Vércukor érték HbA1c

bioszaky témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2006 Október 17.

 1. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Gratulálok :cool: A haladás jegyében lesz ez még jobb is :)
   
  dg kedveli ezt.
 2. dg

  dg Őstag

  Köszönjük! :)
   
  nofre kedveli ezt.
 3. Én egy tapasztalatot szeretnék tovább adni.Elég ré idők óta van cukor növekedésem,ami az orvosok szerint csak ::Hmm Hmmm.. nem vészes.Labor eredményeim szerint a HbA1c eredményem 7 körül volt.Élelmiszer nem befolyásolta de a stressz az igen.Nos az orvosok nemigen foglalkoztak velem,mondták erre nem kell gyógyszer.Ma viszont ott tartok,hogy a kardiológus véletlenül felfedezte a vese dolgok irreális magasságát(van ami a 40 helyett 240 ) de rajta kívül senki sem foglalkozott vele...érdekes volt az orvossal való találkozásaim..az az a Magyar egészségügy esettanulmánya lehetne.
  Na a lényeg,hogy a napokban eljutottam a nefrológushoz ahol azonnali 180/50 szénhidrát-fehérje diétát írta elő és folynak a vizsgálatok.
  Tényleg kérdezem, minek jártam éveken át a cukros dokihoz? csak azért,hogy meglegyen a létszáma, hiszen nem tett semmit amikor eredményeim veszélyesen megnőttek.Saját bőrömön éreztem,érzem,hogy lehet a politika azt mondja a 7 .alatti cukorbetegséggel nem kell foglalkozni,az nem vészes..most már tudom,hogy a 7 és az alatti eredmények is rombolják a hajszálereket.
   
  dg kedveli ezt.
 4. Üdvözletem mindenkinek.Új tag vagyok a fórumon,és azt szeretném kérdezni,hogyha az utolsó 6 hét vércukormérésem eredménye 6,5 akkor a vérvétel eredménye 8 alatt lesz?
   
 5. borka

  borka Őstag

  Üdv a fórumon!
  Van rá esély. Azt minden esetre tudnod kell, hogy az esetleges hipók és hiperek befolyásolják a HbA1c értéket.
   
 6. Vitamin

  Vitamin Tag

 7. hello

  hello Tag

  Nagyon érdekes a cikk, köszönöm. Még azt kellene elérni - itthon - hogy megfizethető áron lehessen CGM-hez jutni. A Dexcom használata méregdrága, a Medtronic már elfogadhatóbb, de csak bizonyos mobilokkal, amik szintén drágák.
   
  krisz_2011 kedveli ezt.
: hba1c

Megosztás