Fejfájás (Tartós, gyógyszerre sem múló)

tímeácska témája a 'Egyéb betegségek' fórumban , 2009 Június 25.

 1. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Ok, igazad van.

  A fejfájásra nekem az Algoflex és az Advil Ultra vált be.
   
 2. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Igen... Már sokkal jobban érzem magamat ettől a folyamtábrától...:rolleyes::D (Most azt akartam írni, hogy wazze...:mrgreen:)

  Molli, igazad van, már abba is hagytam...:rolleyes::cool::D
   
 3. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Amiket kipróbáltam, az az Algopyrin, Advil Ultra, Miralgin, Paracetamol voltak ez alatt a mostmár 5 nap alatt. Egyik sem vált be, így maradt éjszakára a Contramal. Ez eléggé levág, de legalább alszok... Ezt is csak végszükség esetére hagyom, este 10-11-nél előbb nem vettem be, bíztam abban, hogy majdcsak szűnik a fájdalom. De nem.

  Molli! Nekem szinte folyamatos arcüreggyulladásom van (évek óta, vagyis, már mondhatom, több, mint 1 évtizede...:-?), nagyon fedett (zárt) az üreg. Igazából problémát ritkán okoz, leginkább olyankor, amikor náthás vagyok. Mivel vasárnap-hétfőn úgyis "laborosdit" játszom a cukimérők kontra labor cukik miatt, így egy süllyedést, és egy CRP-t is becsempészek a laborba...:cool: Hátha többet tudok így meg... Már jó lenne. De ez a "forgatom a fejemet, vagy csak a szememet, és megy tovább a kép", ez aggaszt egy kissé...:?:?:?

  Már 5. napja folyamatosan mérem a vérnyomásomat is, hátha nem egy állandósult magas/alacsony vérnyomitól fáj-e a fejem, hanem egy ingadozótól. A nyomással minden oké, 110-130/70-90 közöttieket mértem, fizikai aktivitásnak megfelelően. Viszont, a frekim megint magas... 110 és 140 közötti, folyamatosan...:?:?:? Valaki nem lőne le inkább???:?::cry::cry::cry:
   
 4. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Nekem szokott olyan lenni, hogy semmilyen, és semennyi gyógyszer sem mulasztja el a fejfájásomat. Általában az érzem, hogy egy ilyen fejfájás jön, és akkor nincs mit tennem, kiszenvedem az időszakot. Ez a a frontokhoz kapcsolódik, főleg akkor, ha jelentős légnyomás-változással párosul. Szerencsére nem túl gyakori, viszont amikor van, akkor több napig kisebb-nagyobb megszakításokkal. Ilyenkor csak a pihi és a sötét segít, de ha dolgozom, az rossz ,mert ezért nem veszek ki szabit.
   
 5. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Szerintem ez a fejforgatós szemmozgásos dolog a fejfájás miatt van, az erős fejfájás okozhat ilyet. Azért ne felejtsük el, hogy iszonyat front van már lassan 1 hete, simán lehet ettől ilyen tartós fejfájás is.
   
 6. dg

  dg Őstag

  Hát bizony, a fejfájásnak elég sokféle változatát ismerem én is. Volt már olyan, hogy hóapokig egyfolytában fájt, aztán egy évig szinte sosem, aztán megint, hol hosszabb, hol rövidebb ideig.
  Réges-régen kvarelint szedtem, legutóbb algopirint, emrt az volt itthon, és hatott is, de van algofleksz fortém, és pont ma vettem advil ultra fortét. Mert az nem lehet, hogy fájdalomcsillapítom ne legyen itthon.
  Egyébként a kis, vagy közepes fejfájás nem is zavar. Arra már nem szedek be semmit. Azonban ha semerre se tudok nézni, és ha lehajtom a fejemet és úgy érzem, lerobban a nyakamról, akkor azonnal gyogyó. A fent említettek többnyire hatnak is.
  De azért nem mindig. Van, hogy hiába veszem be. Talán tompul egy kicsit a fájdalom, de el nem múlik. Ilyenkor nem tudom, hogy végül mi szünteti meg, de végül csak végeszakad a fejfájásnak.

  Homloküreggyulldásom volt a télen. Hááát... Az aztán fincsi. Úgy hasogatott a fejem napokon át, szakadatlan, vehettem be bármit, hogy megmozdulni alig bírtam.

  Az éjszakáim se zavrtalanok évek óta... Szóval, nálam elég mindennapos dolog a fejfájás.

  Tímeácska! Ha 2-3 napon túl (a továbbiakban) nem szűnik meg a fejfájásod, akkor valóban ne halogasd az orvoslátogatást! Bár, azt azért tudni kell, hogy a fejfájás okát megtalálni nem egyszerű feladat.
   
 7. Magdika

  Magdika Új tag

  Kedves Timeácska!

  A fejfájásodnak sok oka lehet, ezért keressél meg vele egy orvost, hogy derítsék ki az okát, mert akár súlyos következményei is lehetnek. Nem akarlak elijeszteni, de ha glaukóma, azaz magas szem belnyomás okozza azt jól lehet szemcseppekkel kezelni és a fejfájás is megszűnik. Viszont kezeletlenül meg vakulhatsz, de ugye még az okot nem tudjuk. Lehet a gerinc betegség is oka, és még sok más egyéb, ezt érdemes hamar kideríteni. Az is lehet, hogy az utóbbi időben levő párás levegő okozza, de csak akkor tudhatod, ha elmész orvoshoz. Egy szem belnyomás mérés nagyon egyszerű vizsgálat és nem fáj. Nekem is szokott a fejem fájni és ez az oka. Ilyenkor mindig emelni kel a szemcsepp adagokat. Az orvos mindent elmond erről, de ha nem az tovább vizsgál.

  Üdvözlettel Kívánom mielőbb jöjj rendbe Magdika
   
 8. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Lányok! Annyira aranyosak vagytok! Ma éjszakás voltam, hááát, érdekes volt... Már a betegek kérdezték, hogy valami nincs rendben? Kissé nyúzott voltam/vagyok, és alig bírom/merem mozgatni a fejemet, ez kissé feltűnt nekik is. Ismét maradt éjjelre a Contramal, amitől olyan lettem, mint a lassított felvétel... Nagyon fáradt vagyok, és álmos, de nem bírok már elaludni, mert úgy tűnik, elmúlt a gyógyszer hatása... Újabbat nem akarok egyelőre bevenni... De majd még meglátom...
  Orvossal kapcsolatban: megvárom a hétfői CRP, süllyedés eredményeket, és utána meglátogatok egy dokit...:?
   
 9. pusimelu

  pusimelu Őstag

  Azon lepődtem volna meg ha Tímeácska orvoshoz megy!Hétfőn várjuk az eredményeket!
  A letapadt nyaki és vállizmok is tudnak makacs fejfájást okozni!:confused:Ezt csak azért írom hogy egy okkal több legyen!;)
  Jobbulást!
   
 10. napocska

  napocska Őstag

  Szerintem a mostani időjárás igencsak kedvez a fejfájásnak. Múltkor, ahogy gyűltek a viharfelhők, úgy fájdult meg nekem is egyre jobban a fejem. (Anyukám ilyenkor mindig azt mondja, mindenkinek az fáj, ami a leggyengébb :)) Meg az éjszakázás sem tesz jót szerintem. Nem hajtod magad túl kissé, Timi? Bár, ez amolyan költői kérdésnek tűnik... Szerintem, ha nem válaszolsz, akkor is tudom a választ :).
   
 11. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Bár nem illik olyat ajánlani, amit az ember nem próbált ki, és nincs személyes tapasztalata, de a napokban egy érdekes fájdalomcsillapítóra találtam rá. Én a magam részéről ki szeretném próbálni.

  Ez a Sinol fejfájás és migrén elleni csodakütyü, és az érdekessége, hogy említi az arcüreggyulladást is.

  Íme: http://www.sinol.hu/
   
 12. Magdika

  Magdika Új tag

   

Megosztás