Önkéntes munka-avagy divat-e az önkéntesség

dg

Őstag
Pardon! Bocsánat!
Bár szerintem, Pumpás, a Te eseted is más: nem a kampányokra mondtad, hogy csak azért sem, hanem önmagaddal vívtál harcot. Legalább is, az elmondottakból ezt tudom leszűrni. Hát, mi így maradtunk -- egyelőre.!
 

Annabella

Új tag
Elbeszélünk egymás mellett, de mindegy… A kulturált viselkedés, az egymás felé felelősséggel viselkedés engem sem zavar. Azaz, hogy Te is értsd: Éljen a tolerancia és bár minden dohányzós toleránsan viselkedne a másikkal, a nem dohányzókkal. Bár ne füstölögnének ott és ahol kedvük van, És ahol én is, meg a többi passzív dohányos is jár az utcán.
Ahogy írtad, Ti már toleránsan viselkedtek egymással szemben. Nem is akarok én ebbe beleszólni, és pláne nem az egészségkárosító magatartás abbahagyására késztetni.
<O:p</O:p
Viszont vannak még mások is, akik nem tudatosan teszik ezt, és ha ők rombolják az egészségüket az már nemcsak az ő bajuk, hanem a szülőké is. Elsősorban nekik kell segíteni, nem Nektek felnőtteknek, akik teljesen tisztában vannak a dolgokkal. Tőlem aztán halmozhatja bárki az élvezeteket: bocsánat: a betegségeket, tőlem lehet magas vérnyomása, lehet COPD-s tüdőrákos, kerülhet sokba a TB-nek, nem zavar, ha tudatosan teszi, hát tegye, ahogy mondtad: mindenki a maga szerencséjének kovácsa. <O:p</O:p
<O:p
A kampány tekintetében helyesbítek: Máshol találkoztam ezzel a tipikus magatartással, a kampányhoz viszonyuló merev ellenállással, és képzeld, felnőtt, tudatos személy volt...<O:p</O:p
<O:p</O:p

Egyébként csakis arra gondolok, akiért még lehet és kell is tenni. Akik ugye nem tudatosan dohányoznak, csak poénból, és aki akarja de magától nem tud leszokni, hát talán még rajtuk lehetne segíteni. Rengeteg leszokással kapcsolatos hely van a neten, és is csatoltam pár linket az ezzel a témával foglalkozó fórumhoz! Amúgy bármit is mondasz, írsz, nem tudsz vele megbántani. <O:p</O:p
Remélem értjük egymást, és a következőkben a lényegre térhetünk!<O:p</O:p
 

dg

Őstag
Őőő, izé, ezt nekem írta Annebella?
Ki a te? Én te vagy te te? Vagy mi te? És kik a mi, ha mi? Én és te, vagy mi mind?
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Őőő, izé, ezt nekem írta Annebella?
Ki a te? Én te vagy te te? Vagy mi te? És kik a mi, ha mi? Én és te, vagy mi mind?
Ahogy Pumpás szavaiból én is kivettem, hogy saját magára gondolt a leszokással kapcsolatban, nem a kampányokra és a segítő jobbokra, úgy szerintem Annabella üzenete is neked szól.
Csak azt nem látom tisztán, hogy hol van itt a beszélgetés?

Ha mi látunk valamit valahogyan, arról nem tehetünk, ha más máshol másképp látja, hiába nevezzük toleranciának és intoleranciának az emberek hozzáállását, azon mi itt, te ott, nem tehetünk. Ha én, mint dohányos, nem fújom a füstöt más orra alá, akkor (és mindenképp) tehetetlen vagyok, ha más ezt megteszi. Beszélhetünk róla, de az intoleráns továbbra is fújni fogja a füstöt. Ha pedig le kíván szokni, azt nem azért teszi, mert mert mást zavar a buszmegállóban. Ezen kívül, aki le akar szokni, az meg is fogja találni annak a módját, hogy ezt hogyan vigye végbe.

Tulajdonképpen miről beszélünk? Ugyanarról, vagyis nem beszélünk el egymás mellett. Csak már tippem sincs, hogy mit kéne írni.

Talán azt, hogy eltökélt szándékom, hogy holnap abbahagyom a bagózást? Nem, nem jó, a többi renitens bagós nem fog leszokni semmilyen kampány ellenére sem, én pedig még azt sem fogom megtudni, hogy a buszmegállóban rágyújtott-e. Akkor hiába hagytam abba? Ja hogy az én javamat szolgálja, más nem húz belőle hasznot? De hát most is magam kárára teszem a káros szenvedélyemet, amiből más nem érez semmit! Neeem?
 

dg

Őstag
Jaaa, ha nekem írta, akkor válaszolni / reflektálni kell / kellene / illik / ...
De most mire???
Annabellának igaza van: a cigi káros, stb...
Vagy mostan az a baj, hogy összefoglalta e topik általa leszűrt lényegét és én aztat voltam szíves-kedves kijavítani? Mert azért mert... Annabella! Az az, amivel nem bántottalak meg? Mert akkor király, ugyanis nem is az volt a cél, hanem a helyesbítés.

Az tök jó, hogy vannak tapasztalataid, Annabella, csak én nem tudom, hogy mik azok, úgyhogy csak akkor ér ráutalni, ha már leírtad megelőzőleg. Máskülönben kipottyanok a játékból! (Ezért helyesbítetted magad, s tettem én is, szerintem korrket szitu.)


Kata! Én nem is írtam olyat, hogy midenki a maga szerencséjének a kovácsa, s ez elbizonytalanít abban, hogy ki eme üzenet rejtélyes címzettje.
Ki a te? Én te vagy te te? Vagy mi te? És kik a mi, ha mi? Én és te, vagy mi mind?

Annabella, szabad a gazda!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kata! Én nem is írtam olyat, hogy midenki a maga szerencséjének a kovácsa, s ez elbizonytalanít abban, hogy ki eme üzenet rejtélyes címzettje.
Ki a te? Én te vagy te te? Vagy mi te? És kik a mi, ha mi? Én és te, vagy mi mind?

Annabella, szabad a gazda!
Háát, mostan már én is bizonytalan vagyok. Az üzenet egy része határozottan a te írásodra reflektáció, másik része megint csak a nagy általánosságban mindenkinek szól, vagyis "nem bánt" meg senkit.:shock:

Ránk van bízva, mit veszünk magunkra. Nem vagyunk mi túl érzékenyek?:rolleyes::twisted:
Hiszen csak beszélgetünk?:shock: Egészségről, (káros)szenvedélyről, kulturáltságról, alkalmazkodásról(?), egymás mellett élésről. Neeem?
 
Önkéntes munka tapasztalatok

Hello Mindenki!
Szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat, mert nem is olyan rég még én is Magyarországon voltam, és azon törtem a fejem, hogy hogyan vigyek valami pozitív változást az életembe. Mint ahogy egyre többeknek, nekem is elegem lett a bizonytalanságból, az unalmas munkámból, és az örökös félelemből, hogy ráadásul bármikor el is veszíthetem ezt a képességeimet csak töredékben igénybe vevő állást. Szerettem volna fejlődni, valami hasznosat csinálni, amit megbecsülnek, valamit, ami egy kihívás lehet, és persze valamit, amiért örömmel kelek fel nap, mint nap.
Ekkor találtam rá a College for International Co-operation and Development nevű iskolára, ami egy szervezettel együttműködésben önkénteseket képez, és küld Afrikába, Indiába , Brazíliába.Angliában, Kingston upon Hull városától 20 kilométerre fekszik East Yorkshire megyében. A legtöbb önkéntesküldő szolgálatnál magas összegeket kell fizetni, ha csatlakozni akarsz, ami érthető is, hisz a szervezetek nem érted vannak ugyebár, hanem a rászorulókért, de ezt a programot úgy alakították ki, hogy a képzés költségét az iskola szervezésében történő használtruha-gyűjtéssel össze lehet szedni, így én is megengedhettem magamnak, hogy jelentkezzem.14, 18, vagy 24 hónapot vesz igénybe az alap program, ebből 6 hónapot töltesz a külföldi projektben, de aki szeretne, az akár egész életében dolgozhat a szervezetnél, mert olyan további programokkal biztosítják az önkéntesek előrejutását, ami megalapozhat egy komolyabb jövőt is ebben a szférában, pl visszamehetsz egy általad választott projektbe, már nem gyakornoki, hanem rendes fizetésért, vagy dolgozhatsz a szervezet valamelyik iskolájában.Aki úgy gondolja, hogy csak 18 hónapig kívánja élvezni ezt a programot, az megteheti ezt is, aki az életét tudja áldozni arra, hogy segítsen bizony ezt is megteheti.
Én személy szerint a 18 hónapos programban veszek részt, ezt 3 hónapja kezdtem, így már sok mindent tapasztaltam. Ami nagyon tetszett, hogy az angol nyelvtudás nem volt feltétel, és nekem nem is volt túl jó angolom, viszont már rengeteget fejlődtem. Hogy el tudjátok képzelni: eleinte még azt sem értettem mit beszélnek hozzám a tanárok, most pedig már ott tartok, hogy nagyjából megértem, és még válaszolni is tudok legtöbbször. Ezen kívül nagyon jó dolognak tartom, hogy a program teljes ideje alatt biztosítják a szállást és az ellátást, így, csak az esetleges extra igényeimre kell pénzt költenem.
Persze vannak nehézségek is, sokat kell tanulni, és dolgozni, meg kell szokni, hogy egy kollégiumban, egy közösségben élsz, és alkalmazkodnod kell, ha tetszik, ha nem. Sokféle korosztály, fiatalok, középkorúak, és idősebbek élnek, és tanulnak itt, sokféle országból, ami szintén szülhet problémákat.
Kinek ajánlom ezt a programot?
-Aki szeretne segíteni a rászorulókon
-Aki szeretne fejlődni, új dolgokat kipróbálni, tapasztalatokat gyűjteni
-Aki szeretné fejleszteni az angol nyelvtudását, és új nyelveket tanulni
-Aki szeretné a bizonytalan jövőjét, valami biztosabbra, és pozitívabbra cserélni
-Akit érdekel a környezetvédelem, és szeretne tenni valamit a Földünk egészsége érdekében
-És mindenkinek aki szeretett volna már önkéntesként világot látni, csak eddig nem engedhette meg magának.
Ha valakit érdekelnek a programok részletei, vagy bármi kérdésetek van ezzel kapcsolatban, írjatok, és szívesen válaszolok.
cicdandrea@gmail.com
 
Oldal tetejére