Élménybeszámoló: Egy „ÉDES” nap - Kék péntek, Berettyóújfalu

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Az Élet Diabetesszel Egészségesen Sokáig (ÉDES) Közhasznú Egyesület meghívására részt vettünk 2015. november 20-án Berettyóújfaluban, a Diabétesz Világnapi ünnepségen, a Kék Pénteken.

edes_1s.jpg

A kékbe öltöztetett művelődési központ nagytermének színpadát díszítette egy „5 év” felirat, amely az egyesület születésnapját jelképezte. Az Egyesület megalakulásakor az elnök asszony sok esetben kért tőlem is szakmai segítséget, melynek meg is lett az eredménye. Az „ÉDES” Egyesület kinőtte magát szakmai területen: a megelőzés fontosságának kiemelésével, a gyakorlatban megvalósított szűrővizsgálatokkal nem csak Berettyóújfalu, de a környező települések cukorbetegeit is bevonva végzik egészségnevelő tevékenységüket. Továbbra is segítjük egymás munkáját, céljaink azonosak, a tapasztalatcsere mindkét szervezet munkáját erősíti.

Példaértékű a pályázatokon sorozatosan elért eredményeik, melyek segítségével nagyon sok diabéteszesen tudnak segíteni. Gratulálok, és nagyon büszke vagyok az „ÉDES” Egyesület munkájára.

A kék pénteken megemlékeztünk Federick Banting, az inzulin feltalálójának születésnapjáról, méltatva munkásságát, majd kék séta következett a Szent István térre, kék kendőkkel, kék esernyőkkel, kék lufikkal, és egy Diabetesz STOP feliratú kék körrel, amely a cukorbetegség nemzetközi jelképe.

A szakmai program részeként az egészség, a diabétesz, az életmód, a táplálkozás és a mozgás jelentőségének tudatosítása témakörökben kaptunk tájékoztatást.

A kulturális program díszvendége sorstársunk, Hevesi Tamás előadóművész volt, aki a szórakoztatáson túl sok hasznos tapasztalatot mondott el a cukorbetegség kezeléséről és a mozgás fontosságáról. A nyugdíjasok, az iskolások és a népdalkör tagjai méltó műsorral köszöntötték a születésnapot és világnapot ünneplő lelkes közönséget.

A program teljes ideje alatt ingyenes vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérési lehetőség volt.

Gratulálunk az „ÉDES” Egyesületnek, büszkék vagyunk az elért eredményeikre, további sikeres egészségnevelő munkát kívánunk jó egészségben! És nem feledjük el, hogy „Együtt erősebbek vagyunk!”

A rendezvényt megtisztelte a MACOSZ Elnöke Kincses János, és a debreceni, egri és törökszentmiklósi cukorbetegek képviselői.

Törökszentmiklós, 2015. november 25.
Buzás Sándorné

Megjelent: DiabFórum 2015/5. (6-7. oldal)
 

Csatolások

  • edes_1.jpg
    edes_1.jpg
    218 KB · Olvasás: 273
  • edes_2.jpg
    edes_2.jpg
    355.9 KB · Olvasás: 265
  • edes_3.jpg
    edes_3.jpg
    339.1 KB · Olvasás: 281
  • edes_4.jpg
    edes_4.jpg
    297.5 KB · Olvasás: 276
  • edes_5.jpg
    edes_5.jpg
    229.2 KB · Olvasás: 273
  • edes_6.jpg
    edes_6.jpg
    502.8 KB · Olvasás: 259
  • edes_7.jpg
    edes_7.jpg
    338 KB · Olvasás: 268
Oldal tetejére