Diabétesz vakcina?

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
1-es típusú diabéteszben szenvedő rágcsálókon tuberkulózis vakcinával (BCG) végzett kísérlet során azt találták, hogy nőtt az inzulinelválasztásuk.

Ennek nyomán a Massachusetts General Hospital-ban David Schoenfeld vezetésével hosszú ideje fennálló 1-es típusú diabéteszeseknél kipróbálták a BCG vakcinációt, majd 20 héten keresztül vizsgálták az immunrendszer és a hasnyálmirigy működését.

Azt találták, hogy az inzulinelválasztást jelző C-peptid szintek emelkedtek, azaz nőtt az inzulinszekréció.

A vizsgálók feltételezik, hogy a BCG vakcina stimulálja a szervezetben a tumor nekrózis faktor (TNF) felszabadulását, ez pedig roncsolja a hasnyálmirigy béta-sejtjeit megtámadó autoimmun sejteket. Az eredmények terápiás értékét még korai lenne megítélni.

(Forrás: PLoS ONE 7(8): e41756)
 

Csatolások

  • vaccine-reverses-diabetes-article.jpg
    vaccine-reverses-diabetes-article.jpg
    27 KB · Olvasás: 221
  • vaccine-reverses-diabetes-article.jpg
    vaccine-reverses-diabetes-article.jpg
    27 KB · Olvasás: 221

ketoblack

Új tag
Fontos megjegyezni, hogy jelenleg nincs olyan diabétesz elleni vakcina, amelyet az aktuális tudományos adatokkal alátámasztott volna. Azonban számos kutatás igazolja, hogy a ketogén diéta segíthet a vércukorszint és a vércukor-irányítás javításában, melyek kulcsfontosságú tényezői a diabétesz kezelésében. A ketogén diéta alacsony szénhidráttartalmú étrend, melynek során magas zsír- és mérsékelt fehérjetartalmú ételeket fogyasztunk. Ez a diéta segít csökkenteni az inzulinrezisztenciát, stabilizálni a vércukorszintet és javítani a testsúlyt, amelyek mind fontos tényezők a diabétesz kezelésében. A ketogén diéta tartását mekönnyíti a Keto Black étrendkiegészítő, ami segít beindítani a ketózisba kerülést. Természetesen a diéta nem mindenki számára megfelelő, azonban felmerülő kérdéseivel érdemes szakemberhez fordulni.
 
Oldal tetejére