Post Injex - tűmentes adagoló

macskosz témája a 'Inzulinok' fórumban , 2008 Május 3.

 1. macskosz

  macskosz Új tag

  Tisztelt olvasók !

  Mi a tapasztalatotok a " Tű mentes " INJEX nevű adagolóról és hol lehet kapni valamint mennyibe kerül ?:confused:
   
 2. vende1

  vende1 Új tag

  Felesleges pénzkidobás.
  Az inzulinbeadás fájdalmas, ha össze kellene hasonlítani a pennel, az írnám, hogy a penn egy szúnyogcsípés, az injex darázscsípés.
  Az előkészületek időigényesek, mivel minden alkalommal fel kell tölteni a fecskendőt.
  Drága, mert minden alkalommal új fecskendőt kell használni.
  A negyedik ellenérv pedig, hogy 5 egységnyi inzulinnál kevesebbet nem lehet vele beadni.
  Én megvettem a kislányomnak, a készülék 25000 Ft volt. Rendeltem egy garnitúra fecskendőt 7000 Ft-ért.
  Ha még bármit tudni szeretnél szívesen válaszolok.
   
 3. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Macskosz, módosítottam a téma címén, mert az email címed jelent meg, mint cím, remélem, nem baj :)
   
 4. macskosz

  macskosz Új tag

  Köszönöm szépen a felvilágositást!
  Nem gondoltam volna ,hogy .....stb.
  tisztelettel ! Bense János 50-es méhész.
   
 5. szolnok

  szolnok Új tag

  Az INJEX-et nem ismerem, de külföldön már kapható a Novopen4, itthon még nem láttam, sőt magyarul cikket sem találtam róla.
   
 6. DiabFórum

  DiabFórum Új tag

  NAGYFOKÚ PONTOSSÁG<o></o>
  Új inzulin adagoló eszköz a cukorbetegek számára<o></o>
  <o>
  </o>
  <o></o>Májustól már Magyarországon is kapható az az új fejlesztésű, rendkívül korszerű készülék, amely nagyon pontos inzulin bevitelt biztosít az arra szorulók számára. Az írótoll formájú adagolók családjába tartozó NovoPen4 a korábbi eszközökhöz képest látható, hallható és tapintható előnyökkel segíti a betegeket az életminőségük és betegségük szempontjából is meghatározó precíz inzulin beadásban.<o></o>

  Hazánkban egyre nő mind a gyermekkori, 1-es típusú, mind a felnőttkori 2-es típusú cukorbetegek száma - mondja Dr. Kerényi Zsuzsa a Csepeli Egészségügyi Szolgálat Diabétesz Szakrendelésének vezető főorvosa. A leginkább már gyermekkorban jelentkező, 1-es típusú diabeteszben szenvedőknél a betegség megjelenésének első percétől elkerülhetetlen a külső inzulinbevitel, hiszen szervezetük egyáltalán nem termeli ezt a létfontosságú hormont. Esetükben megfelelő inzulinadagolással 40-50 évre meghosszabbodhat az az idő, amíg a beteget szövődménymentes állapotban lehet tartanunk. Egyre gyakoribb hazánkban a gyermekkori 2-es típusú cukorbetegség is. Mind a gyermek, mind a felnőttkori 2-es típusú cukorbajnál a betegség stádiumától függően alkalmazandó az inzulinpótlás, de a kutatások azt igazolják, hogy ezeknél a pácienseknél is a korán elkezdett inzulinkezelés kedvező hatású mind a súlyos - esetenként akár halálhoz is vezető - szövődmények megelőzése, mind pedig az életminőség megőrzése terén.

  Ez csak úgy érhető el, ha a cukorbeteg vércukorértékei a betegség kezdetétől az egészségesekével megegyező szinten vannak. Amint a diétával, a több testmozgással és a forgalomban levő tablettákkal nem tudjuk tartani a megfelelő éhomi és/vagy étkezés utáni vércukor-szintet, akkor el kell indítanunk az inzulinkezelést. A korszerű inzulinkezelés elengedhetetlen része a nagy pontosságú inzulinadagoló eszköz. Fontos az is, hogy olyan könnyen alkalmazható eszköz álljon rendelkezésünkre, amelynél nem jelent gondot az összeszerelés, a felszívás, és az érintett pillanatok alatt, akár a villamoson, akár a színházban beadhatja magának az inzulint.

  Egy közelmúltban végzett összehasonlító vizsgálatban meglepetéssel tapasztaltuk, hogy milyen fantasztikus pontosságú a NovoPen család májustól már nálunk is kapható új tagja, a NovoPen4 - nyilatkozta Dr. Kerényi Zsuzsa, a vizsgálat vezetője. A több száz próbaadagolás során analitikus mérlegen történt ellenőrzés elhanyagolható, mindössze 1-2%-os hibát mutattott, jóval alacsonyabbat, mint amit a vizsgálatba bevont másik típusú készüléknél volt mérhető. Emellett az új NovoPen4 készülék még több olyan új dolgot tud, amely még kényelmesebb, még biztonságosabb alkalmazást tesz lehetővé: a NovoPen4 adagolón háromszor nagyobbak a számok, fele annyi fizikai erő is elégséges az inzulinbeadó gomb lenyomásához, a beadás végén pedig jól hallható egy kattanás, mely a befecskendezés befejezését és teljességét jelzi. Ez sokak számára lehet jó hír, hiszen hazánkban már jelenleg is mintegy 120-130 ezer ember szorul inzulin terápiára.
   
 7. macskosz

  macskosz Új tag

  Tisztelettel kérdezem ,hol és mennyibe kerül ?
   
 8. DiabFórum

  DiabFórum Új tag

  Az árát nem ismerjük még, én úgy tudom, hogy csak a novo inzulinjához használható az egységbeállítások miatt, de a többiek kijavítanak, ha nem így lenne :) Gondolom diabetológiai szakrendeléseken lehet majd hozzájutni.
   
 9. szolnok

  szolnok Új tag

  köszi a cikket!
   
 10. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Az injexről néhány kép, és netes info, de vende1 infoja sokkal többet ér, mint a pompás külső.
   

  Csatolt fájlok:

  • injex.doc
   Fájlméret:
   206.5 KB
   Olvasás:
   38
 11. vende1

  vende1 Új tag

  Sajnos igazad van Kata! A képeken nagyon meggyőző, és csábító a gondolat, hogy csak hozzáéríntem a bőrhöz és kész. Én ráugrottam a dologra, mert a gyerekért mindent.
  Mostantól óvatosabb vagyok.
   
 12. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Nekem van egy 33 éve diabos ismerősöm, aki azt mondja, hogy minden újdonságnál, és "forradalmian új felfedezésnél" kivárja, amíg az be nem válik többeknél. Igaza van.
  Neked vende1 pedig igazad van, hogy a gyermeked számára azonnal eg jó megoldásnak látszó dolgot megvalósítottál.
  Ha mindannyian arra vártunk volna, hogy a pumpa hogy válik be másoknál, akkor még mingig mindannyian csak várnánk. Nem a te hibád, hogy ez a szuper belövő nem vált be. Lehet, hogy külföldön működik is jól, csak hát magyarra lefordítva ez már nem teljesen igaz.
  Szóval most kinek is van igaza? Tulajdonképpen mindenkinek. A te tapasztalatod viszont nagyon nagy segítség lehet másoknak, csak az a baj, hogy ezt a tanuló pénzt neked meg kellett fizetned.
   
 13. pusimelu

  pusimelu Őstag

  Tudtok a Novopen4.-re valami hozzávetőleges árat támogatás nélküli is érdekel.Meli
   
 14. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Kedves Pusimelu!
  Utánaérdeklődtem... Folyamatban van a tb-befogadtatása. Támogatás nélkül 9-10 ezer forint a patikákban, receptre 1500 Ft körül lesz, hasonlóképp, mint a Novopen 3.
   
 15. pusimelu

  pusimelu Őstag

  Köszi!Még egy kicsit várok vele.Még csak fél éve használom a novopen 3 t.Viszont sok jót olvastam a 4-ről.Meli
   
 16. rebeka

  rebeka Új tag

  Tisztelt Vende1, vagy bárki más aki ezt olvassa: megszeretném öntöl, vagy bárki mástól vásárolni: az injex 30 injekció belövőt. Kérem írjon, vagy telefonáljon ön, vagy bárki más akinek van eladó injekció belövője. Nagyon nagyon beteg vagyok, és emiatt nagyon nagyon szükségem van rá. Tisztelettel 0620/ 427-3597
   
 17. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Kedves Rebeka! Szeretnélek megkérdezni, hogy miért nem megfelelő számodra a pen? Itt feljebb is írják, ill. a külföldi fórumokon a többiek tapasztalata is az volt, hogy az Injex-el az inzulin beadása nagyon fájdalmas a pen-hez képest. A TB nem támogatja, 80.000 Ft körüli áron láttam a net-en és 1-1 fejet 350 Ft környékén, amit minden beadáskor cserélni kell (ez hosszabb távon még akkor is nagyon drága, ha valakitől használtan meg tudod vásárolni az eszközt).
   
 18. borka

  borka Őstag

  Utoljára módosítva: 2016 Március 16

Megosztás