Vércukormérők

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Igaz! Tényleg nem létfontosságú a telefon de szinte nélkülözhetetlen manapság...sajnos. Kapcsold ki a telefonod és tedd el egy fiókba mondjuk csak egy hétre...majd írd meg hány perc múlva vetted elő hogy szükséged van rá...:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ui.: Mondjuk azért a vércukormérő az tényleg létfontosságú, én örülök annak hogy "csak" vc. mérésre használhatók és nincsenek telepakolva - egyenlőre - mindenféle fontosnak mondott meg haszontalan funkcióval.:rolleyes:

Képzeld el, ha megérnénk 5 megapixeles kamerával felszerelt... bla-bla, viszont arra már volt próbálkozás, hogy mobil tudjon vércukrot mérni... de hát fekete/fehér a két dolog egyenlőre...

blaci

Őstag
Képzeld el, ha megérnénk 5 megapixeles kamerával felszerelt... bla-bla, viszont arra már volt próbálkozás, hogy mobil tudjon vércukrot mérni... de hát fekete/fehér a két dolog egyenlőre...

Az az 5 megapixeles az jöhetne…- :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Éppen erre gondoltam, nagyon jól látod a dolgot. Egy készülékbe sok különböző funkció ami a feladatára külön-külön suta és esetlen (de van ám benne ilyen is) vagy olyan ami kevesebb dolgot tud de azt profi és jól használható módon…hááát, én biztos hogy az utóbbi mellett döntenék még ha 2-3 készüléket is kéne magammal vinni. Itt kerülne elő a méret amit Zsu említett.
A fényképezővel képeket lehessen készíteni, a telefonnal telefonálni, a vc. mérővel meg vércukrot mérni, de azt amire valók csinálják nagyon jól…

Ui.: Azért az adott témához kapcsolódó funkcióknak nem vagyok ellene, sőt...csak ez a mindent egybe ez nem tetszik annyira.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ha jól tudom akkor külföldön is ezt eröltetik, pedig csak a doboza más. Az a fránya marketing. :) Őszintén érdekel: szerinted fontos a dizájn? Vagy egyszerűen arról van szó, hogy a ronda mérő mellé rosszabb működést társítasz az agyadban? Nem lennék meglepődve, szóval nyugodtan megoszthatod velünk :)
Nekem fontos a dizájn, és nem csak azért, mert szebb, hanem egy megfelelő külső feltételez egy bizonyos szintű minőséget is. Általában ez tükröződik az árban is. Persze egy vonzó megjelenés még nem feltétlenül jelenti a jó minőséget. Példa Laci vc mérője, lötyögnek a gombok, az újjszúrója pedig ökör nyársalására való.
Egy ilyen kütyü legyen valóban jó minőségű, tartós, mindenhol használható (napon, hidegben, melegben), és mutasson is valahogy. Ez számomra az AC vc mérője. Ezt több, mint négy éve nyúzom minden probléma nélkül. A D-contot félévente küldtem Pestre szervizelésre, és a laborral összehasonlítva egyszer kevesebbet mért, másszor meg többet.
Érdeklődésel várom a 2010-es új vc mérő megjelenését, feltéve, ha az is a Roche terméke.
Egy új vc mérőtől az elvárásom a következők lennének:

• Világító kijelző,
  • csipogó funkció a következő cukormérés időpontjára,
  • tágabb intervallumú átlagolás (30-60-90 napos),
  • 200-nál több memória tárhely,
  • elfogyasztott CH beviteli lehetőség
Ezek technikailag nem megoldhatatlanok. Valószínű a vc mérőt drágábbá teszi, de ez egyszeri költség, és ha a fent említett minőség oké, akkor tartóssággal nincs baj. Nem a vc mérő a drága, hanem az "üzemelése".

vighkata

A gond az egyébként, hogy sok cukorbeteg nem kéri ki, ami jár neki... Napokban beszélgettem Fövényi Tanár Úrral, aki ezt mondta, és rávilágított arra is, hogy ez bizony visszaüthet, mégpedig úgy, ha azt látják az egészségbiztosítónál, hogy huzamosan nem fogy annyi, mint amennyit támogatnak, visszaveszik, sajna létezik a megszorító intézkedés, és próbálnak ott is spórolni, ahol nem kéne :( erre kell vigyázni, ez nagyobb valószínűség, mint az "adag megemelése"... sajnos! ezért is írtam: szerencsére nem változott...
Ez elég borúsan hangzik. Azt tudom, hogy az OEP végez felméréseket, és ellenőriz, de az ilyen esetekben, de akkor azt is látnia kell, hogy sokan kiváltják minden hónapban, és még vesznek is hozzá 1-2 dobozzal. Én egészség kártyával veszem a plusz dobozokat, tehát az is látszik, hogy a recepten felül még veszek.
Különben miért baj az az OEP-nek, ha valaki kevesebbet vesz? Sokaknak egyensúlyban van a diabétesze, miért mérne el havi 3 dobozzal? Aki kevesebbet használ, arra kevesebbet költ. Nem?

vighkata

Igaz! Tényleg nem létfontosságú a telefon de szinte nélkülözhetetlen manapság...sajnos. Kapcsold ki a telefonod és tedd el egy fiókba mondjuk csak egy hétre...majd írd meg hány perc múlva vetted elő hogy szükséged van rá...:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ui.: Mondjuk azért a vércukormérő az tényleg létfontosságú, én örülök annak hogy "csak" vc. mérésre használhatók és nincsenek telepakolva - egyenlőre - mindenféle fontosnak mondott meg haszontalan funkcióval.:rolleyes:
Erről eszembe jutott valamelyik mobiltelefon, ami cukrot is mér. ( Vagy cukormérő, amivel telefonálni is lehet?) A h.....-ség netovábbja. Vajon hány db-ot vettek meg?

vighkata

Hja, kérem, eljutottam Sidike üzijéig is. Látom más is hallott a csoda párosításról.

rgyörgy

Új tag
Kedves György. Legközelebb üss az asztalra és hivatkozzál az alöző oldalon találhato rendeletre.

Kedves György!Szerintem ne hagyd magad!Vidd el neki a linket,keressen rá,nézze meg maga és fejezze ezt be!Ami jár,az jár,ne engedd szerintem,mert nem mindegy.Már csak amiatt sem,amit Nofre írt!;)

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Még nem érhető el a múlt évi beteg életút, ezért nem tudom összeszámolni, mennyi tesztcsík lett kiváltva a nevemen. Előfordulhat, hogy a betegkártyámra több lett elszámolva, mint amennyit én felhasználtam. Inzulinból is korábban több lett kiváltva, mint amennyit hazavittem. Egy jól működő eügyben nem kell megmutatni a közlönyt, de ha tévedek a betegéletúttal kapcsolatban, akkor viszem a jogszabályt a dokihoz.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o><o></o><o></o><o></o>

vighkata

és mennyire pici...szóval ne legyen ciki!Ez talán főleg tiniknek fontos,meg hát annak,aki nem akarja,hogy tudják mi is van nála.Egyáltalán:":shock: van nálam valami?..."valahogy így.
Ez tényleg így lenne fontos szempont. Először örültünk, hogy lehet otthon cukrot mérni, viszonylag egyszerűen. Aztán jöttek a variációk, márkák, dizájnok, de szinte mindegyikben megmaradt a (bocsi) bumszli kinézet, és mindegyiket úgy hirdették, hogy nagy, látható számokkal a kijelzőn. Csakhogy nem nem mindenkinek egyformán fontos a nagy kijelző. Itt is figyelmet kéne fordítani a fiatalokra, akik szívesebben vinnék magukkal a vc mérőt, ha az egy valóban zsebben elférő kis műszer lenne, és még a vc mérő oldalán lenne egy kis kialakított vájat az ujjszúró számára. Még akkor is ott van a csík problémája, azt is vinni kell.
Figyelve a tinédzserek -tagadás, visszautasítás, azért se csinálom, ne mondják meg mit csináljak- lázongó életszakaszára. De nem kell ahhoz tinédzsernek sem lenni, hogy valaki egy kis méretű, de használható, hó minőségű vc mérőre vágyjon.

vighkata

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Még nem érhető el a múlt évi beteg életút, ezért nem tudom összeszámolni, mennyi tesztcsík lett kiváltva a nevemen. Előfordulhat, hogy a betegkártyámra több lett elszámolva, mint amennyit én felhasználtam. Inzulinból is korábban több lett kiváltva, mint amennyit hazavittem. Egy jól működő eügyben nem kell megmutatni a közlönyt, de ha tévedek a betegéletúttal kapcsolatban, akkor viszem a jogszabályt a dokihoz.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o><o></o><o></o><o></o>
Kedves György, feltétlen járd ki az utat, hogy neked 3 csík jár. Mindenképpen vidd magaddal a jogszabályt a dokihoz legközelebb.

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Ez olyan ronda, hogy még verebet sem dobnék vele. És hol van az ujjszúró, meg a csík?

http://mobilarena.hu/hir/glucophone_vercukormero_mobilitars.html

Te Kata :) én azért erre rácuppannék :D mondjuk én apple-fun vagyok :D :D

vighkata

Te Kata :) én azért erre rácuppannék :D mondjuk én apple-fun vagyok :D :D

Há tezzel én sem dobnék verebet, de mégsem párosítanám a krumplit a tejjel. Ezzel szívesen teflonálnék, viszont ennél az lenne, mint amit Laci mondott, 100 funkcióból 10-et használnék (de 100-at fizetnék).
A felső telefonnal már megcéloznám aztat a verébtet.

És mi van akkor, ha valamelyik kütyü gallyra megy? Vagy nem teflonálok, vagy nem mérek cukorot?

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Há tezzel én sem dobnék verebet, de mégsem párosítanám a krumplit a tejjel. Ezzel szívesen teflonálnék, viszont ennél az lenne, mint amit Laci mondott, 100 funkcióból 10-et használnék (de 100-at fizetnék).
A felső telefonnal már megcéloznám aztat a verébtet.

És mi van akkor, ha valamelyik kütyü gallyra megy? Vagy nem teflonálok, vagy nem mérek cukorot?

Jójó, igazad van ám :) én "csak" ki nem hagyhattam, mert oan szépséges :) Meg hát nekem lehet nagy a szám, nem szorulok vércukormérőre... de akkor miért is kéne nekem ilyen ? :rolleyes: ;)

vighkata

Jójó, igazad van ám :) én "csak" ki nem hagyhattam, mert oan szépséges :) Meg hát nekem lehet nagy a szám, nem szorulok vércukormérőre... de akkor miért is kéne nekem ilyen ? :rolleyes: ;)
Hogy eccer-eccer megmérd a cukorodat, meg hát lehet vele villogni, meg még mire is jó? Hát, gondolkodom rajta, majd valamit kiagyalok.

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Hogy eccer-eccer megmérd a cukorodat, meg hát lehet vele villogni, meg még mire is jó? Hát, gondolkodom rajta, majd valamit kiagyalok.

Óóó, villogáshoz nem szükséges :) elég, ha egy ledet szerelek a fejemre, energiatakarékos, sokáig kitart... :D én igazán csak szeretem a minőségi, szép tárgyakat, még ha technikai kütyü is... Az apple pedig erről híres...

Zsu77

Új tag
<LINK href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Még nem érhető el a múlt évi beteg életút, ezért nem tudom összeszámolni, mennyi tesztcsík lett kiváltva a nevemen. Előfordulhat, hogy a betegkártyámra több lett elszámolva, mint amennyit én felhasználtam. Inzulinból is korábban több lett kiváltva, mint amennyit hazavittem. Egy jól működő eügyben nem kell megmutatni a közlönyt, de ha tévedek a betegéletúttal kapcsolatban, akkor viszem a jogszabályt a dokihoz.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><O></O><O></O><O></O><O></O>

Igen,sajnos ez volt még az,ami az eszembejutott,de remélem,hogy nem erről van szó:mad:,inkább csak szokásos háziorvosi tájékozatlanságról.:(

Zsu77

Új tag
Visszatérve erre a mobil-mérőre,szerintem sokan előbb hagyják otthon a mérőt,mint a telefonjukat...khm...:rolleyes:.Nos,ilyenkor jól jön egy olyan teflon,amivel lehet mérni is.Szóval,hogy néha,ha úgy adódik,akkor amolyan pótmérőnek megteszi!Ezt ösztönözve jótékony hatással bír mondjuk a hozzávaló stix csillagászati ára.(egy ilyet biztos nem finanszírozna az oep...)

Oldal tetejére