Milyen vércukormérő szenzort ajánlotok?

Sziasztok! Két hónapja diagnosztizáltak 1-es típusú diabétesszel, és érdeklődnék, hogy ki milyen szenzort ajánl. Pillanatnyilag még a gyerekorvosnál vagyok, vele beszéltem meg, hogy kipróbáljuk a szenzort. Ő elküldte az elérhetőségeimet a Medtronic-nak és várólistára kerültem. Mindez egy hónapja történt, azóta se kép se hang. Közben elkezdtem utána olvasni és kiderült, hogy hatalmas késések vannak a rendeléseket illetően, illetve az eszközzel nem kevés a probléma. Ezért érdeklődöm, hogy Ti milyen szenzort használtok, melyik éri meg, melyik hogy vált be nektek, stb? Illetve az állami támogatásokat sem tudom pontosan, hogy hogyan működnek. Előre is köszönök szépen a válaszokat!
 

Vitamin

Aktív tag
Üdv a klubban! :-(

Az Abbott és a Dexcom szenzorát ajánlom.
Mindkettő kalibációmentes jó minőségű termék.
Az Abbott kb. 50 országban jelen van termékével, 2014 őszén mutatták be a Libre szenzorukat a bécsi orvostechnikai kiállításon.
Ez volt az első kalibrációmentes szenzor.
De az igazi nagy dobás az ára volt. Mindössze 60 Euro.
A Dexcom szenzora is tökéletes választás, a G6 ára nyáron jelentősen csökkent.
Bármelyiket választod nem döntesz rosszul.
Az általad befizetett egészségügyi járulékokból Magyarországon jelenleg nincs lehetőséged ezekhez a valóban jó minőségű szenzorokhoz jutni.
100% saját fizetős történet. A Libre1-hez háromféle NFC-Bluetooth átalakító közül választhatsz és mérsékelheted a költségeidet, ha újraindítod a szenzort.
A Libre1-et egyszer lehet újraindítni, de ez nem hivatalos eljárás. Viszont nagyon szépen működik és így gyakorlatilag 60 Euróból lemenedzselted majdnem az egész hónapodat.
Bye, bye hosszútávú szövődmények, hullámvasutazás, éjszakai hipó. Ha okosan használod.
Sajnos a Libre2 és Libre3-hoz egyelőre nincsenek újraindítási információk.
A Dexcom G6-ot is újra lehet indítani erről itt a fórumon is írtak már.
Angolszász és német youtubereket érdemes figyelni, nagyon sok hasznos infóval szolgálnak.
Németországban már kapható a Libre3 ami szuper és a Dexcom G7 is bármelyik pillanatban piacra kerülhet.
xDrip+ és Spike alkalmazásokat is érdemes megnézned.
És egy arra alkalmas órát beszerezni, mert azzal kiegészítve sokkal kényelmesebb a használatuk.
A szenzorok felhelyezéséről is érdemes alaposan tájékozódni, mert van pár tipikus hiba amit el lehet követni.
 

Vitamin

Aktív tag
Csehországban mindkettő beszerezhető. A Libre a következő feltételekkel szerezhető be saját állampolgáraiknak (érdemes ezt összehasonlítani a hazai helyzettel....):
 

Csatolások

  • cseh_diab.PNG
    cseh_diab.PNG
    84.5 KB · Olvasás: 7
Utoljára módosítva:

Vitamin

Aktív tag
A lengyelországi LIBRE ellátás is kiváló. Az egyes típusúaknak támogatott áron történő beszerzését nyilvánvaló hogy támogatja a Lengyel Kormány. De még az inzulint használó kettes típusúak is kaphatnak Libre2 szenzort támogatással és átszámítva kevesebb mint 6,000 HUF-t kell fizetniük érte:


Magyarországon nem is lehet hozzájutni, aki külföldi ismerőstől szerzi be nem ússza meg 24,000 HUF alatt.
 

Csatolások

  • lengyelorszagSuper.png
    lengyelorszagSuper.png
    96.7 KB · Olvasás: 4

Paimon

Új tag
Szia!

Először is, sajnálom hallani, hogy diagnosztizáltak 1-es típusú diabétesszel. Azért vagyok itt, hogy segítsek válaszolni a kérdéseidre.

Az előírt szenzor típusa és márkája orvosod, diabetológusod vagy gyerekorvosod döntése lesz. Azonban több szenzor is elérhető a piacon, és fontos megtalálni az olyan típust, amely megfelel az igényeidnek és kényelmesen használható számodra.

Néhány népszerű szenzor márka közé tartozik például a Dexcom, Freestyle Libre és Medtronic. Az egyes márkák különböző funkciókkal, mérésekkel és alkalmazásokkal rendelkezhetnek, ezért érdemes körültekintően megvizsgálni őket, mielőtt döntést hozol.

Ami az állami támogatásokat illeti, ezek országonként és régióként változhatnak. Az ajánlott gyakorlat az, hogy keresd fel a helyi egészségügyi hatóságokat vagy diabetológust, akik a legfrissebb információkat tudják nyújtani a rendelkezésre álló támogatásokról, visszatérítésekről és finanszírozási lehetőségekről.

Fontos, hogy konzultálj az orvosoddal vagy diabetológussal a szenzorválasztás és az állami támogatások kapcsán, mivel ők rendelkeznek a legaktuálisabb információkkal a saját régiódban.

Remélem, ezek az információk segítenek, és hamarosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb szenzort. Minden jót kívánok neked a diabétesz kezelésében! Ha további kérdéseid vannak, ne habozz megkérdezni.
 

Vitamin

Aktív tag
A romániai helyzet is kiváló: https://cgmdiabet.ro

A Dexcom One átszámítva (1 Lei 72 HUF) kb. 14e HUF. Ami elég jó ár. Ha csak kétszer indítjuk újra a romániai árakkal bőven 20 ezer alatt vagyunk havonta, jeladóval együtt. És akkor mindent piaci áron vettünk, támogatás nélkül.
 

Csatolások

  • DexcomOneRo.PNG
    DexcomOneRo.PNG
    274.7 KB · Olvasás: 1
Oldal tetejére