gy.zsolt írta:En a lantus-t farba adom es nagyon jol hat , karba nem adok semmit .
zsuzsa7cat írta:Tünde: nem csak a Lantus az egyetlen, van Levemir és van még valami, aminek nem jegyztem meg a nevét, és ha jól tudom, nem sokára jön ki egy újabb 24 órás inzulin is, csak még engedélyeztetés alatt áll.
Naty: A Lantust igazából jobb is a combba adni, mint a vállba, de a Lantus nekem hatalmas lila foltokat csinált a lábamon, és szért adom a vállamba. Jobban mondva a férjem adja a vállamba .... én nem érem el.:lol:
Képzeljétek, ma voltam Kocsis dr-nál, és meg lettem dícsérve a jó eredmények miatt. És azt is mondta, hogy legyek büszke magamra, mert az én csapnivalóan rossz anyagcserémmel, és hormonháztartásommal kevesen tudnának ilyen eredményt elérni!
Úgyhogy ez jót tett!:wink: :wink:
zsuzsa7cat írta:de én a karomba 32 egységet sosem adnék...a karba nem esik kézre+még kékül is....a combomba szoktam a lantuszt naponta váltva adni..a pocak meg marad a novorapidnak!
bogácsa írta:Naty!
szerencsére nekem nem lenne gond ha elfelejteném h beadtam-e a gyorsat-ugyanis a penem Innovo,ami nagyon kis okos: kis kijelzőn mutatja h hány egységet és hány órája adtam be!
én nagyon elégedett vagyok vele!
a kezdetektől ezt használom (4éve!)
és még csak elemet sem kell benne cserélnem!
aki feledékeny,annak bátran tudom ajánlani az Innovot!
szolnok írta:Nekünk is több idő kellett mig a lantusra beállt az érték , és nekünk az ahtrapid vállt be mellette.
Szerintetek az innovót is felírják ha kéri az ember , a leírása alapján nagyon szupinak tűnik.
naty77 írta:sziasztok, 2 napig nem voltam itthon, most tudok reagálni. :wink:
Tünde: tökéletesen tisztában vagyok a lantus-szal. egy valamit kérdeznék mindenkitől, tényleg csak karba szabad adni? mert egy másik fórumon ezt olvastam. ugyanis arra képtelen vagyok, tehát akkor eleve kilőve.![]()
azonban azt is tudom, hogy ha vkinek stabil ciukrai vannak az insulatard-dal, akkor nem muszáj váltania és egy plusz szúrás nekem nem világ vége.
én úgy tudom hogy a Levemir is 24 órás!
ugye nekem este 11-kor szúrni, mert nem ért át az inzulin a 10 órás szúrással, de töbnyire fél10 körül elalszom és telefon ébreszt 11kor. (zömében a férjem isalszik már) na már most kinyitós telefonom van és még egy gombot is meg kell nyomni... péntek éjjel arra ébredtem fél 1kor, hogy kezemben a telefonnal alszom, nincs emlékképem az ébresztésről. ma éjjel fel sem ébredtem, csak a csemetém evési vágyára 2kor és ott állt a toll mellettem. mindig elrakom szúrás után, hogy ne legyen kérdéses, hogy beadtam-e. vagyis megint nem adtam be. ez így nagyon nem jó, de egyszerűen nincs ötletem mit tegyek. :?
zsuzsa7cat írta:Tünde: nem csak a Lantus az egyetlen, van Levemir és van még valami, aminek nem jegyztem meg a nevét, és ha jól tudom, nem sokára jön ki egy újabb 24 órás inzulin is, csak még engedélyeztetés alatt áll.
Naty: A Lantust igazából jobb is a combba adni, mint a vállba, de a Lantus nekem hatalmas lila foltokat csinált a lábamon, és szért adom a vállamba. Jobban mondva a férjem adja a vállamba .... én nem érem el.:lol:
Képzeljétek, ma voltam Kocsis dr-nál, és meg lettem dícsérve a jó eredmények miatt. És azt is mondta, hogy legyek büszke magamra, mert az én csapnivalóan rossz anyagcserémmel, és hormonháztartásommal kevesen tudnának ilyen eredményt elérni!
bogácsa írta:zsuzsa7cat írta:Tünde: nem csak a Lantus az egyetlen, van Levemir és van még valami, aminek nem jegyztem meg a nevét, és ha jól tudom, nem sokára jön ki egy újabb 24 órás inzulin is, csak még engedélyeztetés alatt áll.
Szia Bogácsa!Teljesen jó amit csinálsz! Tünde
tévedés h a levemir 24 órás,ez kamu..napi 2szer kell adni....
a lantuszt teljesen mind1 h hova adjátok,mert ez az egyetlen inzulin,aminek nem számít hova adod,mert ugyanúgy szívódik fel.-ezt még tünde mondta,a szakértőnk![]()
de én a karomba 32 egységet sosem adnék...a karba nem esik kézre+még kékül is....a combomba szoktam a lantuszt naponta váltva adni..a pocak meg marad a novorapidnak!