Orvos

Adri

Új tag
Kedves Sani!

Előre is köszi a segítséget! Igazság szerint az a legnagyobb gondom, hogy egyáltalán nincs beállítva a cukrom. Természetesen magamat is hibáztatom,mert kifejezetten szeretek enni, de különösebben az orvosomat sem érdekelte, hogy hogyan alakulnak az értékeim. Az ő felfogása szerint, nem kell sem tízóraizni, sem uzsonnázni (Levemirt és NovoRapidot használok), és ha 10 fölé megy a cukrom, adjak csak inzulint... Szóval elég elkeserítő a helyzet. Nem mond semmit azzal kapcsolatban sem, hogy mit kéne változtatni a diétámon, 12 éve változatlanul 180 g CH-ot kéne ennem, de "természetesen" mindig túllépem. Szóval ilyen nyűgjeim vannak, ezért keresek valami jó orvost, aki következetes, és a körmömre néz. Sajnos még csak most érkezett el az az idő, hogy kezdek komolyan megíjedni. És jó lenne, ha valaki "gatyába rázna". :)Minden ötletet szívesen fogadok, és előre is köszönöm! :)
 

Sani

Új tag
Kedves Adri!

A Levemir biztosítja a bázis inzulinadagot.
A Novorapidot pedig az étkezéshez, ill. a mért vércukorértékekhez kell igazítani. Nem baj az, - szerintem - ha többet eszel, csak akkor tényleg adjál inzulint, hogy a cukid ne menjen fel. A vc normoglikémiás biztosításához ezek a lehetőségek vannak:
- diéta betartása ( ez akkor és úgy működik, ha jól van beállítva az inzulinadagod)
- ha többet eszel, több inzulint adsz
- mozgással kompenzálod a többlet ch-t ( viszont itt figyelni kell, hogy ha 12 felett van a vc-d, akkor már a fizikai aktivitástól felfele megy )
Diétára akkor van szükség, ha súlyfelesleggel rendelkezel.
Az egész kezelésnek a lényege, hogy normoglikémiás értékeid legyenek. Ez a legfontosabb. Hogy ezt hogyan éred el, az már a Te választásod.
Igazából neked kell összeszedni magadat, és ne az orvostól várd a csodát! Bár lehet, hogy az is segítene, de neked kell elhatározni és ezek szerint élni. ----Csak a kezdet nehéz, majd belerázódsz!;)
 
"de különösebben az orvosomat sem érdekelte, hogy hogyan alakulnak az értékeim"

hát ez ismerős, én is így kezdtem 4 éve, aztán idén már meg is kaptam a szurimat. Talán ha előbb kapcsolok, és más dokit keresek, még most is csak bogyóznák, ki tudja....
Az jó, ha erre magadtól rájösz.
 
Oldal tetejére