Insulinpumpa

kmolli témája a 'Inzulinpumpa' fórumban , 2006 Szeptember 1.

 1. KocsisJani0720

  KocsisJani0720 Új tag

  Köszönöm a valaszt. nagyon nagy kerdojel van bennem hogy kell-e ez nekem vagy jo a sima pen. tetszik a keszulek meg a modern rendszer, csak nemtudom hogy tudok majd egyutt elni azzal hogy mindig rajtam lesz. ejszaka nemtortenik e valami baj a keszulekkel meg ilyenek.
   
 2. borka

  borka Őstag

  Inzulin pumpát azoknak javasolják az orvosok, akinek nagyon nehezen állítható be a normaglikémiának megfelelő érték. Akinek a HbA1c% értéke nagyon magas, pl. 9-10 vagy -e fölött mozog. Egy jól beállított és pennel kezelhető értéknél nem fogja javasolni csak a kényelmi szempontok miatt. Igazolt többször előforduló hypo esetén, ill várandóság esetén indokolt a pumpára való átállás. (Nálad az utóbbi nem áll fent. ) Megszorították az igénylésre való jogosultságot.
  Üdv:
  Sándor
   
 3. borka

  borka Őstag

  Inzulin pumpa indikációit itt tudod elolvasni.Görgess alapon lefelé......http://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310205176&termek=minimed-640g-inzulinpumpa-mmt-1551
  Üdv:
  Sándor
   
 4. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Szia! Ne aggódj, előbb megszokod, mint gondolnád. Kb. annyi lesz, mint egy szemüveg. Amikor először olvastam a pumpáról, nekem is voltak hasonló gondolataim, de minden szépen megoldódott. Pont a Medtronichoz rengeteg kényelmi felszerelést lehet vásárolni. Az egyik ilyen egy nagyon puha öv, amelynek a tartó részébe a pumpa elhelyezhető. Ezzel kényelmes aludni. Azért napi kb. 1 órára lecsatolható szükség esetére, pl. fürdéshez :). Amíg nem volt vízálló pumpa, addig is megoldottuk valahogy mondjuk az egész napos élményfürdős programot... A nap közbeni viselésére is sok megoldás létezik, a lányok még a szűk kivágott ruhában is fel tudják úgy venni, hogy nem látszik. Ehhez nagy segítség a távirányító, hiszen nem kell feltétlenül az inzulin beadásához levenni. Itt a fórumon is sok jó ötletet találsz, de ha konkrét kérdésed van, kérdezz nyugodtan, biztosan kapsz majd választ.
   
  KocsisJani0720 kedveli ezt.

Megosztás