Hírek Óvjuk a jövőnket! Még 1,5 hónap a Diabétesz Világnapig

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
A 2009-2013. évi Diabétesz Oktatás és Megelőzés kampány utolsó állomása a 2013. évi Diabétesz Világnap.

A 21. század egyik legnagyobb egészségügyi problémája a cukorbetegség. 2013-ban 371 millió cukorbeteg él a földön, és még 280 millió ember él a cukorbetegség előszobájában. Becslések szerint 2030-ra félmilliárd cukorbeteg várható.
A diabétesz és szövődményei bizonyítottan megelőzhetők, nem igényelnek magas költségeket. Mindenki aggódik, de mindenki tehet a cukorbetegség megelőzéséért.

A kampány szlogenje: Óvjuk a jövőnket!

A 2013. évi kampány célja a helyi közösségek, csoportok bátorítása a diabéteszről szóló ismeretek terjesztésére, megelőzésre, figyelemfelhívásra. A kis közösségektől a globális szintig jutva a kampány hangsúlyozza a kis, egyszerű tettek jelentőségét, melyek összeadódva jelentős eredményeket érhetnek el.

A 2013. évi kampány üzenetei:
  • A Világ legnépesebb országai: 1. Kína 2. India 3. DIABÉTESZ 4. USA 5. Brazília
  • Az emberek nem tudják mekkora az esélyük cukorbetegségre. Lehet, hogy Ön is cukorbeteg?
  • Diabétesz: Tudjon a szövődményekről!
  • Diabétesz: Ne tegyünk különbséget!
Ön már szervezi a helyi világnapi rendezvényt?
A Magyar Diabetes Társaság várja a rendezvények szervezőitől a felhívásokat, meghívókat, majd pedig a beszámolókat! Ossza meg véleményét, élményeit!
A Diabétesz Világnappal kapcsolatos legfrissebb információkat, híreket, hazai rendezvényeket folyamatosan közzéteszik a Magyar Diabetes Társaság honlapján!
www.diabet.hu/vilagnap



Plakátok


A 2009-2013-as diabétesz oktatás és megelőzés kampány utolsó évére a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) az alábbi, a Magyar Diabetes Társaság által magyar nyelvre fordított plakátokat készítette. A plakátok jpeg és hamarosan pdf formátumban is, kétféle felbontásban, akár nyomdai felhasználásra is szabadon letölthetők!

WDD_2013.jpg plakat1.jpg plakat2.jpg plakat3.jpg plakat4.jpg
 
Oldal tetejére