umbra08
Aktív tag
A léírások szerint jelentősen kevesebb vér kell, majdnem a tizede:
D Cont: 2 µl
Xceed: 0.3 μL
Amúgy köszi a választ és az árakat is!
A léírások szerint jelentősen kevesebb vér kell, majdnem a tizede:
D Cont: 2 µl
Xceed: 0.3 μL
Szia !
Igaz ,hogy nem Kata vagyok ,de én is majd 1 évig használtam a Xceed-et.
Valoban nagyon pici mennyiségú vér kell a méréshez. Ami még jó benne az ,hogy a gépet kiveszed a tokjából és a baba kezéhez teszed miután megszúrtad. Itt ugyanis a stixet először beletteszed a gépbe és akkor kapcsol be,(automatikusan) ezután ráérsz szúrni.
A másik előnye a sok közűl,hogy hihetetlen gyorsan működik. Nem kell perceket várni,hogy ki írja az eredményt.
Ja ,hogy miért multidőben irtam,hogy használtam. Kiserleti nyúl voltam és akkor ingyen kaptam,de mivel nem volt a stix támogatott igy félre tettem,mert elég húzós a Kp-és ára.
Minden féle képpen ajánlom Nektek ezt a beruházást a baba érdekébe.![]()
Az ár és vérmennyiség is stimmel. Én is próbálgattam már és tényleg sokkal kevesebb vér kell. Mondjuk én nem mérem magam rendszeresen, csak néha, kíváncsiságból, de amit a Dconthoz képest még előnynek lehet mondani az a bökő. A Dcont lándzsája egy óriási dárda ehhez képest.Köszi a segítséget Borka!
Mindenképp meggondoljuk, mert nagy segítség lenne nekünk, ha nem kellene annyi vér hozzá! Ezzel már csak az a gondom, remélem ezért nem fog pontatlanul mérni!
Szia Kata!
Azt szeretném megkérdezni, hogy (te már csak tapasztaltabb vagy) melyik jobb ez az Xceed vagy a Dcont Opt. Personal? Mert ha ehhez az Xceed-hez tényleg kevés vér kell (kevesebb, mint a Dcont Opt.P-hoz), akkor szívesen vennék, hogy megkönnyítsem az életünket és ne fájjon a babánknak annyira a szúrás. Ne kelljen pici ujjait mindig masszírozni.
Szerinted könnyebb lenne a VC mérés egy csecsemőnél ezzel az Xceed készülékkel?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv:
umbra08
Szia Umbra!Szia !
Igaz ,hogy nem Kata vagyok ,de én is majd 1 évig használtam a Xceed-et.
Valoban nagyon pici mennyiségú vér kell a méréshez. Ami még jó benne az ,hogy a gépet kiveszed a tokjából és a baba kezéhez teszed miután megszúrtad. Itt ugyanis a stixet először beletteszed a gépbe és akkor kapcsol be,(automatikusan) ezután ráérsz szúrni.
A másik előnye a sok közűl,hogy hihetetlen gyorsan működik. Nem kell perceket várni,hogy ki írja az eredményt.
Ja ,hogy miért multidőben irtam,hogy használtam. Kiserleti nyúl voltam és akkor ingyen kaptam,de mivel nem volt a stix támogatott igy félre tettem,mert elég húzós a Kp-és ára.
Minden féle képpen ajánlom Nektek ezt a beruházást a baba érdekébe.![]()
Igen, támogatással 1641 ft, anélkül 3865 ft.
Az ár és vérmennyiség is stimmel. Én is próbálgattam már és tényleg sokkal kevesebb vér kell. Mondjuk én nem mérem magam rendszeresen, csak néha, kíváncsiságból, de amit a Dconthoz képest még előnynek lehet mondani az a bökő. A Dcont lándzsája egy óriási dárda ehhez képest.
A pontosság miatt ne aggódj, komoly teszteken kellett átmennie ahhoz, hogy befogadja a TB a műszert. Átment.
Szép jónapot mindenkinek!
Nagy nap a mai, ugyanis remek hírem van! Egy jó adag munka és sok idő után sikerült elérni hogy ne a Dcont Personal Optimum legyen az egyetlen támogatott és közgyógyra is felírható vércukorszintmérő kishazánkban. Ehhez kellett sok ember munkája, az Abbottnál, az OEPnél illetve nálunk is. A lényeg hogy összejött. Természetesen a csík is megkapta hozzá a támogatást.
Íme a február 1-től érvényes OEP támogatotti lista
Felhívom a figyelmeteket az 1185. és az 1191. sorokra. Mostantól nem kell fizetni 6e forint + ÁFÁt a közgyógyos mérőért, elég csupán kétezer + ÁFÁt. Ja és a műszer nem csak vércukrot mér hanem ketont is.
A csík sajnos drágább mint az E77-nél, ezt a több funkcióval bíró műszerrel tudom megmagyarázni. Ezen még dolgoznunk kell, ennek az ára a közeljövőben nem fog változni.
Mindenesetre ez így is elég nagy eredmény és reméljük hogy sok embernek fog tetszeni.
Nos, mit szóltok?
Íme a február 1-től érvényes OEP támogatotti listaFebruár 1.-től lett támogatott.Ezek szerint a XCeed TB támogatott lett? Mikortól?
Ha jól értem, a havi 2 doboz, közgyógyra adott tesztcsíkom akár ez is lehetne?
És a készülék mennyibe kerül most (támogatottan?) Esteleg van még valamilyen akció, Péter?
Grácia, én is amikor megcsodáltam Borkáét, akkor csak sóvárogtam, bár nekem a két AccuChek-es elég jó.Köszönöm a gyors választ!
Valóban nagyon olcsó a készülék, a "fan club" tagja vagyok
szóval, valószínűleg be fogok szerezni egy ilyen készüléket, bár én szeretem, és valószínűleg napi rendszerességgel nyúzni megmaradok az DCont Optimumnál (mert a pénz az úr). De nagyon szimpatikusak e készülék paraméterei, s igaz, hogy csak egy pillanatra, de Borkáét láttam élőben is, amit viszont ír róla, megerősít abban, hogy kell egy ilyen a házhoz!
Ja??? Az egyik leglényegesebb a sok leglényegesebb között: VILÁGÍT!!!!
Végre kivehetem éjjel a mobilt a számból, amivel igyekeztem elégséges és a gyerekeket nem zavaró fényviszonyokat teremteni a méréshez!![]()
Köszönöm a gyors választ!
Valóban nagyon olcsó a készülék, a "fan club" tagja vagyok
szóval, valószínűleg be fogok szerezni egy ilyen készüléket, bár én szeretem, és valószínűleg napi rendszerességgel nyúzni megmaradok az DCont Optimumnál (mert a pénz az úr). De nagyon szimpatikusak e készülék paraméterei, s igaz, hogy csak egy pillanatra, de Borkáét láttam élőben is, amit viszont ír róla, megerősít abban, hogy kell egy ilyen a házhoz!
Ja??? Az egyik leglényegesebb a sok leglényegesebb között: VILÁGÍT!!!!
Végre kivehetem éjjel a mobilt a számból, amivel igyekeztem elégséges és a gyerekeket nem zavaró fényviszonyokat teremteni a méréshez!![]()
Sziasztok,
Köszönöm a sok hozzászólást!
Azt hiszem ennyi poz. vélemény után valószínű be fogunk szerezni egy ilyen Xceed VC mérőt. Ami még ici-picit visszatart, az a tesztcsík ára, de sajnos valamit valamiért! Viszont az, hogy sokkal kevesebb vér kell hozzá és van világítás, az egy szuper jó dolog, a mi esetünkben feltétlenül! Ismerős ez a mutatvány éjszakánként: mobiltelefon, lándzsa, VCmérő, zsepi darab...![]()
Tudjátok, nálunk sokszor az éjszakai mérések 2 emberesek és ezért is fárasztóbb. Elkapja mindig a kis kezét, de közben fel sem akarjuk kelteni, az előszobából beszűrődő fény segítségével mérünk (persze álmosan hunyorogva). Egyikünknél mobil, másik szúr, de nem jön a vér, beifegesedünk, hogy még egyszer szúrni kell, megsajnáljuk, felkeltjük, sír néha......Szóval.... kell nekünk az az Xceed!!
Szia Kata!
Az XCeednek milyen tokja van? Mert én nagyon szeretem az AccuChek kicsi tokját, a DCont nagyot viszont utálom!