Insulinpumpa

Pillangó69

Új tag
Szép napot!

Örülök, hogy találtam ezt a fórumot, mert sok infót tudtam meg az inzulinpumpával kapcsolatban.
Én ma megyek először a Kautzky főorvoshoz az inzulinpumpa miatt, mert szeretném, ha nekem is így lenne a továbbiakban az inzulin adagolásom.
Remélem, hogy én is fogok tudni használható információkat adni.

dg

Őstag
Szép napot!

Örülök, hogy találtam ezt a fórumot, mert sok infót tudtam meg az inzulinpumpával kapcsolatban.
Én ma megyek először a Kautzky főorvoshoz az inzulinpumpa miatt, mert szeretném, ha nekem is így lenne a továbbiakban az inzulin adagolásom.

Kedves Pillangó69!

Gratulálok az elhatározásodhoz, és várjuk a tapasztalataidról szóló beszámolókat!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szép napot!

Üdv a köreinkben és a pumeszosok táborában. Várjuk a kezdeti tapasztalatokat, és biztos vagyok benne, hogy lesznek használható infok.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nem állt szándékomban. De most elgondolkodtam.:rolleyes:
És elbizonytalanodtam.;)
17-én fekszünk be pumpa beállításra és inkább azt a hétvégét máshogy tölteném.
Majd kigondolom .....és megírom.
Nem is képzeled milyen jól esik, hogy gondoltál ránk!:)

Határozottan állíthatom, hogy a pumpás beállítás mindig sikeresebb, ha azt egy találkozón való résztvétel előzi meg. Higgyél nekem.

zsuzsa

Új tag
Hihetsz nekünk is, mert nálunk is így volt, voltunk Döbröntén, segített a döntésben is, és még nagyon sok mindenben, és utána mentünk a nagy találkozóra a pumpával. Határozottan jót tett.

zsuzsa

Új tag
Pusimelu mi a 16-aira megyünk, legalább is úgy tervezzük, a programok alapján szompatikusabb volt. Jó lenn ha tudnánk ott többen találkozni.

Sani

Új tag
Én éászre szoktam venni, és ilyenkor - amikor tudom, hogy más nem játszhat közre- rögtön kanült cserélek.
Különben a 3. nap végén szoktam cserélni...ha csak nincsen valami más baj és nem kell előbb

gretta

Új tag
Szép napot!

szia,
üdv körünkben. Engem is hozzá küldtek az inzulinpumpa miatt. Ott voltam beállításon. Én egy jó év után mégsem a Kautzkynál maradtam mert egyszerűen bármit is csinált nem sikerült beállítania. Remélem te nagyobb szerencsével jársz mint én akkor. Nagyon készséges meg rendes doki, csakhát itt már nem csak az számít... De lehet én voltam a rossz példa :) Kiváncsi vagyok hogy te hogy jársz vele. Majd ird meg mindenképp. És milyen pumpád lesz? Azt hiszem hogy ő Roche párti. Amit persze a javára kell írni :)

gretta

Új tag
Jóreggelt és szép napot hölgyek, urak.

Kérdés: ti hogy vagytok a "harmadik napon", illetve a harmadik nappal? Észre veszitek-e az eredményekből, hogy esetleg romlott az inzulin felszívódása, s emiatt emelkednek a vércukor-értékek?

Na és mit tesztek ilyenkor?

Én ha érzem a szükségét akkor már kanülcsere után fél óra mulva ismét cserélek :) Van hogy kényelmetlennek érzem vagy csíp... Ilyenkor azt gondolom hogy eltaláltam valami eret és akkor inkább kicserélem. Ha magasakat mérek, legyen az másnap vagy harmadnap akkor is a cserével kezdem.... Aztán már olyan is volt hogy 5 napig is bennem volt a kanül...Ez utóbbi rossz példa :) Nem kell követni

bogesz

Új tag
sziasztok!
Engem is ő állított be , ahogy hazajöttem és jöttek a hétköznapok felborult minden!Telefonon értekeztünk,de szerintem egy idő után megunhatta mert nem volt túl kedves sőt!!!! Én azóta nem hívtam!

laffi

Tag
Sziasztok!
Ma került rám egy szenzor is.... a kalibrálás miatt délben nem ettem. 5-kor vacsoráztam, és hááát ..... amit a szenzor mutatott az valami brutális volt. Még nem értem h miért ment fel a cukrom 40 CH-tól 15,9-re! 8-ról indultam..... Ezidáig vacsora után mindig csökkenés volt, már a kanülre kezdtem gyanakodni, de már elindult lefelé..... nem értem!

laffi

Tag
Pillangó!
Én is ma voltam K.-nál, ha reggel 10 körül jártál ott, én voltam az akibe Kata a szenzort szúrta. Találkoztuk?

Pillangó69

Új tag
Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást. Igazán jól esik, hogy érzi az ember, hogy nincs magára hagyva.
Remélem, hogy tényleg nem fogom megbánni, hogy pumpára állok át. Bár tudom, hogy mindennek van napos és árnyékos oldala.
Én az árnyékos oldalát talán a nyár eljövetelével gondolom. De persze az ember találélony és mindenre van megoldás.
A fürdésnél nem jön le a ragacs...? Vagy azt külön le kell ragasztani...?
Sajnálom, hogy a főorvosról ilyen határeset:) híreket hallok. Hát majd meglátjuk, hogy nálam mit tud előadni.
Jövőhéten szerdán kell befeküdnöm.
Laffi:) Nem hiszem, hogy taliztunk, mert én 11-re értem be.
Budapesten mikor lesz ilyen pumpások:) találkozója? Tudja valaki? Ha lesz én szívesen elmennék.

Mindenkinek üdvözlet:)

Pillangó69

Új tag
szia,
üdv körünkben. Engem is hozzá küldtek az inzulinpumpa miatt. Ott voltam beállításon. Én egy jó év után mégsem a Kautzkynál maradtam mert egyszerűen bármit is csinált nem sikerült beállítania. Remélem te nagyobb szerencsével jársz mint én akkor. Nagyon készséges meg rendes doki, csakhát itt már nem csak az számít... De lehet én voltam a rossz példa :) Kiváncsi vagyok hogy te hogy jársz vele. Majd ird meg mindenképp. És milyen pumpád lesz? Azt hiszem hogy ő Roche párti. Amit persze a javára kell írni :)

Spirit pumpám Amiket olvastam nem rossz. Sok variálási lehetőség van rajta.

Sani

Új tag
Kedves Pillangó!

Olyan jól megoldották, hogy az én pumpám "ragacsa" nem jön le fürdésnél, úgy kell leszednem és ha meg leszedem kanül csrénél, akkor semmi 'nyoma' nem marad.
De szerintem a többi pumpán is biztos így működik és ott sem jön le
Nekem, amikor le szokott esni, akkor van, ha izzadok. pl. szaunázásnál vagy a nagy nyári hőségben...de ahhoz tartósan izzadni kell, hogy 'leolvadjon' rólam.

steveray

Új tag
A "harmadik nap"-os kérdésre.

Nálam is nagyon változó, hogy jelentkezik vagy sem vércukor-emelkedésben az, hogy a kanül már harmadik napos. Én azt mondanám, hogy amikor egyébként is elszúrom valamivel a normál értékemet, akkor úgy jelentkezik, hogy nehezebben tudom, illetve csak több inzulinnal helyre bökni a dolgaimat. De sokszor volt már, hogy harmadik napon is szuper értékeket mértem. Nyilván az sem mindegy, hogy hová lett beszúrva.

Én nem szoktam cserélni, ha kicsit fáj a beszúrás után. Van úgy, hogy egy napig is érzem, aztán megnyugszik.

steveray

Új tag
Folytatva - közben telefonom volt.

Én csak akkor cserélek korábban, ha muszáj, azaz pl. ha nem tart a ragasztó, vagy valami miatt kijön a műanyag a testemből. Vagy ha korrigálás ellenére is magas marad a cukrom, és nem találok olyan okot, ami ezt magyarázza.

Egyébként elég szokott lenni az OEP által biztosított mennyiség mindenkinél? Mert elég szűken számolják, ahogy látom. Én ezért is, ha a vércukorértékeim jók, kicsit húzom még, és nem egyszer a 4. napon cserélek.

Oldal tetejére