Vércukormérők

dg

Őstag
<TABLE style="WIDTH: 368px; BORDER-COLLAPSE: collapse; HEIGHT: 154px" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 x:str=""><COLGROUP><COL style="WIDTH: 277pt" width=369><TBODY><TR style="HEIGHT: 14.1pt" height=18><TD class=xl24 style="WIDTH: 277pt; HEIGHT: 14.1pt" width=369 height=18>Ezek a csíkok támogatottak:
Solatron 50 db/doboz

</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.1pt" height=18><TD class=xl24 style="BORDER-TOP: medium none; WIDTH: 277pt; HEIGHT: 14.1pt" width=369 height=18>Accutrend Sensor Glucose 50 db/doboz</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.1pt" height=18><TD class=xl24 style="BORDER-TOP: medium none; WIDTH: 277pt; HEIGHT: 14.1pt" width=369 height=18>Ascensia Elite 50 db/doboz (régi név: Elite)</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.1pt" height=18><TD class=xl24 style="BORDER-TOP: medium none; WIDTH: 277pt; HEIGHT: 14.1pt" width=369 height=18>Ascensia Glucodisc 50 db/doboz (régi név: Esprit)</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.1pt" height=18><TD class=xl24 style="BORDER-TOP: medium none; WIDTH: 277pt; HEIGHT: 14.1pt" width=369 height=18>AccuChek Active Glucose 50 db/doboz</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.1pt" height=18><TD class=xl24 style="BORDER-TOP: medium none; WIDTH: 277pt; HEIGHT: 14.1pt" width=369 height=18>One Touch II. 50 db/doboz</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.1pt" height=18><TD class=xl24 style="BORDER-TOP: medium none; WIDTH: 277pt; HEIGHT: 14.1pt" width=369 height=18>AccuChek Glucose 50 db/doboz</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.1pt" height=18><TD class=xl24 style="BORDER-TOP: medium none; WIDTH: 277pt; HEIGHT: 14.1pt" width=369 height=18>Abbott MediSense Optium 50 db/doboz
Utánanéztem ezeknek, szinte az összes olyan mérőkhöz való amik a gyártók oldalán már "elavultnak" számítanak. Tehát vannak már újabb csíkok és készülékek. Dehát ez az eredménye annak, hogy az OEP éveket ül egy támogatási kérelmeken.
Nekem még mindig ez a legszimpatikusabb azok közül amik számunkra elérhetőek: http://www.vercukormero.com/Omega-vercukormero
Számomra elég havonta 2 doboz csík, lehet ennyit bevállalok teljes áron.



</TD></TR></TBODY></TABLE>

Köszi Atiapa, hogy így összeszedted. Nekem ez csupa új infó!

(Az Omega nekem is tetszik.)
 
Az napi kb.3 mérés.Hogy mész el ennyivel?Itt vagy egy titok birtokában és még nem osztottad meg?Ha ennyi elég,akkor kiegyensúlyozott cukid lehet,nem igaz?

Titkom sajnos nincs :)
Mérem felkeléskor, vacsora előtt, és lefekvéskor. Ebéd előtt általában nem, akkor elég stabilan jó a cukrom. Az pedig túlzás, hogy kiegyensúlyozott, de ennek nem a kevés mérés az oka.
 

piluka

Új tag
Xceed kontrolloldat

Egy vizsgálat keretében most az Abott Optium Xceed mérőjét használom. A használhatósága sokkal jobb és kellemesebb, mint a Personalé, ráadásul ketont is tud mérni. Viszont a "pontossága" nagyon nem tetszik: kb. 3 feletti vércukorértéknél sokkal magasabb értékeket mér, mint a Personal, az eltérés átlagosan közel 20 % a normál tartományban is. Az eddigi tapasztalatom szerint a Personal mérései összhangban vannak a labormérésekkel és a HbA1c-vel.
A Personal fotometriás (mint az Accuchek Activ), az Xceed szenzoros elven működik, de emiatt szerintem nem lehetne ekkora különbség a mért értékek között.
Használ valaki szenzoros elven működő mérőt? Kíváncsi lennék, hogy nála is magasabbak-e a mért értékek.
Szia!
Én is ezt az Xceedet használom és kontrolloldattal együtt teljesen megbízható eredményt ad (Personal cukormérővel hasonlítgattam össze). Először amikor nem azzal próbáltam akkor nekem is más eredmények voltak. Nem lehet hogy nálad is ez van hogy nem használsz hozzá rendesen kontrolloldatot?
Piluka
 

Zsu77

Új tag
Piluka!Én még életemben nem próbáltam a kontrolloldatot.Nekem A.C.Activom van,de a vevőszolgálat az ár és szavatosság,no meg a beszerezhetőség függvényében el is vette tőle a kedvem.Hogy használod,és igazából mire is jó?
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia!
Én is ezt az Xceedet használom és kontrolloldattal együtt teljesen megbízható eredményt ad (Personal cukormérővel hasonlítgattam össze). Először amikor nem azzal próbáltam akkor nekem is más eredmények voltak. Nem lehet hogy nálad is ez van hogy nem használsz hozzá rendesen kontrolloldatot?
Piluka

Én itt egy kis felvilágosítást kérek. A kontroll oldattal "be tudod mérni" a cukormérőd pontosságát, de a pontatlanságot nem javítja ki. Ha tud valami újabbat ez a készülék, azt mindenképpen tudni szeretnénk. Úgysem hagyunk békén.
 

piluka

Új tag
Félreértések elkerülése végett :)

Úgysem hagyunk békén.
Pedig én vagyok a munka hőse. :)

Na szóval, mielőtt félreértene valaki: a kontrolloldat szerintem arra jó mint a kalibráció, tehát arra szolgál hogy leellenőrízze hogy a kütyü mérési pontossága ne legyen rosszabb mint amilyenre tervezték a masinát eredetileg. Tehát igazából ahogy Kata írta pontosságbemérő. Legalábbis okos emberek nekem ezt mondták anno. Tehát én csak arra próbáltam utalni hogy nézze meg CsRob1 kontrolloldattal a mérője pontosságát, hátha nem pontos. Amikor én egy kalibrált, oldattal ellenőrzött Xceed masinát használtam akkor volt a legközelebb a laborhoz, sokkal közelebb mint az Accu-Chek vagy a Dcont (ez ilyen bemutató teszt volt, kvázi összehasonlították a mérőket).

Igazából abban igaza van hogy a 2 mérési módszer alapvetően más és egyik se fog olyan eredményt kihozni mint egy labor, mindig lesznek eltérések (sőt, a labor se mindig megbízható szerintem). De ez más tészta.
 

beard

Új tag
Elég gáz lehet mindenféle oldatokat használni egyszerübb a másik módszer. Nekem a d-cont tökéletesen bejött
 
Kezelési naplÓ, vércukorszint, inzulin adag és szénhidrát mennyiség

Felhívom azoknak a nem inzulin-pumpás fórumozó társaimnak a figyelmét, akik a vércukorértékek mellé a beadott inzulin adagot és az elfogyasztott szénhidrát mennyiségeket is be akarják írni kezelési naplójukba, hogy a blogomba feltettem egy olyan naplót (programozott Excel fájlt), ami ezeket az adatokat is tartalmazza.

http://drinfo.hu/forum/blog/szentgy...rcukorszint-inzulin-es-szenhidrat-adagok.html


A vércukormérés adatait az Accu-Chek vércukormérő tárolta 2008. szeptember és október hónapban. Utólag társítottam a mért vércukor értékekhez a naponta beadott inzulin adagokat és az elfogyasztott szénhidrát mennyiségeket is.
 
Vércukormérőkről, mérési adatok feldolgozásáról.

Fórumozók hozzászólásaiban felmerült az a vélemény is, hogy szükség volna egy olyan készülékre, amelyik integrálná a vércukormérést és a mért adatok feldolgozását is (http://drinfo.hu/forum/17613-uzenet803.html). Ez egy vércukorbetegségre specializálódott, vércukormérő - PDA készülék - feldolgozó program kombinációja lenne.
Az én véleményem az, hogy inkább egy osztott rendszerre volna szükség. Ilyen osztott rendszerben a vércukormérés eredményét olyan helyre (szerverre) kellene továbbítani, ahol az adatok feldolgozását egy adott program végezné el. Igy egységes cukorbeteg jelentéseket generálhatunk, ami nagyban megkönnyítené a diabéteszes gondozók munkáját.
Ehhez az állapothoz közelítünk mi, fórumozók, ugyanis lehetőségünk van mérési eredményeinket önkéntes alapon blogunkban közzétenni. A blogok összessége tulajdonképp egy nem szervezett adatbázis, ahol az adatokat ma még különféle formában tároljuk. Törekednünk kell arra, hogy ezeket az adatokat minél egységesebben, egyformán tegye fel a blogírók többsége. A blogon keresztül megosztjuk fórumozó társainkkal konkrét adatokkal alátámasztott sikeres, vagy kevésbé sikeres terápiánk tanulságait, Mindenki tanulhat, ötleteket meríthet belőlük, Edukátorainknak (tudás-átadóinknak) hasznos forrás munkájukhoz.

Ime két hivatkozás a telefon+vércukormérő+szoftvet hibrid készülékre.

http://mybiomedical.blogspot.com/2007/08/glucophone.html

http://www.medgadget.com/archives/2005/03/glucomon.html

Az első egy telefonkészüléket mutat be, amelyik a vércukormérés adatait azonnal továbbítja egy címzettnek. Valószínű hátránya, hogy vércukormérőnek igen nagy méretű. A másik hivatkozás egy készletet. A vércukormérés adatait akkor továbbítjuk, amikor a vércukormérőt visszahelyezzük a készlet táskájába. Sajnos, egyiket sem tudtam kipróbálni, mivel Magyarországon (tudomásom szerint) nincsenek forgalomban. Fórumos fényképalbumomban minkét eszköz képe megtalálható.
 

bioszaky

Új tag
Hááááát, ez is nagyon távoli dobás. :)

Nekünk másodlagos az osztott rendszer. A saját készüléknek kell tudnia a feldolgozást, ami kb. egy egyetemi programozó félévkor beadandó programocskájának felel meg. Röhejesen primitív, amiket a mai készülékek tudnak. Napi meg heti átlag mint prémium szolgáltatás???
Miért nem lehet a CH értékeket, sportolást, betegséget stb. rögzíteni bennük? Még a nyári időszámítást, szökőévet sem veszik figyelembe...

Glucophone: "The disease management center analyzes the test results and provides professional medical management for the subscriber." :mrgreen:

A mérési eredmények megosztásának lehetősége a következő lehetőség, amihez pusztán szabványos adatokra van szükség, amelyet aztán bármilyen programmal fel lehet dolgozni. Erre a blogos módszer is kiváló. És ez inkább az orvosok okulásául szolgáhatna. Persze, az ő, sok ember mérési eredményein alapuló tapasztalataik sokkal jobb terápiás útmutatókhoz vezethetnek. Ma rémesen ósdiak és könyvszagúak a mai orvosok tanácsai, mintha az utcán osztogatott szórólapokat olvasnák fel.

A Glucophone-on adapter jó megoldásnak látszik.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nekem tetszik az egységesített adatrögzítési és feldolgozási lehetőség. Ez egy alternatíva, nem kötelező beletartozni. Az valóban igaz, hogy nagyon szegényes a vc mérők tudása, és bármilyen modern kütyü magyarországi elérhetősége. Szerintem Pál javaslata pont ezt a hátrány és hiányt szeretné pótolni, illetve kiküszöbölni. Én mindenképpen igénybe szeretném venni, a pixes lehetőség erre jó alapot ad.
 
Hááááát, ez is nagyon távoli dobás. :)

Nekünk másodlagos az osztott rendszer. A saját készüléknek kell tudnia a feldolgozást, ami kb. egy egyetemi programozó félévkor beadandó programocskájának felel meg. Röhejesen primitív, amiket a mai készülékek tudnak. Napi meg heti átlag mint prémium szolgáltatás???
Miért nem lehet a CH értékeket, sportolást, betegséget stb. rögzíteni bennük? Még a nyári időszámítást, szökőévet sem veszik figyelembe...

Glucophone: "The disease management center analyzes the test results and provides professional medical management for the subscriber." :mrgreen:

A mérési eredmények megosztásának lehetősége a következő lehetőség, amihez pusztán szabványos adatokra van szükség, amelyet aztán bármilyen programmal fel lehet dolgozni. Erre a blogos módszer is kiváló. És ez inkább az orvosok okulásául szolgáhatna. Persze, az ő, sok ember mérési eredményein alapuló tapasztalataik sokkal jobb terápiás útmutatókhoz vezethetnek. Ma rémesen ósdiak és könyvszagúak a mai orvosok tanácsai, mintha az utcán osztogatott szórólapokat olvasnák fel.

A Glucophone-on adapter jó megoldásnak látszik.

Az egész írásoddal egyetértek.
Egyszerűen nem látom a mérők fejlődését, esetleg annyit, hogy már csak minimális vér kell nekik (bár itthon ezekhez meg semmi támogatás nincs. Sem anyagi sem tárgyi). A szoftverről: szinte semmi újat nem tudnak, azok is teljesen használhatatlanok. Mondja meg valaki, hogy mire használhatóak a napi és heti átlag funkciók? Ebből semmi nem derül ki, esetleg annyi, hogy szerencsénk volt, és a magas és alacsony értékek átlaga hoz egy normoglikémiás értéket.
Vagy miért kell mindegyikbe extra funkcióként beletenni a nagy kijelzőt. Nem mindenki vak, süket öreg cukorbeteg.
Na mindegy, most jól kidühöngtem magam. Azért valaki gyárthatna már egy praktikus vcmérőt is.
 

dg

Őstag
Igen.
A praktikusság felé nagyon nehezen haladunk. Bár nem a leglényegesebb elem, de épp ezért nem lehet olyan bonyolult megoldani, hogy használható tokokat gyártanának a cukormérő mellé. A DContok tolltartószerű, gumírozott pántos megoldása nem csak ronda és még a szükségesnél is nagyobb helyet foglal, de ezekbe a gumipántokba ki a fene dugdossa vissza az eszközöket? Időigényes és körülményes, mert nehéz: két kézzel kellene beigazgatni, az Optimum gombjaiba ráadásul beleakad a gumipánt, és se ki, se be, hacsak nem igazgatom tovább. Jövés-menés közben ki ér erre rá?
 
Sziasztok,nem tudtam hova irjam amit szeretnék ugy-hogy azt gondoltam ide irom.Most 2008.10.14-től én is inzulinos diabos lettem ,4-szeri szurira állitottak APIDRA-LANTUS 3-szori étkezésre hogy ne kelljen kisétkezés mert ugye Bálintnak van igy nehogy magam elfelejtsem.De nem is ez a lényeg van egy ACCU-chek Active vércukormérönk el szeretném adni eredeti dobozban 2-szer használt ujjszuroval ,lándzsával.Én 7000ft ra gondoltam annyiért eladnám.11100FT ért vettük .Ha valakit esetleg érdekel megbeszéljük a továbbiakat elöre is köszönöm ,és bocsi de nem tudtam hova irjam.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sziasztok,nem tudtam hova irjam amit szeretnék ugy-hogy azt gondoltam ide irom.Most 2008.10.14-től én is inzulinos diabos lettem ,4-szeri szurira állitottak APIDRA-LANTUS 3-szori étkezésre hogy ne kelljen kisétkezés mert ugye Bálintnak van igy nehogy magam elfelejtsem.De nem is ez a lényeg van egy ACCU-chek Active vércukormérönk el szeretném adni eredeti dobozban 2-szer használt ujjszuroval ,lándzsával.Én 7000ft ra gondoltam annyiért eladnám.11100FT ért vettük .Ha valakit esetleg érdekel megbeszéljük a továbbiakat elöre is köszönöm ,és bocsi de nem tudtam hova irjam.
Szia Kis nyuszi!
Van egy adok-veszek topikunk, de egyáltalán nem gond, hogy ide írtad, akit érdekel, az itt is rátalál.
Ha csak nem a pénz miatt adnád el, akkor szerintem tartalék cukimérőnek jól jöhet még. A későbbiekben lehet, hogy szívesen letöltenéd számítógépre az adatokat, akkor viszont az egyéb előnyei mellett ez a vc mérő a legjobb. Rákeresek a topikra, írok bele, és feljön az elsők közé. Egyébként a lap alján az Archivumban lehet rátalálni régebbi topikokra.
 
Oldal tetejére