Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
megnéztem.
évszámnak nem is találom nyomát egyáltalán. (???)
Én nem ismerem a ti vc mérőtöket, de majdnem biztos vagyok benne, hogy mindegyikbe van évszám is.
A dátum beállításnál kell, hogy legyen. A vc mérőkben a napok és a hónapok ismétlik magukat, az évek viszont nem. Ezeket gyárilag előre beprogramozzák, és ezeket lehet léptetni. Ha esetleg a ti vc mérőtökben 2000-2008-ig (ez csak példa dátum) van az évszám, akkor a 2008-as év után újra a 2000-es év következik, ami viszont nem a folytonosság. Ha ez a verzió áll fent, akkor sincs semmi gond, mert néhány hetes (ahány hétes átlagot lehet lekérdezni) mérés után eléri azt az intervallumot, ahol lehet átlagolni, (csak esetleg 2000-es évet mutat.)
Legalábbis az én vc mérőmön a jó évszám újra beállításakor két jét után tudtam átlagolni, a letöltésekkor pedig a 200 mérést ki kellett mérni, hogy az utolsó (tévedésből) 2013-as évszám eltűnjön a memóriából.

blaci

Őstag
megnéztem.
évszámnak nem is találom nyomát egyáltalán. (???)

Az Optimum mérőn van évszám beállítási lehetőség. Megnéztem, az enyém automatikusan váltott 2009-re. Úgy lehet ellenőrizni hogy a KI/BE kapcsoló gombot nyomva tartod amíg megjelenik a SET felirat. Az éppen beállított évszám a SET felirat felett látható. (Ha elengedted a gombot, addig nem.) A nyilakkal lehet állítani. Utána a KI/BE kapcsoló gombbal lehet továbblépni, majd az ÓRA-PERC-HÓNAP-NAP állítható be, ha kész akkor a KI/BE kapcsoló gombbal lehet kilépni a beállításból. A használati útmutatóban a 32. oldalon van leírva részletesen.
Üdv,
Laci

vighkata

Grácia, lehet, hogy mivel te eddig nem állítottad be az évszámot, az éppen a gyári beállítás legutolsó évszámon volt, és akkor jan. 1-én nem tudott automatikusan továbblépni.
Én úgy tudom, hogy a cv mérőkben az évszámok beégetésénél a szökőévet is figyelembe veszik, de az tuti, hogy a 30-31 napos hónapokat "tudja". Az óra-perc beállítás pedig szabályozza, hogy éjfélkor elkezdi a következő napot 0 óra 1 perccel.

dg

Őstag
Kata, Laci, köszönet Néktek a törődésért!

Megnéztem úgy, ahogy Laci írta (még a használatit se kellett bogarásznom Laci, nagyon jó dolgom van), és 2009-en áll a gép. Úgyhogy ezzel nincs gond ezek szerint, jól méri az időt, dátumot.

Hátha erre jár még valaki, akinek DCont Optimumja van, és nem törli havonta a memóriáját, mint Laci! :D

vighkata

Szerintem egy-két napi mérés, és átlagolni is lehet. Azért ha rájössz a furfangra, arra én is kíváncsi lennék.

dg

Őstag
Igen, ez valószínű. Kellő nap (és annak adatai) és nyilván újra számolja az átlagot. (ami nélkül éppenséggel tudok aludni, de ha már van ez a funkció, működhetne is!)

Valahogy az a gyanúm, ráleltem a gép egy fogyatékosságára.

Ha jól emlékszem, a kisgyerekesek között is van, akinek Optimumja van, ha erre jár, igazán leírhatná, mit tapasztalt, mikor a mérő jan 1-jei dátumra váltott!

jnekata

Új tag
Sziasztok! Na, most meg itt vagyok!! Lenne kérdésem. Van egy öreg néni az utcánkban, akinek kellene vc mérő készülék. A lehető legolcsóbb, mert nagyon kevés a nyugdíja, de a közgyógyellátását most vonták meg éppen a hiányzó 260 Ft /!!!/miatt. Olcsó, de azért megbízható, és főleg egyszerűen kezelhető. Van valami tanácsotok?? Kérlek Titeket, segítsetek, ha van ötletetek!! Üdv. Kata

Zsu77

Új tag
Az a helyzet,hogy szerintem nem is annyira a vc-mérő árát kell nézni,hanem inkább a hozzávaló tesztcsíkét.Mert van vc-mérő 7ezer körül,de nulla támogatással,és passz,hogy teljes áron meg mennyi!:?
Igen,sajnos,ő már "gazdagnak" számít...:roll::shock:

vighkata

Jnekata!
Valóban, ahogy Zsu írta, azt kell megnézni, hogy melyik tesztcsík a legolcsóbb. Azt nem tudom, mert nem írtad, hogy a néni cukorbeteg-e, mert akkor receptre a legolcsóbb csík 450 Ft körül van. Valójában akkor spórol, ha a cukormérő fentartását oldja meg olcsóbban. Azt hiszem a 77 Elektronikás "Partner" cukormérő elég olcsó, és a hozzá tartozó csík is olcsó.

pusimelu

Őstag
Janekata!Nekem dcont startom van 1 éve kicsit több mint egy éve használom és eddig 3 -szor mért rosszat mert utána újra mértem és tüneteim sem voltak,amit a mérések alapján már éreznem kellett volna.Támogatással vettem 7000 forint körül a tesztcsík hozzá 3 doboz támogatással 1600 Ft körül van.
A kórházban optimummal mérték a cukromat meg az én gépemet is ellenőriztük és jól mért.Nekem az optimum gép jobban tetszik de a célnak megfelel az enyém is.Jó nagy a kijelzője és tárolja az adatokat is.Remélem tudtam segíteni!

napocska

Őstag
Tudja valaki, hogy a mg/dl és a között az érték közt, amit a mi vércukor mérőnk mér, (asszem mmol/liter) közt mi a váltószám?

rocha

Tag
Üdv újra!

Régen jártam erre felé, el is feledkeztem, hogy be vagyok ide regisztrálva.
Nem hanyagoltam el a betegségem az elmult időszakban, de szeretnék mostantól sokkal komolyabban foglalkozni vele.
Na de most nem is ezért írok.
e hónap 13.- án voltam diabetológián, (hbA1C-m 6,4% , jeeee ;) ), ahol az orvos felhivta a figyelmemet, hogy a dcont personalhoz már nem gyártják a tesztcsíkot.
Gondoltam szólok, hiszen talán ez az egyik leg elterjedtebb készülék, ill. sokan használják az accucheck-et dcontos tesztcsikkal.
már csak azt nem tudom, hogy milyen legyen a kovetkező mérőm.
Ami nagyon fontos volna, az az, hogy át tudjam vinni konnyen az adatokat PC-re (en nem vezetek kézzel naplót, igy most is egyesevel gepelgetem be az ertekeket tablazatba). ebben tudtok nekem segiteni?
Marmint a dcont personal optimum, es az accucheck megoldasrol hallottam,de mik a tapasztalatok? illetve mekkorak ezek a kutyuk? Nekem eleg fontos, hogy kicsi, gyors legyen.

illetve másvalami:
Valaki emlitette, hogy allapotos, es ezert insulinra "tettek" ha mondhatom igy, es hogy 1-2 doboz tesztcsikot irnak fel neki.
Kerdeznem, hogy hanyszor insulinozza magat?
Mert ha 4szer vagy tobbszor, akkor havi 3 doboz jar neki kedvezmenyesen.

Megint masvalami:
A segitsegeteket kernem:
Budapesten lakom (Kazincbarickarol koltoztem ide, es meg barcikara jarok diabetologiara). Keresnek itt, megbizhato, tapasztalt orvost, akihez járhatnék. Gondolkodom insulin pumpan is, tehat az sem volna baj, ha e teruleten is lenne tapasztalata az illetonek.

Asszem befejezem ezt a regenyt :)

Üdv!

rgyörgy

Új tag
Üdv újra!
az orvos felhivta a figyelmemet, hogy a dcont personalhoz már nem gyártják a tesztcsíkot.
Gondoltam szólok, hiszen talán ez az egyik leg elterjedtebb készülék, ill. sokan használják az accucheck-et dcontos tesztcsikkal.
már csak azt nem tudom, hogy milyen legyen a kovetkező mérőm.

Szia Röcha!
Meglepődtem, mert nekem most is van két doboz Dcont personálhoz tesztcsíkom és ki nem váltott receptem is.
Hol hallottad ezt az infót, Pesten, vagy vidéken?

rocha

Tag
Szia Röcha!
Meglepődtem, mert nekem most is van két doboz Dcont personálhoz tesztcsíkom és ki nem váltott receptem is.
Hol hallottad ezt az infót, Pesten, vagy vidéken?

No akkor kezdjuk az elején:
Rocha [rocsa] :p

Na de a viccet félretéve:
Ahogy emlitettem Kazincbarcikara jarok még cukorgondozásra, ott mondta az orvosom.
Azt mondta, hogy már nem gyártják a tesztcsíkot, ugyh ne lepodjek meg, ha nem, vagy csak nehezen kapok. Akkor majd menjek vissza hozzá, hogy felirhassa a masik merot, ill. a hozza valo tesztcsikot.

Üdv!

rgyörgy

Új tag
No akkor kezdjuk az elején:
Rocha [rocsa] :p

Na de a viccet félretéve:
Ahogy emlitettem Kazincbarcikara jarok még cukorgondozásra, ott mondta az orvosom.
Azt mondta, hogy már nem gyártják a tesztcsíkot, ugyh ne lepodjek meg, ha nem, vagy csak nehezen kapok. Akkor majd menjek vissza hozzá, hogy felirhassa a masik merot, ill. a hozza valo tesztcsikot.

Üdv!

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Elnézést, rosszul látok, ezért az ilyesmi gyakran előfordul.<o></o>
Az én dokim is nehezen ír fel valamit, ha nem érdeke a felírás.<o></o>
Próbáld meg pesten a háziorvosoddal felíratni, nekem is ez az orvos ír fel tesztcsíkot,<o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o>
</o>

Oldal tetejére