Vércukor érték HbA1c

bioszaky témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2006 Október 17.

 1. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Kinek milyen a teljesítménye? :)
  Én 3-4 azonos időbeli étkezéssel (reggeli kivételével csak szemre becsülve a mennyiségeket), napi 5-6 méréssel, heti 2-4 sportolással, szinte mindig 10 alatt, 2heti 1x 10-15 közti vércukor értékekkel:
  HgA1C=6-7, 6 alá sehogy sem ment
   
 2. szolnok

  szolnok Új tag

  Sajnos a tapasztalat ugyan ez, ha már 7,8 akkor nagyon jó. Cél a 8 alatt tartás de, nagyon nagyon nehéz. Nincs diéta hiba van mozgás rendszeres és mégis.

  Szerintem amit a könyvekben írnak az I tip. diab cél értékeiről a HgA1c nél az legtöbb paciens számára elérhetetlen a legnagyobb odafigyeléssel is. / már akinek egyáltalánnincs saját inzulin termelése.
   
 3. mamago

  mamago Új tag

  Nálunk eddig 5.6, 5.8 volt (most a betegségek miatt nyilván jóval fölötte lesz), de, hogyan: a fiamnak tökéletes értékei lennének, ha nem enne szénhidrátot, ami ugyebár teljes inzulinhiányban nem áll. Azaz, adott az éjszakai 4-es átlag + legalább 8 mérés + 8-10 étkezés + jó nappali értékek.
   
 4. eremit

  eremit Új tag

  Az én HgA1C-m nagyon izgalmas képet mutat. Körülbelül úgy 5 éve folyamatosan romlott: 5 ről ment felfelé és tavaly meg sem állt 10,9-ig. Ekkor kaptam pumpát (május végén) azóta kétszer voltam ellenőrzésen: mind a két alkalommal 7,7 lett. Az orvosom azt mondta, hogy ez nagyon jó, főleg hogy egyáltalán sikerült tartani. Most azon dolgozok, hogy ennél sokkal jobb legyen, legalább 6 körülire szeretném egy fél éven belül (vagyis az elkövetkező két ellenőrzés során). Sajna nagyon be tud kavarni egy kis betegség is... Folyamatos mérés. Nincs mese. Nekem most egy kis kontrollt jelent, hogy az Accu Cheknek a vércukormérőjéhez egy ún. SmartPix készüléket lehet csatlakoztatni, ami a számítógépre átviszi az eredményeket, s ott látni lehet az eredményeid átlagát. Persze ez is csalóka egy kicsit, de azért egy hozzávetőleges képet midenképp ad.
   
 5. Noemi

  Noemi Új tag

  Hello!
  Először is nagyon örülök ennek a fórumnak,nagyon sok hasznos dolgot olvastam itt és jó hogy sorstársakkal lehet beszélgetni,sokat jelent mert csak nem régóta vagyok 1.tipusú cukorbeteg.
  Az első HgA1c 6.1,volt a második egy kicsivel roszabb 6.4. Sikerült elérnem hogy egy hónapja nem ment 10 fölé a cukrom,igyekszem tartani a szintet. Kiváncsi leszek a következő eredményemre majd.
  Egy kérdés. Ez a relativ jó eredmény köszönhető annak hogy még a "mézeshetekben" járok?
  Üdv mindenkinek
   
 6. szolnok

  szolnok Új tag

  Kedves Noémi!

  Ha nagyon friss diabos, vagy akkor lehet,hogy ezek a szuper jó értékek a mézeshetenek köszönhetőek. De ha jól eltudják - tudod találni a beállításodat, akkor is jók lehetnek a HgA1C értékeid. A rossz értékek 8 fölött kezdődnek. Illetve a 8 és az akkörüli értékek egy közepesen jól beállított értéknek felelnek meg orvosilag , de mindenképpen igyekezni kell ezt az értéket 8 alatt 7 közelében tartani. Sajna nem mindig megy. Most szupik az értékeid és miért ne maradha igy??
   
 7. szentgyorgyipal

  szentgyorgyipal Új tag

  Accu-Check vércukormérő

  1. Mi ez a SmartPix, hol lehet róla olvasni?
  2. A vércukormérőmön van infravörös átviteli port, de a vércukormérő csak asztali számítógép (desktop) COM1-COM4 portjaihoz csatlakoztatható (egy infravörös egységen keresztül), az átviteli programban e 4 port szerepel. Laptop esetében, amelynek szintén van infravörös átviteli portja, hogyan kell a vércukormérőt csatlakoztatni a számítógéphez?
  3. A vércukorméréseket kiértékelő programban sokszor nem sikerül nekem új időpontokat beírni a különböző tevékenységekhez, mindig azt írja ki hogy, érvénytelen időpont. Hogyan kell beírni az időpontokat, hogy a program elfogadja azokat. Mi a hiba?
  Üdvözlettel:
   
 8. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Re: Accu-Check vércukormérő

  A laptoppal kapcsolatban rossz hírem van... pont ugyanígy lehet, pont ugyanazzal az infravörös egységen keresztül. Kizárólag ezzel az egységgel működik az adatátvitel az AccuCheknél (hiába van infraport a laptopon). Ami a probléma, hogy igen ritka az a laptop, aminek van soros portja... De ha van ilyen a laptopon, akkor minden további nélkül működik pont ugyanúgy, mint PCvel.
  Az érvénytelen időponttal kapcsolatban az én programomban hiba van. Programhiba. Az enyém ugyan egy régi verzió, de el tudom képzelni, hogy nem javították ki a későbbiekben sem.
  SmartPixet én úgy tudom, nem lehet az AccuChek Active géphez használni, legutóbb még ezt mondta a Roche-os ember nekem, eremit AccuChek Activeról beszélsz? Lehet ám, hogy le vagyok maradva, mert ez tavaly volt...
   
 9. eremit

  eremit Új tag

  Accu-Chek Acitve mérőről beszélek. Én először tavaly október - november környékén hallottam errőlk a SmartPixről, akkor egy találkozón többen ki is próbáltuk. Aztán jelezték, hogy majd januárban meglesz a magyarosítása, és ez így is történt. Mivel friss pumpás voltam, nekem ezt gratis adták. De gondolom, hogy a Roche-nál erről tudnak felvilágosítást adni.
  Ahogyan kmolli is írta, ez a Smart Pix kell az adatátvitelhez. Nem csak egyszerűen egy excell táblázatban jeleníti meg az adatokat, hanem egy "web-felületen". Így nem elég szerintem, hogy infra van a laptopon (bár még nem próbáltam).
  Ha a google-be beírod a Smart Pix Accu Chek kifejezéseket, beállítod a magyar oldalakat, akkor olvashatsz róla pár dolgot, meg láthatod is.
  Na de nem folytatom itt a SmartPixet, mert ez nem az az oldal :shock: :oops:


  Kedves Noemi! Valóban lehet, hogy még a "mézeshetekben" jársz. De tény, hogy odafigyeléssel tarthatod ezt a szintet... De én inkább hallgatok :roll: :oops: Igaz, dolgozok most az ügyön, de most inkább hallgatok 8)
   
 10. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Megkerestem a neten, de túl sok info azért nincs fent. Ha jól sejtem, ez kb ugyanolyan, mint az az infrás szerkentyű volt, amit 8ezerért kellett megvenni az AccuChekhez, csak ez nem soros, hanem USB porthoz csatlakoztatható és a pumpa adatait is feldolgozza. Mennyibe kerül? És ez kompatibilis a Camit Pro szoftverrel?

  Apropo: tudja valaki, hogy az AccuChek Go készülék tesztcsíkját már lehet-e TB támogatással is venni?
   
 11. szentgyorgyipal

  szentgyorgyipal Új tag

  Eremit fenti megjegyzésének megfelelően, a vércukormérők oldalra tettem fel a fentiekre vonatkozó jegyzeteimet. :roll:
   
 12. gy.zsolt

  gy.zsolt Új tag

  Nekem egyszer volt 7,1 Hb1ac-m. Akkor nagyon meg voltam hulve.
  Az volt a maximum .
  Utoljara 6,2.
  2003 eleje ota amoita cukorb-vagyok
   
 13. szolnok

  szolnok Új tag

  gy.zsolt.!


  Ez szuper eredmény!
   
 14. eremit

  eremit Új tag

  Bizony szép eredménye! Én az elmúlt évek során csak emelkedtem, volt csodaszép 4-5 az elején, de aztán ahogy telt az idő... Az szuper, ha valaki tartani tudja 8)
   
 15. gy.zsolt

  gy.zsolt Új tag

  Az igazsag az , hogy en is folyamatosan emelkedem.
  De meg csak 6,.... -ig
   
 16. Noemi

  Noemi Új tag

  Hogy lehet 4-5 HgA1c diabosan?
  Lehet h buta kérdés,de én ezt elképzelhetetlennek tartom. :?:
  Tudom h vannak szerencsések akik el tudják érni,de hogyan csinálják?
   
 17. eremit

  eremit Új tag

  Úgy hogy akkor még volt saját termelésem (14 éve), és tökéletesen produkálódott. De az már mind csak mítosz és legenda... :cry:
  De talán még lesz jobb!!! 8)
   
 18. Noemi

  Noemi Új tag

  Szóval ha valakinek ennyire jó a HgA1c-je akkor valószinüleg még reletiv jó méretékben termelődik a saját inzulinja és akinek már 6-on felül van annak már inkább kevésbé?Csak azért kérdezem mert elég kis egységeken vagyok(4-3-3 NovoRapid,este 6 Levemir),a betegtársaim szerint még elég jól dolgozik a hasnyálmirigyem.
   
 19. naty77

  naty77 Új tag

  Amíg volt saját inzulinom nekem is 6 alatt volt. azóta 7 körül. legutóbb 6,4. a köv. értékhez holnap megyek vérvételre. :wink:
   
 20. Noemi

  Noemi Új tag

  Naty,milyen lett a HgA1c-d? :wink:
   
: hba1c

Megosztás