Influenza elleni védőoltás

pusimelu

Őstag
Ma életemben először én is megkaptam az influenza elleni védőoltást. Kíváncsi vagyok elkapom e a betegséget. Remélem nem.Elég sokan beadatják nálunk.Ha vége a szezonnak akkor megírom hogy azok közül akik kaptak lettek e betegek hányan.
 

rgyörgy

Új tag
Ma életemben először én is megkaptam az influenza elleni védőoltást. Kíváncsi vagyok elkapom e a betegséget. Remélem nem.Elég sokan beadatják nálunk.Ha vége a szezonnak akkor megírom hogy azok közül akik kaptak lettek e betegek hányan.

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Arra azért majd figyelj oda, hogy ha valaki lázas beteg lesz, az influenza e, vagy egyéb betegség?
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
 

christina

Őstag
Ma életemben először beadattam az oltást.
Kicsit fáj a szúrás helyén, de eddig semmi különös.
Holnap reggel viszem a gyerkőcöket is oltatni.
Remélem nem lesz semmi szövődmény, és betegek sem leszünk. :)
 

Judit

Új tag
Én is beadattam magamnak az influenza elleni védőoltást. Soha nem kaptam még, de most úgy döntöttem kérek. Egészségügyben dolgozom és megérkezett az első hullám köhögős–lázas beteg. Úgy hallottam újfajta vírustörzsek jelentek meg, melyekkel szemben még nem alakult ki védettség.
Az oltás után pár napig fájt a felkarom és kipirosodott a bőr, de mostanra már elmúlt.
Szerintem, aki a veszélyeztetett csoportba tartozik (60 év felettiek, idült szív-, és keringési betegségben szenvedők, eü.-i intézményben fekvők stb…),azoknak érdemes beadatni a vakcinát.
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Sziasztok!
Nálunk múlt hét szerdán a szerkesztőségben is megkapta mindenki a kombináltat (állítólag 3 féle influenza vírus ellen) :) Aznapi kis hőemelkedésen, enyhe karfájáson kívül semmi gond nem lett. Most már csak remélem, hogy elkerül minket a fránya fluenza...
 

Zsu77

Új tag
Én valamit nem értek(Nem mondok újat,mi?:mrgreen: ),mert hallottam ezt is,azt is.Most ez ingyenes,vagy nem?:shock:
 

Judit

Új tag
Én úgy tudom, hogy az influenza szempontjából veszélyeztetettek ingyen kapják. Egyébként beszerezhető a gyógyszertárakból és talán 1500 forintba kerül, de az árban nem vagyok biztos.
 

Sani

Új tag
Lehet, hogy jó dolog a védőoltás, ami megvéd 1-3 féle vírustól.
Viszont a vírusok azok mutálódnak, így ami ma jelen van a környezetben, annak már lehet, hogy csak a mutánsával találkozunk mi egy hét múlva, és akkor nem ússzuk meg.
 

borka

Őstag
Sziasztok. Az influenza elleni oltás MINDEN diabos-nak JÁR INGYEN , ameddig a készlet tart. Ezenfelül jár a daganatos,a tüdő és más egyéb krónikus betegségben szenvedőknek. / Tudjátok ameddig a készlet tart, ha csk el nem sinkófálják az ismetségi körökben./ Amúgy 1000 Ft/db
 

Zsu77

Új tag
Szerintem nem ilyen vészes a helyzet Sani,ez nem napi gazdaság...Viszont én félek beadatni,mert mi van,ha nem érzem majd túl jól magam tőle...Ha csak 1%-nak nem jön ki jól,mi van,ha pont én vagyok az?:confused:
 

Zsu77

Új tag
Sziasztok. Az influenza elleni oltás MINDEN diabos-nak JÁR INGYEN , ameddig a készlet tart. Ezenfelül jár a daganatos,a tüdő és más egyéb krónikus betegségben szenvedőknek. / Tudjátok ameddig a készlet tart, ha csk el nem sinkófálják az ismetségi körökben./ Amúgy 1000 Ft/db

Tényleg csak egy 1000?Akkor már csak a bátorságomat kellene megtalálni...:???:
 

Judit

Új tag
Influenza elleni védőoltás csecsemőknek és gyerekeknek:

Javasolt az influenza elleni védőoltás azoknak a 6-35 hónapos korú csecsemőknek és gyermekeknek is, akik krónikus alapbetegségük révén fokozottan veszélyeztetettek. A gyermekek influenza elleni védőoltására vonatkozó nemzetközi ajánlásokat és a rendelkezésre álló oltóanyag mennyiségét figyelembe véve olthatók a térítésmentes oltóanyag felhasználásával:

– krónikus szív-, légzőszervi betegségben szenvedő gyermekek (beleértve a bronchopulmonáris dysplasiát, cysticus fibrosist és asthmat), akiknek az állapota rendszeres orvosi ellenőrzést vagy kórházi kezelést igényel;
– veleszületett vagy másodlagos immunhiányban szenvedő gyermekek;
– vesebeteg gyermekek;
– anaemiában, hemoglobinopathiában szenvedő gyermekek;
– hosszantartó acetilszalicilsav terápiában részesülő gyermekek;
– egyéb krónikus betegségben szenvedők (diabetesek, anyagcsere betegek);
–egészségügyi intézményben tartósan ápolt gyermekek, csecsemő- és gyermekotthonok lakói.

A 2 éven aluliak pneumococcus elleni oltásához rendelkezésre álló térítésmentes oltóanyag – külön testtájékba – egyidejűleg adható a gyermekek részére biztosított influenza elleni oltóanyaggal."

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály
 

sancsika

Új tag
sziasztok!

Hosszas gondolkodás után ma beoltattam másféléves kislányomat infulenza ellen. A háziorvosunk se ellene se mellette nem volt, igazából magamra maradtam a döntésben. Nem tudom miért oszlik meg igy a vélemény erröl és az orvosok miért tartózkodnak a vélemény nyilvánítástól. Engem az győzött meg a rendelőben , hogy volt ott egy anyuka aki rendszeresen oltatja a gyermekét és csak jót tudott mondani! Anyukám is oltatja magát, neki is csak használt! Kiváncsian várom hogy nálunk beválik-e!
 

pusimelu

Őstag
Mivel Csigu megbízott egy feladattal és 2-3 hét múlva itt az influenza,írnom kell nenki.
Csigu felénk elfogyott 104+100(ingyen oltóanyag) meg aki receptre kiváltotta és beoltottuk.Utánrendelés volt de még oltunk bár már csak ritkán pontossabb adatot priviben.
Azok oltatták magukat leginkább akik tavaly is és akik chronikus betegségben szenvednek.(szív,légzőszervi,enzim ,vagy autóimmun betegségben)
Eddig csak influenza szerű megbetegedések voltak. Pár ember volt aki tavaly betegebb volt és az oltásra fogva idén nem kérte.
Azt mondják most több lesz a beteg.Írok ha változás van.
Nekem az oltás helyén 1-2 napig érzékeny volt főleg az izom, de izomba kell adni.Semmi bajom nem volt utána.
Kérek minden fórumozót ,aki kapott oltás,meg aki nem ,írjon ha beteg lesz, és leginkább azt írja mindenki ,hogy nem kapta el.
Ausztriában már sokan betegek sulit is bezártak ,mert sokan hiányoztak.
 

Zsu77

Új tag
Na,én ma adattam be.Azt mondta a doki néni,hogy ez már nagyon necces így és nem tanácsolja,mert már itt van a szomszédban és ha egy héten belül lebetegszem bármilyen vírussal,akkor nagyon beteg leszek.De én mondtam neki,hogy ha nem adja be és úgy lebetegszem,akkor is nagyon beteg leszek.Úgyhogy benyomattam...:?
 
Oldal tetejére