reggelire-vacsorára korpás zsemlét-kenyeret ettem, gondoltam kipróbálok mást is. 3 órája ettem a...
  2. szucsa

Insulinpumpa

Kedves Bomon! Hypochonder állítására, miszerint "óránként 1-1 tizedes bázis-emelés is csodákra képes" illusztrációul szeretném megmutatni jelenlegi cukraimat. 3 pdf: 04. 28-30.-ai napokról. Tegnap (04.29) voltam kontrollon orvosnál (most folyik a beállítás, 1 hónapja van rajtam a pumpa) és a...
  3. szucsa

Insulinpumpa

Sziasztok! Amennyiben nem ütközik az időpont nyaralással én mennék a feleségemmel és a fiammal (7 éves). Hála istennek csak én vagyok diabos... Attila
  4. szucsa

Insulinpumpa

Beszéltem a Medtronic képviselőjével, azt mondta, van nekik valami spéci fertőtlenítő kendőjük, kipróbálom azt. Holnap megyek hozzájuk, akkor kapok, illetve a beállítás miatt teszünk fel folyamatos vércukormérőt is, talán így egyszerűbb lesz a beállítás...
  5. szucsa

Insulinpumpa

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ti mit használtok fertőtlenítésre? Régebben vettem a gyógyszertárban sebfertőtlenítéshez használatis spray-t, gondoltam használom azt, mert még a flakonja is kicsi, így könnyen szállítható. Viszont tegnap és ma nagyon pórul jártam miatta... Tegnap reggel...
  6. szucsa

Insulinpumpa

Szerintetek van értelme a grafikonoknak? Smartpixel készítettem grafikonokat, illetve készítettem egy weboldalt (egyelőre a notebookomon van), amivel a Smartpixes adatokat (most még csak vércukor) importálom és saját grafikont is készítek. Ha minden igaz, akkor kapok a Medtronictól egy...
  7. szucsa

Insulinpumpa

Sziasztok! Először is Saninak köszönöm a részletes választ. Mint azt az előbbi hozzászólásomban írtam, 2 hétig feküdtem benn a kórházban, abból a második hét volt pumpával. Azóta gyakorlatilag ugyanazt kell egyem (reggeli - vacsora korpás kenyér, plusz az ebédre választottam a rizst valamivel)...
  8. szucsa

Insulinpumpa

Sziasztok! Múlt hét pénteken jöttem ki a kórházból (2 hétig feküdtem benn), pumpabeállításon voltam. Az első hétben a szokásos pen-es kezelésen maradtam, gyakorlatilag mozgás nélkül, míg valamelyest stabilizálódott a vércukrom, közben megnézték, hogy a pajzsmirigy-alulműködésemen kívül van e...
  9. szucsa

Insulinpumpa

Kedves Mindenki! Bár nem tartozik az inzulinpumpa témába, de itt olvastam, hogy nem egynek közületek pajzsmirigy alulműködése van. Nekem 3 hónapja derült ki, most már 3/4 50mg-os L-thyroxint szedek. Nektek nem okozott olyan tüneteket, hogy idegesek, ingerlékenyek, türelmetlenek voltatok-vagytok...
  10. szucsa

Insulinpumpa

Sziasztok! A vízes témához szólnék hozzá. Nekem régen (2 éve - Humalog+Levemir vagy Lantus) nagy problémám volt, hogy állandóan korrigáltam, aminek a következménye a klasszikus hullámvasút lett. Az akkori orvosomnak sikerült belémvernie, hogy ne korrigáljak, csak 15 fölött, helyette inkább...
  11. szucsa

Insulinpumpa

és ne felejtsük el, lehet, hogy sima vírusos megbetegedés, most úgy is szezonja van...
  12. szucsa

Insulinpumpa

Kedves Tímeácska! Először is sajnálattal olvastam, hogy Te is beteg lettél... A kérdésedre: Milyenek a cukraid? Fontos lenne tudni, mert nálam levertség, fejfájás magas cukroknál (13 fölött!) szoktak lenni. A hányás, hányinger meg mintha ketoacidózist jeleznének. Ha módodban van, csinálj...
  13. szucsa

Insulinpumpa

Kedves Medtronic pumpa használók! Érdeklődnék, hogy használja e valaki a bolus varázsló funkciót? Hasznos e? Még mindíg hezitálok, hogy melyik pumpát válasszam, szóval akinek van tapasztalata a fenti funkciót illetően, kérem ossza meg velünk-velem. Üdv: szucsa [Szűcs Attila - Budapest - 33...
  14. szucsa

Insulinpumpa

Kedves Mindenki! Ma elkezdtem ismerkedni az Accu-chek Spirit pumpával. Megkaptam pár napra, hogy ismerkedjem vele. Természetesen nincs rám csatlakoztatva. Szigorúan csak nyomogatás-ismerkedés céljából. Elsőre nagyon furcsa volt nekem, hogy milyen erővel kell a gombokat nyomogatni. Azt hiszem...
  15. szucsa

Insulinpumpa

Kedves MRobi! Valóban ez egy olyan érv, amit érdemes megfontolni. Köszönöm, erre a lehetőségre így még nem gondoltam. Egy ideig cicáztam a gondolattal, hogy veszek egy ilyen folyamatos vércukormérőt. Utána megtudtam, hogy mennyibe kerül a használata...
  16. szucsa

Insulinpumpa

Tisztelt Kollégák! (Amennyiben szabad így fogalmazni...) 22 éve vagyok cukorbeteg, most jutottam el odáig, hogy ki fogom próbálni az inzulinpumpát. Megbeszéltem már a találkozót mind a Roche (Accu-chk Spirit pumpa), mind pedig a Medtronic (Paradigm pumpa) képviselőjével. Azt szeretném...
  17. szucsa

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Szia Józsi59! Nekem úgy tűnik, hogy du. relatív hypód volt (ti. uszkve 1,5 óra alatt zuhant a cukrod vagy 4mm/l-t), ez éppen alkalmas egy jópofa somogyi hatásra (lásd http://www.mcd.hu/diab_online/tenyek/cikkek/006.htm), ami ugye emeli a cukrodat. Állítólag van úgy, hogy a rel.hypo után 12...
  18. szucsa

MINDENKINEK!!!

Sziasztok! Egy megjegyzés, bár nem tudom szabad e ezt itt leírni. Az Accu-chek készülékkel lehet használni a Personal Active tesztcsíkot (egy kódoló csipet benne kell hagyni az Accu-ban) . Kb. 4-5 -ször összemértem a két csikkal. Az eredmény: max. 0,5 mmol/l eltérés volt közöttük.
Oldal tetejére