FreeStyle Libre

Vitamin

Aktív tag
Most érdemes frissíteni a Libre2 eredeti gyári szoftverét, mert az új verzió már valós időben küldi az adatokat:


(Mivel Magyarországon nem forgalmazzák, ehhez másik országot kell beállítani a telefonon, hogy egyáltalán megjelenjen a letölthető alkalmazások között...)
 

Vitamin

Aktív tag
És megmaradt még az NFC leolvasási képessége is.
Ez akkor lehet hasznos, ha pl. síelsz és a ruhádon akadozva megy át a BT.
Ilyenkor jól jöhet az NFC olvasási képesség.
 

Vitamin

Aktív tag
Nagyon érdekes összefoglaló a folyamatos cukormérésről, a két nagy CGMS gyártóról: az Abbottról és a Dexcomról. Kis kitekintés mit hozhat az Apple. És persze a Medtronicról akiknek az USA-ban csak 4% - os részesedésük van. Ahol szabad verseny van ott ez az arány...

 

Csatolások

  • USmarket2022.PNG
    USmarket2022.PNG
    482.7 KB · Olvasás: 1

Vitamin

Aktív tag
Sajnos egyik diab szervezet/orvos sem tiltakozik úgyhogy nem is várható h változás legyen. Maguktól ritkán oldódnak meg a dolgok....
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Sajnos egyik diab szervezet/orvos sem tiltakozik úgyhogy nem is várható h változás legyen. Maguktól ritkán oldódnak meg a dolgok....
Csak "játszottam" kicsit :rolleyes:
----------------------------------------

A dexcom és freestyle libre glükóz szenzorok miért nem elérhetőek Magyarországon?

ChatGPT
A Dexcom és a Freestyle Libre glükózszenzorok Magyarországon való elérhetősége függ az egészségügyi szabályozástól, a termékek helyi engedélyeztetésétől, illetve attól, hogy az egészségbiztosítási rendszer vagy a magánpiac milyen mértékben támogatja vagy téríti meg ezeket a technológiákat. Az elérhetőségük változhat az idő folyamán, ahogy új termékek jutnak piaci engedélyhez, vagy ahogy az egészségügyi politikák és támogatások változnak. A legfrissebb információkért érdemes közvetlenül a gyártók weboldalait látogatni, vagy kapcsolatba lépni a helyi egészségügyi szolgáltatókkal és biztosítókkal.


Egyszerű potenciális felhasználóként mit tehetek, hogy elinduljon egy folyamat az ügyben, hogy Magyarországon is forgalmazzák ezen szenzorokat?

ChatGPT
Ahhoz, hogy elősegítsd a Dexcom és a Freestyle Libre glükózszenzorok Magyarországon való forgalmazását, több lépést is megtehetsz egyszerű felhasználóként. Ezek között szerepelhetnek a következők:
  1. Kapcsolatfelvétel a gyártókkal: Írj levelet vagy e-mailt a Dexcomnak és a Freestyle Librenak, kifejezve az irántuk való érdeklődésedet és megkérdezve, tervezik-e a termékeik Magyarországra történő bevezetését. A gyártók számára fontos a visszajelzés, és ha elegendő érdeklődést látnak egy adott piacon, előfordulhat, hogy előrébb sorolják annak fejlesztési tervében.
  2. Petíció indítása: Hozz létre egy online petíciót, ami felhívja a figyelmet a Dexcom és a Freestyle Libre szenzorok Magyarországon való hiányára. Ezáltal megmutathatod a gyártóknak és a döntéshozóknak, hogy van kereslet a termékeik iránt.
  3. Kapcsolatfelvétel az egészségügyi hatóságokkal és szervezetekkel: Fordulj az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP) vagy a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (ÁNTSZ) felé, és fejezd ki az irántuk való igényedet. Megkérdezheted őket, hogy van-e folyamatban lévő tervezet a technológiák támogatására vagy bevezetésére.
  4. Kapcsolatfelvétel a betegszervezetekkel: Lépj kapcsolatba cukorbetegséggel foglalkozó betegszervezetekkel, és érdeklődj, van-e lehetőség közös erőfeszítésekre vagy kampányra ezen szenzorok támogatására. Ezek a szervezetek gyakran rendelkeznek a szükséges kapcsolatokkal és tapasztalattal, hogy hatékonyan képviseljék a betegek érdekeit.
  5. Tájékoztatás és tudatosság növelése: Használd a közösségi médiát és más platformokat arra, hogy tájékoztass másokat a glükózszenzorok előnyeiről, és arról, hogy ezek hogyan segíthetnének a cukorbetegek életminőségének javításában Magyarországon. A nagyobb nyilvánosság felhívása fontos lépés az ügy előmozdításában.
Mindezek a lépések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy felhívják a figyelmet a Dexcom és a Freestyle Libre szenzorok Magyarországon való elérhetőségének fontosságára, és elősegíthetik a folyamat elindítását az ügyben.


Nem a legfrissebb információkat adtad, már nincs OEP és ÁNTSZ sem.

ChatGPT
Igazad van, elnézést a pontatlanságért. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már nem léteznek a korábbi formájukban. Az egészségbiztosítás és a népegészségügyi feladatok Magyarországon az elmúlt évek során átszervezésre kerültek.
A helyzet frissítése érdekében:
  • Egészségügyi szabályozás és döntéshozatal: A korábbi OEP feladatait átvette az Országos Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), amely felelős az egészségbiztosítási feladatokért, beleértve a gyógyszerek és egészségügyi eszközök támogatását is.
  • Népegészségügyi intézkedések: Az ÁNTSZ feladatait a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) látja el, amely az ország népegészségügyi intézkedéseinek koordinálásáért felel.
Ha arra törekszel, hogy elősegítsd a Dexcom és a Freestyle Libre glükózszenzorok elérhetőségét Magyarországon, érdemes lehet kapcsolatot felvenni a NEAK-kal, illetve az egészségügyért felelős minisztériummal, valamint a releváns betegszervezetekkel és szakmai szervezetekkel. Ezek a szervezetek tudhatnak a legújabb fejleményekről, és tanácsot adhatnak arról, hogy milyen lépéseket tehetnél az ügy érdekében.


Igen, jó lenne, ha lenne egészségügyért felelős minisztérium. Magyarországon nincs külön minisztériuma az egészségügynek.

ChatGPT
Köszönöm a tisztázást és elnézést a félreértésért. Valóban, Magyarországon az egészségügyi feladatok kezelése jelenleg nem egy különálló minisztérium alá tartozik, hanem az EMMI, azaz az Emberi Erőforrások Minisztériuma keretein belül zajlik, amely többek között az egészségügy, az oktatás és a kultúra területeit is felöleli.
Ebben az esetben a legjobb megközelítés, ha az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkárságához fordulsz. Ők felelnek az egészségügyi politika kialakításáért, így az ő kezükben van az új technológiák, így például a Dexcom és a Freestyle Libre glükózszenzorok engedélyezése és támogatása is.
Ezenkívül érdemes lehet továbbra is kapcsolatot tartani betegszervezetekkel és szakmai szervezetekkel, akik gyakran részt vesznek az egészségpolitikai döntéshozatali folyamatokban, és képesek lehetnek támogatni vagy tanácsot adni a glükózszenzorok elérhetőségének elősegítése érdekében.


Nem kötekedni szeretnék.. az Emberi Erőforrások Minisztériuma a második, a harmadik, illetve negyedik Orbán-kormány egyik minisztériuma volt, de csak 2022-ig.

ChatGPT
Köszönöm a türelmedet és a pontosítást. Látom, hogy információim elavultak ebben a témában. Ha a struktúra változott, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma már nem működik a korábbi formájában, akkor a legjobb megközelítés, hogy közvetlenül a jelenlegi kormányzati struktúrában megtalálható, egészségügyért felelős szervezethez vagy hivatalhoz fordulj az aktuális információkért és útmutatásért.
Ebben az esetben javaslom, hogy a Magyar Kormány hivatalos weboldalán keresztül tájékozódj a jelenlegi egészségügyi feladatokért felelős szervezet vagy hivatal elérhetőségéről. Emellett, a betegszervezetek és szakmai szervezetek továbbra is hasznos források lehetnek, akik segíthetnek abban, hogy naprakész információkat szerezz és támogatást találj az ügyedben.


Tudnál segíteni, hogy Magyarországon jelenleg, 2024. április 5-én mi az egészségügyi feladatokért felelős szervezet?

ChatGPT
2024 áprilisában Magyarországon az egészségügyi feladatokért felelős szervezet a Belügyminisztérium, amely önálló jogi személyiséggel és gazdasági szervezettel rendelkezik. A Belügyminisztérium felel többek között az egészségbiztosításért, az egészségügyért, a gyermekek és az ifjúság védelméért, valamint a kábítószer-megelőzésért és a kábítószerügyi koordinációs feladatokért.
 

Vitamin

Aktív tag
A Lantus inzulin bevezetése is egy évvel az első Orbán kormány bukása után történt meg 2003-ban. Más országokban már 2000-ben elérhető volt. Azért gondolom a Dexcom és Abbott esetében is hasonló dolog történne kormányváltás esetében.

ChatGPT
Valóban előfordulhat, hogy egy kormányváltás hatással lehet az egészségügyi innovációk bevezetésére és az egészségtechnológia elérhetőségére az adott országban. Az egészségügyi politika és a gyógyszeripar szabályozása szorosan kapcsolódik a politikai döntéshozatalhoz, és egy új kormány új prioritásokat állíthat fel az egészségügy terén.

A Lantus inzulin bevezetése 2003-ban Magyarországon, melynek időzítése közel állt az első Orbán-kormány bukásához, egy olyan példa lehet, ami azt mutatja, hogy a politikai változások befolyásolhatják az egészségügyi innovációk elérhetőségét az adott országban.

Ha egy új kormányzat nagyobb hangsúlyt helyez az egészségügyi fejlesztésekre és az innováció támogatására, akkor nagyobb esély lehet az Abbott és a Dexcom termékeinek bevezetésére és elérhetővé tételére Magyarországon.

Azonban fontos megérteni, hogy az egészségügyi innovációk bevezetése és elérhetővé tétele több tényezőtől is függ, beleértve a szabályozást, a gazdasági környezetet, az egészségpolitikai prioritásokat és a gyártók piaci stratégiáját is.

Egy kormányváltás általában új lehetőségeket teremthet az egészségügyi technológiák fejlődésére és elérhetőségére, de nem garantált, hogy ez automatikusan megtörténik. A politikai változások mellett más tényezők is befolyásolhatják az egészségügyi innovációk bevezetését egy adott országban.
 
Oldal tetejére