Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Bréking nyúz!

Külön köszönet napocskának, ugyanis emiatt a dolog miatt derült ki hogy bizony a számítógépes rendszerben van a probléma. Ugyanis még nem frissítették! Mármint központilag, országosan nem lett frissítve, tehát jelenleg minden patikában ez van kilistázva a gépekben. Ez, ha minden igaz, szerdától meg lesz oldva. Napocska, még 1X nagyon köszi.

Ja és külön köszönet a patikusasszonynak is, aki vette a fáradtságot, megnézte a rendszerben és visszahívott. Mindez kb 10 perce történt.
Miért, eddig is volt a patikákban? Mondjuk régi szoftver áron?

Na azért nem hagyom magam. A patikusoknak is ki van adva, hogy a változások után a frissítést minél előbb meg kell ejteni, ill nekik ellenőrizni. Különben a változtatott paraméterektől való eltérés büntit von maga után, ugyanis az a hatálybalépett jogszabállyal ellentétes. JA, most kit is illet az elmarasztalás? A központot?
Pl ha valamit kivesznek a támogatásból, akkor frissítés nélkül továbbra is támogatással adja el? Hát nem hiszem, hogy bármelyik patika vállalná a kockázatot, hogy megbüntessék, hogy támogatott áron adja el a pirulát, amit már teljes áron kéne forgalmaznia.

Inkább visszaveszek a rosszindulatú feltételezéseimből, így hát köszönet a patikának, hogy bájosan reagált és a központnak, hogy frissít.

De hogy is van ez? Ha beharangozzák, hogy a Kalmopiryn hétfőtől drágább lesz, akkor hétfőtől mit ad isten, drágábban lehet hozzájutni.

Brrr. elmentem pihenni, asszem ez lesz a legjobb, amit most tehetek.

dg

Őstag
De, adott öszegért. Mire vonatkozik a miért kérdés?

Közelített az élőszóhoz. A miért kérdés a továbbiakban volt részletezve.
Viszont alább olvasom, lett megoldás! Szoftver frissítés a kulcs. Hát, tényleg hasznos volt megvaitatni!
Egyébként szinte mindennapos, hogy a szoftverek nem naprakészek.

Miért, eddig is volt a patikákban? Mondjuk régi szoftver áron?

Na azért nem hagyom magam. A patikusoknak is ki van adva, hogy a változások után a frissítést minél előbb meg kell ejteni, ill nekik ellenőrizni. Különben a változtatott paraméterektől való eltérés büntit von maga után, ugyanis az a hatálybalépett jogszabállyal ellentétes. JA, most kit is illet az elmarasztalás? A központot?
Pl ha valamit kivesznek a támogatásból, akkor frissítés nélkül továbbra is támogatással adja el? Hát nem hiszem, hogy bármelyik patika vállalná a kockázatot, hogy megbüntessék, hogy támogatott áron adja el a pirulát, amit már teljes áron kéne forgalmaznia.

Inkább visszaveszek a rosszindulatú feltételezéseimből, így hát köszönet a patikának, hogy bájosan reagált és a központnak, hogy frissít.

De hogy is van ez? Ha beharangozzák, hogy a Kalmopiryn hétfőtől drágább lesz, akkor hétfőtől mit ad isten, drágábban lehet hozzájutni.

Brrr. elmentem pihenni, asszem ez lesz a legjobb, amit most tehetek.
Nem, ez nem a patika sara, hanem a nagykereskedőé, neki kell frissíteni az adatbázist. Illetve ugye azé a cégé, aminek nem jut eszembe a neve, de kb a patikai szoftverpiac 60%-a az övé. Nem tudom hogy hol akadt el az információ, de most mindenesetre léptünk az ügyben. Hála a fórumnak, napocskának és a patikusasszonynak.

napocska

Őstag
Nem, ez nem a patika sara, hanem a nagykereskedőé, neki kell frissíteni az adatbázist. Illetve ugye azé a cégé, aminek nem jut eszembe a neve, de kb a patikai szoftverpiac 60%-a az övé. Nem tudom hogy hol akadt el az információ, de most mindenesetre léptünk az ügyben. Hála a fórumnak, napocskának és a patikusasszonynak.

Huhú, micsoda fejlemények! Jövő héten bekukkantok a patikába, és beszámolok mi a helyzet. Köszönöm az utánajárást és a segítséget!!

blaci

Őstag
Megkérdeztem a gyógyszertárban, beszerzési áron 11000 Ft-ot mondtak az Xceedre, ami a végén, mire hozzám kerül, ÁFÁ-stul mindenestül kb. 15000 Ft. Hol lehet 4000-ért venni? Vennék rögtön kettőt :)

Huhú, micsoda fejlemények! Jövő héten bekukkantok a patikába, és beszámolok mi a helyzet. Köszönöm az utánajárást és a segítséget!!

Kedves Napocska!
Ugye nem felejted el, hogy rögtön kettőt vegyél majd a mérőkéből...;)
Üdv.,
Laci ...aki, Te mondtad...tudod!:D:D:D

Ui.: Jóvanna...!;):D
Azért tényleg jó, hogy így megoldódik a dolog!:dr_24::dr_24: és még egyszer :dr_24: !

borka

Őstag
Sziasztok !

Tudjátok az a baj,hogy sokszor hamarább és pontosabban tudjuk meg az infókat mint az Orvosok ill.a Patikusok./ Most történetesen Péternek köszönhető,hogy első kézből értesültünk./
A miért- re az volna az okoskodó válaszom,mert minket érdekel,mivel közvetlen érintettjei vagyunk a dolgoknak és mi csak ezzel foglalkozunk.
Nem akarom védeni,sem elmarasztalni a fentebb említett illetőket,csak azt a hivatalt amelyik nem gondoskodott idejében a frissítésről.

Legyetek egy kis türelemmel és gondoljatok bele,hogy a diabetesen kívül,ill. még azon bellül is milyen sok dolgot kellene megoldani ebben a csóró Országban.:(
:dr_24::dr_24::dr_24:

Sziasztok !

Tudjátok az a baj,hogy sokszor hamarább és pontosabban tudjuk meg az infókat mint az Orvosok ill.a Patikusok./ Most történetesen Péternek köszönhető,hogy első kézből értesültünk./
A miért- re az volna az okoskodó válaszom,mert minket érdekel,mivel közvetlen érintettjei vagyunk a dolgoknak és mi csak ezzel foglalkozunk.
Nem akarom védeni,sem elmarasztalni a fentebb említett illetőket,csak azt a hivatalt amelyik nem gondoskodott idejében a frissítésről.

Legyetek egy kis türelemmel és gondoljatok bele,hogy a diabetesen kívül,ill. még azon bellül is milyen sok dolgot kellene megoldani ebben a csóró Országban.:(
:dr_24::dr_24::dr_24:
Ezt sajnos jól látod. A probléma eleve már az OEPnél kezdődik. Tudjátok hogy hirdetik ki az új támogatott termékeket? Fogják és kirakják az oldaluk egyik totál eldugott sarkába, nekem is nehezemre esett megtalálni. Ezzel "ki is van hirdetve", ők úgymond letudják a kötelességüket. Orvos legyen a talpán aki megtalálja azt az XLS-t amit én is linkeltem itt.

Arról nem is beszélek, hogy velünk hogy tudatták, mert az az év vicce. Január 28.án, ami csütörtök, jött egy levél, hogy hopp, Február 1.-től már támogatott az Xceed. Az ugye hétfő volt. Tehát volt 2 azaz kettő munkanapunk, hogy megszervezzük hogy legyen ellátás. Hát, mit mondjak, nem sikerült 2 nap alatt megoldani és azért vannak ezek a félreértések is, mert senki se tudja ennyi idő alatt lereagálni a dolgokat. Gáz.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Hősiesen elnézést kérek minden felfortyanásomért, mert az volt a javából.

Nem magyarázkodom, mert a bocsánatkérést nem akarom mellébeszéléssel etusolni.
Köszi a sok nagyszerű, higgadt hozzászólást, sokat segített. :dr_24: (Lefortyannom a dühről.)

Ui: azért nem ártana, ha időben, rendben menne az a frissítés. Nem csak most, máskor is.

borka

Őstag
És valakinek az orvosa ír már fel ilyen cukimérő, vagy csíkot?

Az a helyzet,hogy előbb fel kell világosítanod az Orvosodat,hogy nézze meg a rendeletet.Ha a kihordási időbe beleférsz akkor ki írhatja támogatott ként ill. közgyógyra.Ezek utánna a gyógyszertárba meg kell rendelned a gépet és a hozzávaló csíkokat is./persze őket is fel kell világosítanod;)/

sünike

Új tag
Sziasztok!
Kérdezhetek?
Lehet,hogy valahol feljebb ott a válasz a kérdésemre,de így a tuti ha direktben én kérdezem :)!
Nekem közgyógyra ingyenesen jár 9 doboz/3 hónap tesztcsík.Jelenleg Optimum Plusz gépem van.Nagyon színpatikusnak Találom a
Xceed mérőt.
Még nem jár új gép, így recept nélkül vennék egyet.Megtudná mondani valaki,hogy így mennyibe kerülne nekem?És persze a csík árára is kiváncsi lennék.Azt is kaphatom ingyenesen,mint az Optimumét?
Köszönöm,ha válaszoltok.:dr_24:

Sziasztok!
Kérdezhetek?
Lehet,hogy valahol feljebb ott a válasz a kérdésemre,de így a tuti ha direktben én kérdezem :)!
Nekem közgyógyra ingyenesen jár 9 doboz/3 hónap tesztcsík.Jelenleg Optimum Plusz gépem van.Nagyon színpatikusnak Találom a
Xceed mérőt.
Még nem jár új gép, így recept nélkül vennék egyet.Megtudná mondani valaki,hogy így mennyibe kerülne nekem?És persze a csík árára is kiváncsi lennék.Azt is kaphatom ingyenesen,mint az Optimumét?
Köszönöm,ha válaszoltok.:dr_24:
Szia!

Sajnos az Xceed csíkja nem jár közgyógyra, jelenleg csupán a támogatást kapta meg. Ez azt jelenti hogy Neked azt a kb 1700 forint körüli összeget kell kifizetned a csíkért, ehhez persze recept kell.

Ha az előző gép 6 éves kihordási ideje még nem járt le Nálad, akkor a gép kerek 5000 jó magyar forintodba fog kerülni.

A kérdés az hogy ilyen feltételekkel megéri-e Neked megvenni. Szerintem elsődleges mérőnek nem, mert nem jár hozzá ingyen tesztcsík. Viszont másodlagos, tartalék mérőnek jó lesz. Ugyanis kicsike, majdnem fele akkora mint a Dcont és pl emiatt sokkal inkább alkalmas nem otthoni használatra (szórakozóhely, színház, étterem, stb). Van háttérvillanya is, szóval kb az étteremben az asztal alatt is tarthatod, senkinek nem kell látnia, csak Neked. Diszkrétebb.

sünike

Új tag
Szia!
Köszönöm a választ
:dr_24:
Várható,hogy esetleg támogatott lesz a csík?
1700 egy doboz?
Hol kaphatom meg a gépet 5000?Simán bemegyek egy helyes kis patikába és kérem? :)

Szia!
Köszönöm a választ
:dr_24:
Várható,hogy esetleg támogatott lesz a csík?
1700 egy doboz?
Hol kaphatom meg a gépet 5000?Simán bemegyek egy helyes kis patikába és kérem? :)

Támogatott az most is, de még nem közgyógyos. Egyelőre nincs infóm arról hogy várhatóan az lesz-e.

1700 Forint a támogatott ár, tehát ahhoz recept kell a háziorvosodtól.

Így van. Viszont ezzel mindenképp várj mondjuk 8 napot, hétfőig. Akkor, ha minden igaz, már a patikák is tudják rendelni a nagykereskedőtől, elegendő mennyiségben.

Oldal tetejére