Vércukor érték HbA1c

bioszaky témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2006 Október 17.

 1. gandika

  gandika Új tag

  Ez nagyon ismerős,most is éppen azért nem alszok, mert Andikám hányt este és az esti inzulinját ezért nem is adtam be. Inkább mérek gyakrabban és itatom almalével, vita tigris gyümipürével, ha hypozna.Remélem holnap már nem hány, és lesz étvágya, mert ha nem így lenne és megint hányna, irány a kórház.Drukkoljatok,hogy ne így legyen.Szép napot, és jó cukikat Mindenkinek!
   
 2. edit67

  edit67 Tag

  Sajnos minálunk ugyan ez a helyzet nincs séma miszerint jó lenne ugyanaz egyik nap-éjjel jó másnap az már teljesen rossz...
  Szerda éjszaka pl. azon küzdöttem, hogy ne essen le a cukra mert "véletlen" teljesen jó tartományban volt. és mivel magas az éjszakai bázis így azt visszább vettem de még cukros teát is kellett adnom neki így szerencsére jó cukival ébredt.
  Csütörtök nappal teljesen normális cukrok este is az, lefekvéskor 7.9 (Dr.néni szerint 7 alatt nem alszunk el) erre 1 óra elteltével mire én mentem lefeküdni már 15 volt a vc.-ja erre korrigáltam 0.9 et mert éjszaka többet nem mertem máskor is van ilyen és teljesen normális értékkel ébred most
  viszont reggel 17.5 volt????????:o Na erre újraszúrás ellenőrzés meg korrigálás ment azért suliba a gyerek de egész nap magas maradt az értk mintha nem is adta volna az egységeket aztán késő eset kezdett normalizálódni és hajnalba ha nem mérek nem tudom mi lett volna mert valami isteni megérzés miatt mértem hajnal 3-kor és mig addigra jó volt akkorra leesett 2.2 re. Persze nem jelzi alszik. Na erre szőlőcukor meg szörp meg levettem a pumpáját (1/2 órára) és így reggelre 5.4 lett. Szóval én ezzel nem tudok mit kezdeni már....
  Bízom abban azért majdcsak beáll...
  De ti akik 2 óránként mértek mit csináltok mindig hol korrigáltok hol etetitek a gyereket??;) Mindenesetre ilyenkor szégyellem magam mert én csak napi 5 alkalommal mérek kivéve ha rosszabb napunk van!! De még ekkor is ugy sajnálom a gyerekem ujjacskáit mire felnő érzékelni sem fog majd vele mert kihalnak az idegszálak belőle teljesen!!
  Ja és még valami ti veszitek teljes áron azt a sok tesztcsíkot mert nekünk havi 3 dobozzal írnak fel csak és kész!! márpedig ez azért kiszámolva éppen csak elég....
   
 3. erica75

  erica75 Aktív tag

  Szia!

  Nekem a kisfiam "csak" 2,5 éves, így ő még nem jelzi, ha gond van a cukrával, ezért kell mérni ilyen sokat, legalábbis nappal 2 óránként.
  Tesztcsík: mi igényeltünk méltányossági alapon az Oep-nél. Így a havi 3 doboz mellé még 3 dobozzal kapunk. Ami vagy elég, vagy sem. Ha nem, akkor vesszük teljes áron :rolleyes:
  Amikor olyan a cukra, ha szükséges, akkor etetem (itatom), vagy átmeneti bázison állítok, de sokszor van, hogy nálunk is történnek "megmagyarázhatatlan" esetek.

  Nekem szerencsém volt tavaly év végén, mert sikerült 3 hónapig szenzorozni, így kímélő életmódot folytattunk az ujjai szempontjából, de ha úgy látom jónak, akkor pl csak a lábujjait szúrom, illetve Multiclix-et használunk, ami szerintem a legszuperebb ujjszúró.
   
  edit67 kedveli ezt.
 4. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  HbA1c=6,6% (és ha nem ingadozna, akkor még jobban örülnék)
   
  vighkata és tímeácska kedveli ezt.
 5. christina

  christina Őstag

  :hurra::hurra::hurra::cool: Ügyik vagytok, gratula!
   
  gabibaba kedveli ezt.
 6. tímeácska

  tímeácska Őstag

  SZUPEEER! Büszke vagyok Rátok! :D:D :cool:
   
  gabibaba kedveli ezt.
 7. borka

  borka Őstag

  Gratula, nagyon ügyesek vagytok ez egy nagyon jó érték.(tudom sok munkád van benne) Sose legyen ettől rosszabb és,ha ezt a szintet tudjátok tartani minden rendbe lesz.:cool:
   
  gabibaba kedveli ezt.
 8. borka

  borka Őstag

  Mai eredményem, HbA1c 7.2 % :) analóg inzulin :cool:

  Ez az új számítás......... HbA1c (IFCC) = 55 mmol/ mol = (55+24) :11 = 7.2 %
   
 9. christina

  christina Őstag

  Gratulálok! :cool:
   
  borka kedveli ezt.
 10. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Nah, idáig gyúrtam :dr_313::dr_333:, ma volt vérvétel, szerdán vagy csütörtökön lesz eredmény. :dr_31: Tök izgi vagyok. :hurra:
   
 11. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Hű, ez nagyon jól hangszik, gratula hozzá. :dr_31: Tudom, sok éjszakai ügyelet van mögötte. :)
   
  gabibaba kedveli ezt.
 12. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  :hurra::hurra::hurra: HbA1c: 6,6 % :hurra::hurra::hurra:
   
 13. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Hajrá, csak így tovább! Szuper!
   
  vighkata kedveli ezt.
 14. christina

  christina Őstag

  Szuper!:cool: Gratulálok!
   
  vighkata kedveli ezt.
 15. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  HbA1c: 6,9% :hurra:, ami egy picit rosszabb az előzőnél:(

  Viszont tegnap "meghűlették" bennem a vért. Történt ugyanis, hogy a vérvétel másnapján hívom a labort (nálunk már másnap van eredmény), hogy nem tudok elmenni a leletért, csak a következő nap, vagyis ma. Mondja a laboros csaj, hogy nem gond, de tudom-e, hogy 2,6 volt a cukrom. Mondom persze, éreztem, hogy hipo volt, nekem ez nem újdonság, ez nem is érdekel, hanem inkább a HbA1c. A laboros csaj éppen rendelésen volt, így csak fejből mondta, hogy olyan 9% fölötti. Gondolhatjátok, hogy mit éreztem tegnap óta, már azon agyaltam, hogy biztos elcserélték a vért, vagy akármi, és már terveztem, hogy akár saját pénzen is, de de csináltatok egy HbA1c tesztet.
  Szerencsére nem kellett, mert ma reggel mentem a leletért, a laboros rosszul emlékezett. Húhh :hurra:
   
 16. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Ejnye-bejnye! (De azért hurrá ám!) :rohog:
   
  vighkata kedveli ezt.
 17. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  :oops::oops::oops:;-)
   
 18. borka

  borka Őstag

  HbA1c 6,7 % :hurra::)
   
  nofre és dg kedveli ezt.
 19. dg

  dg Őstag

  Nekünk most 7,1 lett, ami szuper, mivel sajna volt rosszabb (8,0), továbbá még 2x szúrunk mindig, és ebben az eredményben már Hanna önálló menedzsmentje nagyrészt benne van, ami ÓRIÁSI haladás!!!
   
  borka, misamaci és nofre kedveli ezt.
 20. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Szuper :) :cool:
   
  borka kedveli ezt.
: hba1c

Megosztás