A nap vicce

Zsu77

Új tag
Kedves anyukák!Abban az esetben,ha a gyermeknek már semmilyen módon nem lehet elmagyarázni,hogy miről szól a Szózat,eme 21.sz-i remekmű pontos megvilágítást ad!(Egyben jelezném,hogy a szózati eszme alól min.elnökünk már feloldozást adott,miszerint,ha "ha nem tetszik idehaza,akkor...)
a mai napra rendelt tanmese !!!
ffice:office" /><O:p></O:p>

A kis nyű kidugja a fejét a trágyából, és ezt kérdezi a mamájától:

- Anyuci! Mi az a csodálatos kék felettünk?

- Az, az ég, kisfiam.

- S mi az a ragyogó sárga az égen?

- Az a nap, kisfiam.

- És az a pompás zöld körülöttünk?

- Az a fű, kisfiam.

- Anyuci, ha minden olyan csodálatos kint, akkor mi miért élünk itt a szarban?

- Ez a hazánk, kisfiam!

dekar

Új tag
Baleseti jegyzőlönyv (részlet)
Kőművesként dolgozom. A baleset napján egyedül dolgoztam egy hatemeletes épület tetején. Amikor munkámat befejeztem, láttam hogy valamennyi (utólag lemérve mintegy <?xml:namespace prefix = st1 /><st1:metricconverter w:st="on" ProductID="110 kilogramm">110 kilogramm</st1:metricconverter>) tégla megmaradt. Úgy döntöttem, a téglákat nem fogom kis részletekben, kézben lehordani, hanem az épület oldalára szerelt, teherszállításra szolgáló csigával eresztem le. A csigakötelet a földszinten kikötöttem, felmentem a tetőre és a kötél végén lévő ládát megraktam téglával. Ezután ismét lementem a földszintre, eloldoztam a kötelet, és erősen szorítottam, hogy lassan leeresszem a 110 kilogrammnyi téglát. A baleseti jegyzőkönyvből megállapíthatta, hogy az én testsúlyom <st1:metricconverter w:st="on" ProductID="83 kg">83 kg</st1:metricconverter>. Meglepetésemben - amit az okozott, hogy hirtelen felemelkedtem a földről - elveszítettem a józan ítélőképességemet és elmulasztottam elengedni a kötelet. Így aztán nem is kell mondanom, nagy sebességgel emelkedni kezdtem az épület oldala mentén. Körülbelül a harmadik emelet magasságában találkoztam a téglákkal megrakott ládával, amely jelentős sebességgel tartott lefelé. Ez a magyarázata koponyatörésemnek, a kisebb zúzódásoknak és a törött kulcscsontomnak, amit a baleseti jegyzőkönyvben már leírtam. Alig lassulva folytattam emelkedésemet egészen addig, amíg jobb kezem két ujja két ízület mélységben megakadt a második bekezdésben említett csigában. Szerencsére ekkorra már visszanyertem lélekjelenlétemet, és fájdalmaim ellenére is erősen tartottam a kötelet. Körülbelül ezzel egy időben a téglákkal megrakott láda a földre csapódott, és az ütődés erejétől letörött az alja. Ekkor, megszabadulva a téglák súlyától, a láda mindössze 24 kilogrammot nyomott. Hadd emlékeztessem ismét a testsúlyomra. Ahogy azt bizonyára elképzeli, gyorsan esni kezdtem az épület fala mentén. Körülbelül félúton találkoztam a felfelé tartó ládával. Ennek számlájára írható a két törött bokám és jó néhány hiányzó fogam. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a ládával való ütközés annyit fékezett zuhanásomon, hogy amikor végül a téglahalomra estem, mindössze könnyebb gerinc és medencecsont sérüléseket szenvedtem. Azonban látva a himbálózó ládaroncsot, ismét elveszítettem józan ítélőképességemet, és elengedtem a kötelet...<?xml:namespace prefix = o /><o:p></o:p>

klóska

Új tag
Bemegy a székely a gyógyszertárba. Olyan orvosságot kér, amitől az asszony nem beszél sokat
- Lépjen közelebb! - így a gyógyszertáros - és lehúz neki két istenes pofont.- Na, ha haza megy, az egyiket adja bé reggel, a másikat pedig este.
- Kinek? - kérdi a csillagokat látó góbé.
- Hát a maga asszonyának
- Ja.
Úgy is tesz, amint hasza ér, rögtön béadja neki az elsőt.
Eltelik egy hét, hallgat az asszony, az ember sokallja, mert már hiányzik a fülének egy ki asszonyi bölcsesség
Visszamegy a patikába.
- Mi van ? Elfogyott a gyógyszer? Na lépjen csak közelébb, adok én , méghozzá ingyen, akárcsak azt a másik kettőt, amit úgy elvitt innét, megsem köszönte! - mondja a patikus gúnyosan
- Nem, most más a baj! - mondja a székely. - Az egyiket béadtam neki azóta sem beszél.
A másikra tehát már nincs szükségem, éppen ezért visszahoztam, itt van, ne!
És azzal úgy szájon vágta szegény patikust, hogy begurult a pult alá, Mert nem akarom hogy megromoljon, mondta a góbé és hazaballagott
Azóta nem is zavarja többé a fülét az asszonya beszéde.

Zsu77

Új tag
Az amerikai,a német és a magyar feleségek elhatározzák,hogy ráveszik a férjüket arra,hogy szépen szót fogadjanak nekik.Megbeszélik,hogy egy hónap múlva találkoznak és majd mindenki elmeséli a tapasztalatát.Így is lett.Mondja az amerikai:hát amikor hazaértem elrikkantottam magam,hogy most már én többet nem takarítok,drágám,te csinálod!Hát az első héten még nem láttam semmit,a másodikon már megfogta a porszívót és a hónap végére már nem csak a háztakarítást,de a főzést is ő rendezte!Na,elmondja a német is:Én is hazamentem,kivágtam az ajtót,ordenáré módon elüvöltöttem magam,hogy végeztem én többet nem takarítok,innentől a te dolgod!Hát az első héten még én sem láttam semmit,de aztán a második héten már megfogta a mosogatószivacsot és mire eltelt a hónap,már pöpec lakásunkban minden este időben az asztalra tette a vacsit!Na,rákezd a magyar is:Amikor hazamentem,én is előadtam,hogy ezentúl nem takarítok,hanem mostmár drága ez a te dolgod lesz a mai naptól!Hát...az első héten még nem láttam semmit...a másodikon már kanállal tudtam enni a levest...a harmadikon feléledt a remény,hogy hazaenged a főorvos...:p

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szõke nõ Activity-t játszik. Megnézi azt az összetett szót,
amelyet el kell magyaráznia, majd azt mondja:
- Az az idõpont, amikor az elítélteket kivégzésre viszik.
A többiek 20 percig tanakodnak, végül feladják.
- Szabad a gazda!
- Jaj, még ezt sem tudjátok! Hát az ítéletidõ!

blaci

Őstag
A cigány tanítja biciklizni a fiát. ki is viszi a töltésre.
-Na fiam most itt legurulsz szépen!
A fiú gurul lefele közben vissza kiabál:
-Édesapám hogy kell ezzel megállni?!!
-Hát kontrázz!!
-Hop dzip dzip...

blaci

Őstag
- Olyan képeslapot kérek, ami születésnapra és évfordulóra is alkalmas.
- Csak születésnapi és külön évfordulós képeslapunk van. Miért nem veszi meg külön-külön?
- Tudja, holnap lesz a feleségem harmincnegyedik születésnapjának ötödik évfordulója.

blaci

Őstag
- Mondd csak fiacskám, ebben a mondatban: "A pásztor a mezőn legelteti a nyájat" melyik a helyhatározó?
- A pásztor.
- Nono! Már hogy lenne a pásztor a helyhatározó?
- Azért, mert a pásztor határozza meg a helyet, hogy hol legeljen a nyáj!

blaci

Őstag
Egy szőke férfi hívja a mentőket:
- Jöjjenek gyorsan, a feleségem mindjárt szülni fog, már 10 perces fájásai vannak!
- Az első gyerek? - kérdezi az ügyeletes.
- Nem, én a férje vagyok!

blaci

Őstag
- Ilyen jó kisbabát még életemben nem láttam - lelkendezik a dadus az anyukának.
- Egész éjjel alszik, anélkül, hogy csak egyszer is akarna valamit.
- Igen, nem véletlenül mondják, hogy nagyon hasonlít a férjemre...

Oldal tetejére