vighkata
Utolérhetetlen :) – moderátor
Te jó ég? Mit fog ehhez szólni Tímeácska (reméljük, holnap jön már), meg Máté, a legutóbbi 4,7-es hemójukkal? :-D
Ráadásul, a hemoglobin, nem egyforma ideig él az egyes emberekben. Én már olvastam az is, hogy 3 hónapig élnek, meg több helyen azt, hogy 6-8 hétig átlagosan.
Meg azt is jó lenne tudni (még ha nem is annyira lényeges valójában), hogy mindig ugyanolyan mértékben köti-e magához a cukrot a sejt? Úgy értem, ha feltételezzük azt a nem létező helyzetet, hogy mondjuk 15 a vc tíz napon keresztül, akkor ebből a vércukorból az idő minden pillanatában, folyamatosan ugyanannyi kötődik a Hb-hoz, vagy ingadozik a kötődés mértéke? Magam részéről könnyebben tudom azt képzelni, hogy ingadozik. Na ezt a tényezőt beleadni a matekba? Nem csoda, hogy mindig intervallumokban beszélnek.
Nahát, már olvastam Zsu írását. Hát tényleg tudtam írni, B.Lacinak írt üzimben benne van a lényeg erre a levélre is. Ide már csak aztat írnám, hogy jól tudod, van 6-8 heti átlagolás is, az a fruktozamin. Ezt akkor nézkik, ha drasztukus változás van, és a terápia módosításához szükség van a közel múlt eredményére, és még frissen felfedezett diabosoknál is szokták nézni, ezt is a terápi meghatározása céljából.
Rákeresek a fruktozaminra és aHbA1c re és felrakom, de valahova már felraktam, csak nem tudom hova, de az ismétlés csak hasznos lehet.