trombózis után

JMária

Új tag
mélyvénás tromózis

Kedves Mazsolavirág!
Azt javaslom, sürgősen keress fel egy érsebészt! Nekem 2009. márciusában volt mélyvénás trombózisom. Akkor, mint az a hozzászólásaimból is kiderül, nagyon el voltam keseredve, nem láttam kiutat.... Ma már elmondhatom, hogy egyre könnyebb együtt élni azzal a tudattal, hogy még lehet folytatás. Nagyon figyelni kell az apró kis jelekre, mint pl. a zsibbadás, lábdagadás. Az érsebész rögtön kiszűri, ha baj van.
Nekem ez az első évem, hogy egyáltalán nem kellett elővennem a fáslit és kenőcsöt. Sokat kell mozogni, tornáztatni a lábat. Ha sokat ülsz, emeld fel (másik székre) a lába(i)d, ha utazol, közben tornáztasd. Ne állj sokat, ha mégis kénytelen vagy, használj kompressziós gyógyharisnyát.
Vérhígítót kell szedned? Jártál hematológián? Nekem sajnos életem végéig szükséges, mivel nem derült ki, hogy mi okozta a betegséget. Rendszeresen járok vérvételre (már csak kéthavonta). Figyelek a Syncumar diétára.
Ne haragudj, ha olyan dolgokról írok, amit esetleg úgyis tudsz! Sajnos nekem magamnak kellett kitapasztalni, utánajárni mindennek. Szívesen osztom meg a tapasztalataimat.
Kérlek, menj orvoshoz, és -ha időd engedi - tájékoztass a fejleményekről.
Mielőbbi gyógyulást kívánok, üdvözlettel:
Mária



Én sem vagyok nagyon járatos ezekben a fórumozgatásban, csak rá bukkantam és van pár tényező, ami miatt nem az orvosommal beszélem meg/ kérdezem meg ezeket. Viszont tudtommal ahány ember, annyi betegség vagy annyiféle képen nyilvánul meg az.
Én tavaly áprilisban lettem mélyvénás trombózisos. Azt hallottam idősebbektől, hogy ezzel akár 3-4 hétig feküdni kell. Az igazság az, hogy én későn mentem el az orvoshoz, ahol közölték az UH során, hogy nagy szerencsém, hogy rá vettem magam, hiszen nem biztos hogy a másnapot megéltem volna, mert már a hasamnál volt fent. Összesen 10 napot feküdtem a kórházban utána haza engedtek. Szépen gyógyultam én is éreztem. Hordtam még után fél évig a kompressziós harisnyát , jó volt, bár látom ,nem csak nekem szorít... :S
A lényeg, hogy pár napja már folyamatosan zsibbad. Fura zsibbadást érzek. Nem az a "hangyás" bizsergető, hanem olyan mintha folyamatosan azt érezném, hogy hirtelen elönti a lábam, a vádlim a melegség, de közben fura érzés olyan zsibbadós. Amikor már nem nagyon lehet érezni a lábat, mikor nagyon-nagyon elzsibbad. Ilyenkor a combomtól a bokámig forró a lábam, a lábfejem és a talpam hideg, de nem fázik, inkább ég. Logikusan gondolva nem normális dolog trombózis után, de hogy mitől lehet, illetve mit lehet ellene tenni ? Csak nekem van ilyen tünetem?
Előre is köszönöm a válaszokat :)
 
Oldal tetejére