Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Umbra!
Igaza van Ildikónak, mégiscsak érdemes megvenni külön az ujjbegyszúrót, aztán később az Xceed-hez úgyis lesz egy másik, és jó ha kettő van.

Arra figyelj, hogy a patikában, ahol venni fogod, a patikusok nem biztos, hogy azonnal tudni fogják, hogy mit akarsz venni, és lehet, hogy csak lándzsát akarnak neked eladni. (Ezt tapasztalatból mondom, mert volt akinek hajtottam ujjbegyszúrót.) Ha az egyik patikában azt mondják, hogy nincs és nem is szerzik be, menj át egy másikba.
Ezért raktam fel képet is az ujjbegyszúróról, és egy dobozos képet is. Vehetsz külön lándzsát is, abban 25 db van, és kb 800 Ft-ba kerül, az ujjbegyszúró pedig 4000 Ft fölött. Az ujjbegyszúró dobozában van 10 db lándzsa (ha jól emlékszem).

Csatolások

• Accu-Chek_Softclix_prod_150px.jpg
    Accu-Chek_Softclix_prod_150px.jpg
    16.1 KB · Olvasás: 4
  • Accu-Chek_Softclix dobozban.jpg
    Accu-Chek_Softclix dobozban.jpg
    70.4 KB · Olvasás: 4

vighkata

Én évekkel ezelőtt, teljesen véletlenül találtam rá az AccuChek bökőjére.

Egy alkalommal láttam egy reklámot a patikában, hogy ilyen jó, meg olyan jó az Accu-s ujjbegyszúrú. Akciósan, bevezetőáron kb. 1600,-ért adták, és az még a mostani Softclix elődje volt, de a lándzsa ugyanaz való a régibe is, mint az újba.
Találtam egy képet a rági Softclix bökőről. Az a sötétszürke Softclix2 volt nekem. Látható, hogy a mai használatos mennyivel kisebb, de lándzsa mindkettőbe ugyanaz való.

Csatolások

• softclix_all.jpg
    softclix_all.jpg
    31.5 KB · Olvasás: 3

borka

Őstag
Szép jónapot mindenkinek!

Nagy nap a mai, ugyanis remek hírem van! Egy jó adag munka és sok idő után sikerült elérni hogy ne a Dcont Personal Optimum legyen az egyetlen támogatott és közgyógyra is felírható vércukorszintmérő kishazánkban. Ehhez kellett sok ember munkája, az Abbottnál, az OEPnél illetve nálunk is. A lényeg hogy összejött. Természetesen a csík is megkapta hozzá a támogatást.

Íme a február 1-től érvényes OEP támogatotti lista

Felhívom a figyelmeteket az 1185. és az 1191. sorokra. Mostantól nem kell fizetni 6e forint + ÁFÁt a közgyógyos mérőért, elég csupán kétezer + ÁFÁt. Ja és a műszer nem csak vércukrot mér hanem ketont is.

A csík sajnos drágább mint az E77-nél, ezt a több funkcióval bíró műszerrel tudom megmagyarázni. Ezen még dolgoznunk kell, ennek az ára a közeljövőben nem fog változni.

Mindenesetre ez így is elég nagy eredmény és reméljük hogy sok embernek fog tetszeni.

Nos, mit szóltok? :)

Bocsájsatok meg,hogy újra beidéztem Péter hozzászólását,de szeretném felhívni a figyelmeteket,hogy a Xeed vc.mérő csikját NEM ADJÁK KÖZGYÓGYRA:mad: csak OEP támogatás van rá.
A gépet viszont meglehet kapni közgyógyra.Akkor miért kellene venni bárkinek is 4000 Ft-ért külön bökőt?

umbra08

Aktív tag
Találtam egy képet a rági Softclix bökőről. Az a sötétszürke Softclix2 volt nekem. Látható, hogy a mai használatos mennyivel kisebb, de lándzsa mindkettőbe ugyanaz való.

Sziasztok!

Húú, hát ez aztán a teljeskörű tájékoztatás!! A férjem ma meg is rendelte az egyik gyógyszertárban!!!
Köszönjük a segítséget!!

dg

Őstag
Bocsájsatok meg,hogy újra beidéztem Péter hozzászólását,de szeretném felhívni a figyelmeteket,hogy a Xeed vc.mérő csikját NEM ADJÁK KÖZGYÓGYRA:mad: csak OEP támogatás van rá.
A gépet viszont meglehet kapni közgyógyra.Akkor miért kellene venni bárkinek is 4000 Ft-ért külön bökőt?

Hűha... Jó hogy szólsz, de ez esetben én összezavarodtam, mert a "Vércukormérőkön" konkrét, erre vonatkozó kérdésemre, mintha Péter mást mondott volna. :confused:

dg

Őstag
Sziasztok!

Húú, hát ez aztán a teljeskörű tájékoztatás!! A férjem ma meg is rendelte az egyik gyógyszertárban!!!
Köszönjük a segítséget!!

Örülök neki! Véleményem szerint kötelező, hogy egy ilyen szerkentyű legyen otthon!!!

Majd meséld el, hogy hogy tetszik! :dr_31:

dg

Őstag
Ezek szerint a XCeed TB támogatott lett? Mikortól?
Ha jól értem, a havi 2 doboz, közgyógyra adott tesztcsíkom akár ez is lehetne?
És a készülék mennyibe kerül most (támogatottan?) Esteleg van még valamilyen akció, Péter?

Február 1.-től lett támogatott.

Igen, lehetne ez is. Viszont jelenleg drágább az Xceedhez a csík mint a Dconthoz. A Dconthoz most kb 500 forintot kell fizetni, az Xceed csíkhoz pedig 1700 körül, ezek a támogatással együtt számolandó árak. Viszont fontos megjegyeznem hogy az Accu Cheknél olcsóbb a mérő is, meg a csík is. Hogy jobb-e arról nem fogok tudni Neked hitelesen nyilatkozni, mert elfogult vagyok :) Az biztos hogy a ketonmérés miatt már eleve több funkcióval bír.

A mérő viszont nagyon olcsó. Vagyis inkább azt mondom, hogy a Dcont indokolatlanul drága :) Az Xceed támogatás nélküli ára 4000 Ft+ÁFA, támogatottan 2000+ÁFA (erre 25%).

Akciót, árkedvezményt, stb-t nem lehet adni TB támogatott termékre. Ennek megfelelően módosítottuk a honlapot is illetve az ott lévő akciót: mostantól csak az Omega műszerre van a 6 tesztcsíkhoz ingyen járó mérő.

Borka! Innen a félreértés!
Elnézést kérek, nem akartam senkit sem félrevezetni!
Köszönöm, hogy szóltál! :dr_24::)

Így van, a csíkra "csak" támogatás van, a mérő viszont közgyógyos. Ez az árak miatt van így. Mivel a mérő eleve annyira olcsó, hogy harmada a DContnak, ezért az egyből bekerült a közgyógy rendszerbe is. A csík drágább, az nem került be. Jelenleg az az abszurd helyzet van, hogy a Dcont és az Xceed is közgyógyos, holott az egyik 3X annyiba kerül mint a másik. Ezt a gazdaságtalan rendszert és a Dcont indokolatlan prémium árát ugyanúgy mi fizetjük meg, az adófizetők. Az utóbbi X évben így volt ez, amíg a Dcont egyeduralkodó volt és ez szerintem igen sokba került ennek az országnak. Persze, az E77 magyar cég, jó dolog a magyar gazdaságot támogatni, de azért nem minden áron, a hatékonyság fontos. A jelenlegi 12e forintos ára a Dcontnak az minden, csak nem hatékony.

Arról meg már nem is beszélek hogy az E77 támogatása azért sem indokolható lokálpatriotizmussal, mert az Ő csíkjuk semennyire nem magyar. Itt dobozolják és vágják, ez az un. "hozzáadott érték" amit produkál az E77.

umbra08

Aktív tag
Sziasztok,

Sajnos kevés időm van írni, mert kisfaim értékei mostanában elég magasak.
Másoknak is magasak voltak a VC értékei az elmúlt napokban vagy csak nálunk van a gond??!! Kicsit náthás, néha kiscit köhög, pár napja hőemelkedése volt, de szerintem nem beteg, csak csúszik-mászik és óhatatlan, hogy kicsit megfázzon.
Ma először felállt a kiságyában!!! :)

Egyébként tegnap megvettük az Xceed VC mérőt és a Softclix lándszát is.​
Ami nagyon aggaszt bennünket:
Nem egyformát mér az Optimum és az Xceed!!!! <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Tegnap este: 14,2 Optimum és 15,8 Xceed<o:p></o:p>
8,5 Optimum és 9,8 Xceed<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Ma reggel: 10,1 Optimum és 11,4 Xceed<o:p></o:p>
7,4 Optimum és 8,2 Xceed<o:p></o:p>
Ezek után nem tudom, hogy melyiket használjam!!! Nem bízok már semmiben!! Akkor az eddigi Optimum értékeink mind csaltak?? Melyik lehet jobb??
A Softclix lándzsa jó, azt használjuk. Az Xceed mérő is szimpatikus, csak ne lenne ilyan eltérés a két mérés között és ne lenne olyan drága a csík!

Sziasztok,

Másoknak is magasak voltak a VC értékei az elmúlt napokban vagy csak nálunk van a gond??!! Kicsit náthás, néha kiscit köhög, pár napja hőemelkedése volt, de szerintem nem beteg, csak csúszik-mászik és óhatatlan, hogy kicsit megfázzon.

Nem egyformát mér az Optimum és az Xceed!!!! ffice:office" /><o>:p></o>:p>
Tegnap este: 14,2 Optimum és 15,8 Xceed<o>:p></o>:p>
8,5 Optimum és 9,8 Xceed<o>:p></o>:p>
<o>:p> </o>:p>
Ma reggel: 10,1 Optimum és 11,4 Xceed<o>:p></o>:p>
7,4 Optimum és 8,2 Xceed<o>:p></o>:p>
Ezek után nem tudom, hogy melyiket használjam!!! Nem bízok már semmiben!! Akkor az eddigi Optimum értékeink mind csaltak?? Melyik lehet jobb??
A Softclix lándzsa jó, azt használjuk. Az Xceed mérő is szimpatikus, csak ne lenne ilyan eltérés a két mérés között és ne lenne olyan drága a csík!

A két mérő között sok különbség van. Az Xceed szenzoros elven mér, az optimum pedig fotometriás. A két különböző elv miatt a két mérés eredménye eleve nem lehet azonos. Nézzük a %-os különbségeket:
14,2 - 15,8 az 11%
8,5 - 9,8 az 15%
10,1 - 11,4 az 13%
7,4 - 8,2 az 11%

Ezek a különbségek abszolút hibahatáron belül vannak. A helyes válasz a kérdésedre: egyik eredmény sem pontos. Te eddig megszoktad a personalt és a fotometriás alapú eredményt, de ez sajnos egész biztosan nem pontos. A legpontosabb a plazma.

A kézi vércukormérésnek megvannak bizonyos korlátai, a jelenlegi szabvány a plazmából mért cukorhoz képest +- 25% eltérést engedélyez. Mindkettő a határon belül van. Nem az a kérdés hogy melyik a jó eredmény, hanem azt hogy melyik a pontosabb? Erre a kérdésre már lehet nagyobb eséllyel. választ adni. A fotometriás a régebbi technológia, a szenzoros az újabb. Mindkettő megoldásnak megvannak a hátrányai, de én úgy gondolom hogy a döntő érv a higénia. Ha nem tisztítod a fotometriást, akkor akár elméletben egy mikro mm nagyságú porszem is bekavarhat a mérésnek. Tegye mindenki a szívére a kezét és mondja azt hogy minden mérés előtt vizes ecsettel, fülpiszkálóval, akármilyen vattával letisztítja a fotometriás mérőkéjét. Nyilván nem. Innentől kezdve a pontosság eleve rosszabb lesz.

Szintén fontos hogy az optometriás mérő esetén fontos faktor a hőmérséklet, az oxigén sűrűség (pl sielés, magasabb hegy) és a levegő páratartalma. Ha ezek eltérnek nagyban az átlagtól, akkor szintén romlik a pontosság.

De beszéljünk a szenzoros hátrányairól: a hőmérséklet itt is szempont. Továbbá hátrány lehet az alacsony vérigény is. Ha a 0,5 mm liter helyett csak 0,2 megy bele, ami mondjuk elég durva tévedés akkor rossz eredmény jöhet ki. Szerencsére az Abbott mérők olyanok, hogy nem adnak ki eredményt ha kevés a vér. De általánosságban véve ez is lehet gond. Bizonyos, szerencsére elég ritka, gyógyszerek is befolyásolhatják az eredményt.

Mint látod, eléggé sok oldala van a dolognak. A legpontosabb a plazma, ehhez képest csak közelíthet egyik vagy másik mérő.

dg

Őstag
Sziasztok,​

Nem egyformát mér az Optimum és az Xceed!!!! ffice:office" /><O:p></O:p>
Tegnap este: 14,2 Optimum és 15,8 Xceed<O:p></O:p>
8,5 Optimum és 9,8 Xceed<O:p></O:p>
<O:p> </O:p>
Ma reggel: 10,1 Optimum és 11,4 Xceed<O:p></O:p>
7,4 Optimum és 8,2 Xceed<O:p></O:p>

Ez egyáltalán nem markáns eltérés. De ebből adódik, hogy az orvosok azt tanácsolják, egy ember egy bizonyos mérő adataira támaszkodva állítsa be a terápiáját.
Az biztos, hogy én is próbálgatni fogom, ha majd mindkettő készülék rendelkezésmre áll, kíváncsiságból.
Ha látod, mi a helyzet, tudsz tervezni (hogy az xceed-et pl csak éjjel használod). A szervezetnek egyébként mindegy, hogy 12 vagy 14 a vc érték, s azt is láthatod, hogy extrém cukor helyett egyik se mutat normálisat (hogy ezzel becsapjon).
Még az lehet érdekes, hypo tartományban hogy mérnek. Ott nagyobb lehet a veszély.

blaci

Őstag
Szia Umbra!
Az eltéréseket a különböző készülékek mérési eredményei között mi is tapasztaltuk és régebben kiterjedt beszélgetést folytattunk erről, összehasonlító táblázatokkal, értékekkel. Ha lesz egy kis időd érdemes beleolvasni, a 146. oldal #1456 hozzászólástól… (kb.) Szóval ez természetes, nem kell ill. nem érdemes vele foglalkozni! Egyébként lehet meglepő először (nekem is az volt!), hogy más eredményt adnak a különböző típusú mérők de a különbségek nem jelentősek, bőven az elfogadható határokon belül vannak az eredmények. Érdemes kiválasztani egyik készüléket és azt használni. (A kettő közül szerintem az Xceed-et.)
Mondjuk én nem az Xceed vércukormérőhöz hasonlítottam az Optimum mérőt hanem az AccuChek Go mérőhöz de kb. ugyanaz volt a tapasztalatom mint neked, az Optimum "alámér", ezért is váltottam az AccuChek Go mérőre.

Azt már csak érdekességképpen teszem hozzá, hogy a két vércukormérő tesztcsíkjai gyakorlatilag megegyeznek ezért az AccuChek Go vércukormérőhöz az Optimum tesztcsíkját használom, mivel erre van támogatás a Go csíkra pedig nincsen. (A 3 doboz Optimum csíkért receptre felírva = 1576 Ft-ot fizettem, ami nekem elég is szokott lenni.) Tökéletesen működik a Go mérő így is, nagyon jó és takarékos párost alkotnak. Én így használom…

Az AccuChek Go a saját Go csíkjával plazma vércukrot is mér, talán ez még pontosabb eredményt ad, de - hogy úgy mondjam - a hétköznapokban nem sok jelentősége van, szerintem. Viszont, támogatás nincs a Go csíkra ezért az ára elég borsos. Nálunk a patikában pl.: 4490 Ft/doboz. Szoktam venni azért néha. Havonta vettem egyet az egészségpénztári kártyámmal és amikor összejött a három doboz akkor egy hónapig csak a Go csíkokat használtam. Mivel az Optimum és a Go csíkkal mért értékek között gyakorlatilag nincs eltérés így nyugodt szívvel használom az olcsón beszerezhető Optimum csíkokkal a Go gépet! A táblázatok a blogomban megtalálhatók, ott írtam, hogy melyik hónapban melyik csíkokkal mértem.

Katt ide, ha nem akarod keresgélni a régebbi beszélgetést!

Üdv.,
Laci …aki, ha jól emlékszem Molli is ezt a párost használja!;):cool::D

umbra08

Aktív tag
Kedves Péter, DG, Laci,

Köszi a válaszokat!!! Azért kicsit megnyugtattatok!

Meg fogom nézni az összehasonlító táblázatot is!

üdv
Umbra

umbra08

Aktív tag
Ez egyáltalán nem markáns eltérés. De ebből adódik, hogy az orvosok azt tanácsolják, egy ember egy bizonyos mérő adataira támaszkodva állítsa be a terápiáját.
Az biztos, hogy én is próbálgatni fogom, ha majd mindkettő készülék rendelkezésmre áll, kíváncsiságból.
Ha látod, mi a helyzet, tudsz tervezni (hogy az xceed-et pl csak éjjel használod). A szervezetnek egyébként mindegy, hogy 12 vagy 14 a vc érték, s azt is láthatod, hogy extrém cukor helyett egyik se mutat normálisat (hogy ezzel becsapjon).
Még az lehet érdekes, hypo tartományban hogy mérnek. Ott nagyobb lehet a veszély.

Sziasztok,

Egy kis érdekesség.
Nem akarom a továbbiakban mind a kettő készüléket használni, azaz ellenőrizgetni a különbséget, de tegnap éjszaka megtettem. Sírt nagyon ugyanis Babóca és gondoltam leesett neki a VC szintje. Így is volt (habár már régen volt ilyen lacsony).
Szóval Xceed mért: 3,1
Míg Optimum 3,9-et.
Most az Opt. volt magasabb.

Üdv
umbra

vighkata

Sziasztok,

Egy kis érdekesség.
Nem akarom a továbbiakban mind a kettő készüléket használni, azaz ellenőrizgetni a különbséget, de tegnap éjszaka megtettem. Sírt nagyon ugyanis Babóca és gondoltam leesett neki a VC szintje. Így is volt (habár már régen volt ilyen lacsony).
Míg Optimum 3,9-et.

Üdv
umbra
Nagyon sok összehasonlítást végeztünk mi is különböző cukimérőkkel, és nekünk is ehhez hasonló eredmények jöttek ki. Amikor már alacsony cukit mérünk, akkor a jobb mérőkék vélhetően közelebb járnak az igazsághoz.

Még azt tudom ajánlani, hogy amikor laborba mentek, akkor vigyétek mindkét mérőkét, és a vénás vérvétel mellett alig 1 perces különbséggel mérjétek meg kapillárisból is. Itt sem kell vérremenő következtetést levonni, sőt, a vénás vér alacsonyabb kell, hogy legyen a kapillárisnál, ez élettani tulajdonság. A vérvétel minél közelebb van az előző étkezéshez, annál nagyobb lehet a különbség. Általában 0,8-1,5 mmol/l különbség tűréshatáron belül van, arra azt lehet mondani, hogy a kézi cukormérő megbízható.

Hogy megnyugodjál, mérjél valamelyik mérőkével, és azonnal, ugyanazzal a mérőkével (fél percen belül mérjél egy újabbat). Fogod látni, hogy akár 0,3-0,8 mmol/l is lehet a különbség. Ez nem jelenti a műszer pontatlanságát. A mérőkék, de még a csíkok is bizonyos tűréshatáron belül dolgoznak, ahogy Péter is említette.

Umbra, írtam neked privit. A jobb felső sarokban villog neked pirosan.

dg

Őstag
Sziasztok,

Egy kis érdekesség.
Míg Optimum 3,9-et.

Üdv
umbra

Hát igen. És pont az alacsony tartomány az, ahol ez a pár tizedes eltérés jobban számít. Ennek ellenére, ahogy írod, a kíváncsiság kielégítésén túl tényleg nem érdemes beleveszni a hasonlítgatásba, a magam részéről semmi értelmét nem látom. Jól tudjuk azt is, hogy egyugyanazon géppel, két egymást követő mérés között is lehet különbség (technikai okok, vérvétel helyének különbsége, mennyire telt meg szövetközi folyadékkal az egyik vércsepp és mennyire a másik, stb...) Azzal meg végképp nem érdemes szórakozni, hogy ugyanahhoz a vércsepphez tartjuk egyszerre mindkét mérőt. A harmadik, hogy amikor vérvételkor lehetőség volna a vénás vérhez viszonyítani a készülékeket, kisgyerekekkel eleve hatalmas a mizéria, sírás, sikítozás ilyenkor, nemhogy még két mérőt is előkapjunk. Legalább is én így vagyok vele. Persze, ha működik és érdekel az eredmény, ellenőrizd, de az se baj, ha elhagyod a dolgot. Álljatok rá az egyik mérőre és kész.

umbra08

Aktív tag
Hát igen. És pont az alacsony tartomány az, ahol ez a pár tizedes eltérés jobban számít. Ennek ellenére, ahogy írod, a kíváncsiság kielégítésén túl tényleg nem érdemes beleveszni a hasonlítgatásba, a magam részéről semmi értelmét nem látom. Jól tudjuk azt is, hogy egyugyanazon géppel, két egymást követő mérés között is lehet különbség (technikai okok, vérvétel helyének különbsége, mennyire telt meg szövetközi folyadékkal az egyik vércsepp és mennyire a másik, stb...) Azzal meg végképp nem érdemes szórakozni, hogy ugyanahhoz a vércsepphez tartjuk egyszerre mindkét mérőt. A harmadik, hogy amikor vérvételkor lehetőség volna a vénás vérhez viszonyítani a készülékeket, kisgyerekekkel eleve hatalmas a mizéria, sírás, sikítozás ilyenkor, nemhogy még két mérőt is előkapjunk. Legalább is én így vagyok vele. Persze, ha működik és érdekel az eredmény, ellenőrizd, de az se baj, ha elhagyod a dolgot. Álljatok rá az egyik mérőre és kész.

Nem akarom párhuzamosan méregetni VC szintet a továbbiakban, csak jan. elején volt egy ijesztő hipo, amikor kicsi baba majdnem elájult a kezemben és jelenlegi alacsony értéknél tudni akartam, hogy melyik mit mér.
Természetesen erre sem időm, se energiám, pláne nem akarom kisfiam helyzetét még nehezebbé tenni azzal, hogy anyja szórakozik vele, kísérletezik rajta. Csak kíváncsi voltam, hogy az Optimummal mért 2,0-ás majdnem ájulós hipót más műszer hogyan mutatta volna.

Szép jónapot mindenkinek!

Nagy nap a mai, ugyanis remek hírem van! ...

Én is köszönöm a fáradozást, Borkához hasonlóan nekem is van egy Xceed mérőm, ami erre a hírre várt :D

A támogatással kapcsolatban kérdezem, hogy felírathatom-e pl. 3 havonta váltakozva egyszer az E77-es Personal csíkot, máskor az Aboott Optium csíkját ugyanazzal a támogatással? A csík típusára a kezelőorvos ad javaslatot?

A Medtronic adatfeltöltős oldala nálam gond nélkül működik Opera10.10 alatt és Firefox 3.5 alatt is. Induláskor bejön ugyan a nem megfelelő böngészőt jelző oldal, de ezen továbblépve még semmilyen problémát nem tapasztaltam.

umbra08

Aktív tag

Ezek alapján elképzelhető, hogy az akkor Optimummal mért 2,0 -ás érték alatt lett volna az Xceed.
Borzasztó volt, tartottam a kezemben, nem volt benne erő, le-le csukta a szemét, majd belehalok, amikor erre gondolok!
Ahogy már korábban írtam, cicire tettem és 1 óra elteltével is csak 3,2 lett az érték! Lehet, hogy cukros vizet kellett volna itatni vele? Ugyan megitta volna-e? Még jó, hogy volt ereje szopizni.
Iszonyatosan félek a hipótól ezen élmények után. Senkinek nem kívánom.
(Ezért ellenőriztem az alacsony értéket 2 mérővel.)

A Medtronicnak van egy honlapja, ahová regisztráció után fel lehet tölteni a pumpa adatait és mindenféle grafikonokat, táblázatokat készít belőle, gyakorlatilag egy virtuális kezelési napló. ...
Poe, te rendszeresen használod ezt az oldalt? Érdekelne a véleményed róla.
Én pár hónapja használom, igaz, hogy szép grafikonokat meg diagramokat készít, de van néhány, aminek semmi értelmét nem látom. Ami legjobban zavar, hogy sajnos erősen korlátozottak a felhasználó beállítási lehetőségei, és hogy lényegében csak a pumpáról feltöltött információkat veszi figyelembe. Pl. nem tudok utólag, kézzel vércukor adatot bevinni vagy nincs egy "egyéb megjegyzés" rovat.
Úgyhogy megmaradtam a saját igényeim szerint kialakított Excel táblázatnál is, egy kicsit bonyolult kézi adat-exporttal viszem át az adatokat a Medtronictól. (sajnos a bázis adatok átvitelét még nem sikerült megoldanom...) Ebből tetszőleges adatokat tetszőleges időszakra tudok elemezni.

Oldal tetejére