Új kezelési mód az 1-es típusú diabétesz kezdetén

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Eddig is számos módon törekedtek arra, hogy lehetőség szerint befolyásolják a cukorbetegség kifejlődésének folyamatát 1-es típusú diabéteszben, elsősorban a destruktív autoimmun folyamatok lassításával, gátlásával.

Cambridge-i kutatók Frank Waldron-Lynch irányításával ennek új módját fedezték fel az immunrendszer egy részét irányító interleukin-2 (IL-2) szintek emelésével.

Egy új injekciós gyógyszerkészítmény, melynek az aldersleukin nevet adták és IL-2-t tartalmaz, képes jelentősen lassítani a béta-sejtek elpusztítására irányuló folyamatokat mind kezdődő 1-es típusú diabéteszben, mind ennek a kezdettől számított első két éves tartamán belül.

A kezelés eredménye: akár évekig jelentős mértékű maradhat a hasnyálmirigy inzulin elválasztása és a beteg csupán heti 2-3 hosszú hatástartamú inzulin injekciót igényel az optimális anyagcsere állapot fenntartásához. Az emberi vizsgálatok ez év májusában kezdődtek el Cambridge-ben 6 (1-es típusú) beteg bevonásával és az első benyomások igen pozitívak. (Izgatottan várjuk a folytatást – a referáló megjegyzése).

 

Csatolások

  • uj-kezeles-1-es-tipus.jpg
    uj-kezeles-1-es-tipus.jpg
    67.5 KB · Olvasás: 214

poe

Őstag
Ez mindenképpen jó hír, még ha csak pár hónapra, fél évre is lehet vele kitolni a saját inzulintermelés megszűnését. Addig is jó lesz anyagcsere, nem növekszik a szövődmények kialakulásának a kockázata, illetve lesz idő beletanulni a diab kezelésébe, nem azonnali mély víz... :)
 
Oldal tetejére