Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szuper vagy Teki!

azért az bosszantó, hogy vannak technikailag jobb és jobb dolgok, de Mo-ra egyszerűen nem hozzák be (nyilván anyagi okokból -- vagy inkább remélem, hogy "csak" ezért).

A miérteket nem tudom, és nem is lett volna illő rákérdezni, mert a válasszal telon keresett meg egy Roche-os munkatárs. Tudomásul vettem az infot, és megköszöntem.

Én sem díjazom, hogy nincs választási lehetőségünk, mindegy milyen okból. Én sem értem, ami külhonban működik, az nálunk miért nem? Biztos, hogy pénz áll a háttérben, ill. a pénzez kapcsolódó kockázat.

Az a szomorú, hogy ez tényleg nem olyan, hogy kiruccansz sógorékhoz és veszel egy gépet, mert itthon nem tudod üzemelni. Mollinak van egy szuper Accu-Chek Aviva-ja, néha napján megsimogatja és leporolja.

erzsébet2

Új tag
Nem, ez a vércukormérő az Optimum, ez a neve, és atesztcsík is ehhez való a receptre is így írják Optimum vércukormérőhöz. Personal activ tesztcsík optimum vércukormérőhöz.

Ez most annyira nem tiszta.Mert Dávidnak optimuma van.És abba a csík ilyen felszippantós.Nekem D-cont personal van,abba meg ez a középen mérő personal aktív csík való.:confused:

dg

Őstag
A Dcont Optimum vc mérőhöz Optimum tesztcsík való, a DCont Personal vc mérőhöz Personal Aktív tesztcsík kell, úgyhogy minden okés, erzsébet2! ;)

Tegnap voltam a diab dokinál, és felvetettem neki a vércukormérőm cseréjének lehetőségét. Megkérdezte mit használok (Personal), és már írta is volna fel az újat. Mondom neki, hogy nekem nem ez kéne, mert nem vagyok vele megelégedve, meg vannak sokkal jobb készülékek is. De csak nem bírt leszakadni a Personalról, mert az milyen jó, olcsó hozzá a tesztcsík, meg még japánba is exportálják. Más készülék neve el sem hangzott.
Érdeklődtem, hogy mely tesztcsíkokat támogatja a tb (mert nekem ez lenne a fontos), de nem tudták megmondani. De az biztos, hogy a Personal Aktiv az támogatott, ennyit tudtam meg. Úgyhogy hagytam a fenébe.
Ez annyira szánalmas, hogy itt tartunk. A dokinak fogalma sincs a készülékekről. A kezelésről meg nem is beszélek, az még szörnyűbb meg az itt off.

vighkata

Tegnap voltam a diab dokinál, és felvetettem neki a vércukormérőm cseréjének lehetőségét. Megkérdezte mit használok (Personal), és már írta is volna fel az újat. Mondom neki, hogy nekem nem ez kéne, mert nem vagyok vele megelégedve, meg vannak sokkal jobb készülékek is. De csak nem bírt leszakadni a Personalról, mert az milyen jó, olcsó hozzá a tesztcsík, meg még japánba is exportálják. Más készülék neve el sem hangzott.
Érdeklődtem, hogy mely tesztcsíkokat támogatja a tb (mert nekem ez lenne a fontos), de nem tudták megmondani. De az biztos, hogy a Personal Aktiv az támogatott, ennyit tudtam meg. Úgyhogy hagytam a fenébe.
Ez annyira szánalmas, hogy itt tartunk. A dokinak fogalma sincs a készülékekről. A kezelésről meg nem is beszélek, az még szörnyűbb meg az itt off.

Nem hiszem, hogy ne ismerné a többi támogatott vc mérőt, inkább a 77 Elektronikával van szimbiózisban, nem neked akar spórolni.
Ha megveszed a gyógyszertárban az Accu-Chek Active-ot, akkor a hozzá tartozó csíkot a dokid köteles receptre kiírni. A csíkot is Accu-Chek Active-nek hívják. Rp-re 1550 Ft-ba kerül, de vannak patikák, akik ettől eltérnek.

Vc mérőt a cukorbeteg 6 évente jogosult TB támagatással megvásárolni. Azt nem tudom mennyi a TB, talán 50% (aki tudja pontossan, kérem javítson ki). Ha jogosult vagy és tudod mit szeretnél, ne hagyd magad, azt a kütyüt vedd meg, amit Te használni szeretnél éveken át, naponta többször.

vighkata

Nekem ez is szimpatikus:
http://www.vercukormero.com/Omega-vercukormero
Kicsi, gyors, és kevés vér kell hozzá. Persze a csík még nem támogatott és így elég drága (2380Ft).
És most elég jó akciójuk van.
Ezt egyik fórumos társunk megvette, és ígérte, hogy tájékoztat minket a fejleményekről. (Öregszem, mert nem tudom ki vette meg).
Fórumos társ, kérlek kerülj elő!

dg

Őstag
Nekem ez is szimpatikus:
http://www.vercukormero.com/Omega-vercukormero
Kicsi, gyors, és kevés vér kell hozzá. Persze a csík még nem támogatott és így elég drága (2380Ft).
És most elég jó akciójuk van.

Ez is tetszik!

Egyébként, nagyon jó, hogy tesztek ide ismertetőket! Tartsátok meg a jó szokásotokat! :D

Az Abottnak elég jó termékei vannak, pontosabban, ránézésre mind megnyerő számomra.
Azért érdekes, hogy a DCont Personal Optimum vc mérőt nekem volt szerencsém 18ezerért megvenni, mert ugye, a 6 év még nem telt le az előzőnél, viszont az Optimum tesztcsík (meg a készülék is) támogatott lett, így közgyógyra (gyereknél alanyi jogon jár) ingyen van a csík (ami persze nem elég, venni is kell, de persze, nem mindegy, hogy mennyit).

Elnézve az Abottos árakat, első ránézésre kedvező. Persze, támogatás híjján, esély se lenne a piacon, ha drága termékkel álnának elő. Nyilván, támogatás nélkül, annak, aki naponta x-szer mér, ez a mérő nehezen lenne fenntartható.

Azért az Optimum nem rossz készülék, a formatervezés is rendben van, de a kidolgozása magának a testnek bénácska, az instabilitás érzetét kelti, legalább is nekem. Viszont pontosan működik!

Sziasztok!

Már egy ideje olvaslak benneteket, és most szeretnék hozzászólni.
Fél éve állítottak át inzulinra terhességvállalás miatt, akkor az orvosom megvetetett velem egy vércukormérőt - ő árulta. Ez a gép az Accu-Chek Active. Nem néztem utána, nem kérdeztem meg mástól. Sajnos. A géppel nincs semmi baj, csak a tesztcsík ára. Hajlandó felírni az orvos egy dobozzal minden találkozáskor - ha nagyon sírok :( akkor kettővel, de kb. két havonta voltam nála eddig - tehát ki kell pótolni jócskán. A körzeti dokim is egy dobozzal ír fel egy hónapban. Tehát vagy két vagy egy dobozom van receptre egy hónapban. Nekem viszont kb, egy hétig elég egy dobozzal, így kettőt vagy hármat teljes áron kell venni, ami 4160 Ft/db. Így aztán elég költséges mulatság a biztonságom. (rossz esetben 3X4160 + 1x1540 Ft, jobb esetben 2x4160 + 2x1540 Ft) Ti ezt hogyan oldjátok meg? Ez nagyon sok szerintem.
Úgyhogy most szeretnék venni egy másik gépet, mert ezt nagyon soknak tartom.
Szép napot! :p

Az Abottnak elég jó termékei vannak, pontosabban, ránézésre mind megnyerő számomra.
Egy vizsgálat keretében most az Abott Optium Xceed mérőjét használom. A használhatósága sokkal jobb és kellemesebb, mint a Personalé, ráadásul ketont is tud mérni. Viszont a "pontossága" nagyon nem tetszik: kb. 3 feletti vércukorértéknél sokkal magasabb értékeket mér, mint a Personal, az eltérés átlagosan közel 20 % a normál tartományban is. Az eddigi tapasztalatom szerint a Personal mérései összhangban vannak a labormérésekkel és a HbA1c-vel.
A Personal fotometriás (mint az Accuchek Activ), az Xceed szenzoros elven működik, de emiatt szerintem nem lehetne ekkora különbség a mért értékek között.
Használ valaki szenzoros elven működő mérőt? Kíváncsi lennék, hogy nála is magasabbak-e a mért értékek.

Nem hiszem, hogy ne ismerné a többi támogatott vc mérőt, inkább a 77 Elektronikával van szimbiózisban, nem neked akar spórolni.
Ha megveszed a gyógyszertárban az Accu-Chek Active-ot, akkor a hozzá tartozó csíkot a dokid köteles receptre kiírni. A csíkot is Accu-Chek Active-nek hívják. Rp-re 1550 Ft-ba kerül, de vannak patikák, akik ettől eltérnek.

Vc mérőt a cukorbeteg 6 évente jogosult TB támagatással megvásárolni. Azt nem tudom mennyi a TB, talán 50% (aki tudja pontossan, kérem javítson ki). Ha jogosult vagy és tudod mit szeretnél, ne hagyd magad, azt a kütyüt vedd meg, amit Te használni szeretnél éveken át, naponta többször.

A recepteket nem ő írja fel, hanem a háziorvos. Ott meg majdnem azt iratok fel, amit akarok.
Accu-Chek Activot nem akarok venni, nem lenne nagy előrelépés.
Az nem érdekel különösképpen, hogy a készülék támogatott legyen csak a csík.

dg

Őstag
Jól tudom, hogy valamilyen mérvű támogatás csak a DCont és az Accu-Chek tesztcsíkjain van? Vagy van valami más is, ami támogatott?

Zsu77

Új tag
Igen én is pont ezen gondolkodtam.De nem is értem,hogy az a.c.activvel mi a baj.A támogatott csíkokkal szerintem az optimum és az a.c.active az elérhető legjobb gép.Én is így tudom.

<table x:str="" style="border-collapse: collapse; width: 368px; height: 154px;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><col style="width: 277pt;" width="369"> <tbody><tr style="height: 14.1pt;" height="18"> <td class="xl24" style="height: 14.1pt; width: 277pt;" width="369" height="18">Ezek a csíkok támogatottak:
Solatron 50 db/doboz</td> </tr> <tr style="height: 14.1pt;" height="18"> <td class="xl24" style="border-top: medium none; height: 14.1pt; width: 277pt;" width="369" height="18">Accutrend Sensor Glucose 50 db/doboz</td> </tr> <tr style="height: 14.1pt;" height="18"> <td class="xl24" style="border-top: medium none; height: 14.1pt; width: 277pt;" width="369" height="18">Ascensia Elite 50 db/doboz (régi név: Elite)</td> </tr> <tr style="height: 14.1pt;" height="18"> <td class="xl24" style="border-top: medium none; height: 14.1pt; width: 277pt;" width="369" height="18">Ascensia Glucodisc 50 db/doboz (régi név: Esprit)</td> </tr> <tr style="height: 14.1pt;" height="18"> <td class="xl24" style="border-top: medium none; height: 14.1pt; width: 277pt;" width="369" height="18">AccuChek Active Glucose 50 db/doboz</td> </tr> <tr style="height: 14.1pt;" height="18"> <td class="xl24" style="border-top: medium none; height: 14.1pt; width: 277pt;" width="369" height="18">One Touch II. 50 db/doboz</td> </tr> <tr style="height: 14.1pt;" height="18"> <td class="xl24" style="border-top: medium none; height: 14.1pt; width: 277pt;" width="369" height="18">AccuChek Glucose 50 db/doboz</td> </tr> <tr style="height: 14.1pt;" height="18"> <td class="xl24" style="border-top: medium none; height: 14.1pt; width: 277pt;" width="369" height="18">Abbott MediSense Optium 50 db/doboz
Utánanéztem ezeknek, szinte az összes olyan mérőkhöz való amik a gyártók oldalán már "elavultnak" számítanak. Tehát vannak már újabb csíkok és készülékek. Dehát ez az eredménye annak, hogy az OEP éveket ül egy támogatási kérelmeken.
Nekem még mindig ez a legszimpatikusabb azok közül amik számunkra elérhetőek: http://www.vercukormero.com/Omega-vercukormero
Számomra elég havonta 2 doboz csík, lehet ennyit bevállalok teljes áron.

</td> </tr> </tbody></table>

Zsu77

Új tag
Az napi kb.3 mérés.Hogy mész el ennyivel?Itt vagy egy titok birtokában és még nem osztottad meg?Ha ennyi elég,akkor kiegyensúlyozott cukid lehet,nem igaz?

Oldal tetejére